Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Guanyat el conflicte "Prosecta"
19 jul 2005
L'empresa Progedsa porta a la pràctica un sistema sectari de captació i despersonalització dels i les seves empleades controlant els seus estats d'ànim amb la finalitat de fer-lis creure que treballant per a l'empresa triumfaran a la vida.

Els hi prometen ingressos superiors als 3000€ al mes en qüestió de pocs mesos venent contractes d'entitats bancàries com el BBVA i les empreses de telefonia com Auna o Tele-2.

Res més lluny de la realitat, quan el cert és que la majoria dura una mitja de tres mesos cobrant uns 300 o 500 € al mes, havent de pagar-se de la seva propia butxaca el transport i el menjar i treballant una mitja de 70 hores setmanals o més.
Aquells i aquelles que duren més temps acaven essent entrenadors, podent passar a guanyar una mitja de 1000€ al mes, com a molt, i aixó a costa de cobrar incentius per aquelles companyes a les que capten i entrenen, sense lliurar-se de la jornada setmanal de 70 hores.

Aquells i aquelles treballadres que posen en dubte el sistema de l'empresa acaven essent humiliades davant de les seves companyes (entre les que hi ha bastantes "trepes" que tampoc es lliuraran, tot s'ha de dir, d'un final desastrós de la seva relació laboral amb "Prosecta") a les que s'anima a despreciar a "les fracassades", amb el propòsit de desfer-se de "les problemàtiques" tant aviat com sigui possible.

Aquells i aquelles que sucumbeixen a la seducció de la "prosecta", és a dir: les més cregudes, i les que pot que sobresurtin i se lis doni bé, acavin essent coaccionades, pels màxims responsables d'aquesta Secta-Empresa doncs, malgrat de l'evident relació laboral amb els cursets de "formació" diaris i la salvatje dependència de l'empresa, als i les treballadores se'ls fa un contracte mercantil tenint la condició de suposats autònoms, motiu pel qual són vulnerables si no paguen les seves cotitzacions (que és el que acostuma a passar) amb el que enlloc de sortir per la porta gran aquestes, que alguna vegada anomenaren a les seves companyes "fracassades", surten més humiliats que ningú.

Bé, el cas és que la companya de Zaragoza, que ha aguantat fins al final com la triumfadora que sí que és, ha aconseguit fer valdre els seus legítims drets gràcies a la seva perseverància i valentia, i a la solidaritat dels seus companys i companyes de la CNT-AIT.

Des del Sindicat d'Oficis Varis de la CNT-AIT de Barcelona volem aprofitar l'oportunitat de difondre aquest èxit. Felicitar a les companyes de Zaragossa i molt especialment a la nostre companya que ha lluitat fins al final dins l'empresa "Prosecta".
Salut!
Mira també:
http://www.cnt.es/noticia.php?id=1886
http://barcelona.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Guanyat el conflicte "Prosecta"
19 jul 2005
Això està molt bé, ara ja ho fem tant bé que podem fer allò del visca jo!

Bé deixant la conyeta per l'excessiu cofoisme i autobombo dir-vos que tampoc aneu tant desencaminats. Vaig fer un preselecció amb aquesta gent, que no es altra cosa qque currar uns dies amb "companys més experimentats".

Dir-vos que les persones som persones, i que els companys que em giaren eren persones com nosaltres lluitant per sobreviure en un medi hòstil. Si que han de donar la sensació de total seguretat, per mantenir la feina, perque els obrin la porta, per viure... però despres parlant amb ells vaig trobar unes persones magnifiques, que tenien mil problemes, que ploraven i s'oferien solidaritat. Vaja potser vaig tenir molta sort.

Al final però vaig passar d'ells perque juntament amb aquesta gent també hi havia els supervisor, el meu recordo que ra un argentí malparit que em va començar a parlar de les virtuts del fundador i lider. Bé el cert es que tot era molt ianqui... però les persones som persones i jo vaig veure solidaritat, por, comprensió...

PErò desengayeu-vos d'empreses com aquestes que venen contractes de merda com si foren d'executiu que s'emplenen la boca d''èxit... n'hi ha moltes... empreses que t'obliguen a deixar els problemes personals a casa, sense anar més lluny una companya que tenia problemes amb la parella va ser fortament recriminada per aquest fet pel coordinador perque ells venen èxit i seguretat! Ella no va dubtar un moment a dir-li que anès a la merda!

Rera les empreses hi ha persones, que no són sols com voldriem o com diu la nostra ideologia!
Re: Guanyat el conflicte "Prosecta"
19 jul 2005
Gràcies per la teva aportació. És important constatar el que comentes.
Sens dubte hi ha persones, malauradament l'experiència que han tingut militants del SOV al anar a informar a treballadors i treballadores de l'empresa de Barcelona ha estat nefast: amenaces, insults i fins i tot intent d'agressions físiques per part de treballadors.

És una llàstima que no haguem pogut tindre un contacte amb gent amb dos dits de front allí.

Salut.
Re: Guanyat el conflicte "Prosecta"
19 jul 2005
Yo estuve a punto de entrar a currar en progedsa, por suerte me avisaron a tiempo. Y no una ni dos personas, precisamente.
Re: Guanyat el conflicte "Prosecta"
05 nov 2005
hola he llegit el teu article y estic com diria "flipan",vaig comensar a treballar a progedsa el dijous pero encara no he firmat contrcate...el k m'agrada de la emp. es que et formen y hem sento mes segur amb mi mateix,mes caracter pero he llegit el teu article y ja no se que fer.necesito ajuda,
gracies...
Re: Guanyat el conflicte "Prosecta"
12 des 2005
hola Alex, no t´ho pensis plega inmediatament. Jo he estat 2 mesos amb aquesta empresa fins fa dos dies que vaig entrar en la xarxa i em vaig donar compte d´on estava ficada realment.Hi han feines molt millors i almenys legals
Sindicato Sindicat