Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifestació a Abrera (Baix llobregat), contra els patrons de SAS-VDO i els seus còmplices
28 jul 2005
CGT a SAS_VDO ha llegit avui un manifest a les portes de la casa de la vila d’Abrera, denunciant la hipocresia dels polítics i el terrorisme patronal, desprès de finalitzar una manifestació convocada per la CGT, que ha recorregut el polígon industrial i la vila d’Abrera fins les portes del seu ajuntament.
sas_abrera_mani 009.jpg
sas_abrera_mani 021.jpg
Després de que els hi trepitjessin els drets més fonamentals dels treballadors, d’èsser reprimits, coaccionats, coercionats i acomiadats, la secció sindical de CGT a SAS_VDO ha llegit avui un manifest a les portes de la casa de la vila d’Abrera, denunciant la hipocresia dels polítics i el terrorisme patronal, desprès de finalitzar una manifestació convocada per la CGT, que ha recorregut el polígon industrial i la vila d’Abrera fins les portes del seu ajuntament.

S’han viscut moments de tensió a l’iniciar la convocatòria, quan un dels responsables dels acomiadaments, ha sortit a peu d’empressa a provocar els ànims dels que estàven concentrats per solidaritzar-se amb els acomiadats. La guàrdia civil ha fet be la seva feina de custòdia dels adinerats.

Poc a poc, s’ha iniciat la marxa a través de les diferentes empresses del polígon, on s’ha anat informant als treballadors i treballadores que sortien al pas; alguns a solidaritzar-se i d’altres per informar-se encuriossits pels crits de la protesta.

Un cop als carrers d’Abrera, s’ha anat explicant als veïns i veines els motius de perquè estàvem protestant, fins les portes de la casa de la Vila, on s’ha llegit un dur manifest, on s’ha criticat tant el terrorisme patronal, com la hipocresia i la indignitat de l’ofici de polític.

Per altra banda, en l’àmbit judicial, el judici per la demanda presentada per l’empresa de components d’automoció SAS Abrera abans Siemens-VDO, un proveïdor de Seat, contra els representants laborals per vaga il·legal s’ha ajornat de nou fins al pròxim mes de setembre, després que la jutgessa considerés que també havia d’estar present la secció sindical de la UGT.

El judici ja va ser ajornat la setmana passada perquè la jutgessa del Jutjat social nº 24 de Barcelona, després d’escoltar a les dues parts, va proposar buscar una solució global del conflicte que consistia que l’empresa readmetés als set membres del comitè d’empresa acomiadats a canvi de que aquest comitè garanteixi "pau social" sobre aquest conflicte. Els trebalsadors van decidir convocar una vaga en fàbrica, que va afectar a Seat, per a exigir la readmissió d’aquests treballadors. No obstant això, segons la CGT, l’empresa va optar per desplaçar un total de 36 persones de distints departaments que no pertanyen a producció a fàbrica, pel que Inspecció de Treball va aixecar un acta d’infracció per "suplantació de treballadors en vaga i per no permetre l’entrada del comitè de vaga en les instal·lacions". El conflicte es va veure motivat per la intenció de la direcció de SAS de deixar fora del procés de trasllat a les instal·lacions a Martorell a més de 50 treballadors i la seva substitució per personal temporal amb salaris més baixos. Aquests empleats, que treballen en components del model antic del Seat León, es veuran sense treball quan es passi a elaborar el nou model a Martorell.

Avui també ens hem assebentat de l’acomidament de quasi mig centenar de treballadors i treballadores de la SEAT, per motius legals de "baixa producció", de nou un abús del terrorisme patronal. Us anirem informant.
Mira també:
http://www.cgt.es/sapb

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació a Abrera (Baix llobregat), contra els patrons de SAS-VDO i els seus còmplices
28 jul 2005
saludos y animos los trabajadores de s.a.s-v.d.o lo que es una vergüenza es el comunicado de las federaciones del metal ccoo y ugt respecto a la digna lucha de esta gente y los posteriores despidos del comite de huelga. donde hay 4 de ccoo y 3 de cgt,en este comunicado se le da razon a la empresa y deslegitima a sus propios afiliados lo que se esconde detras de todo esto es que la burocracia sindical esta protegiendo los intereses de seat y del capital frente a los trabajadores.por otra parte hubiese sido positivo que en esta manifestacion hubiese estado presente la xarxa contra los cierres.lo dicho, animo, y solidaridad con los trabajadores de s.a.s-v.d.o

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more