Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : educació i societat
Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
18 jul 2005
Avui dia 19 de Juliol a les 19h els pares i mares dels nens afectats per el tema de la piscina al casal Alexandre Galí es concentraran a la porta de l'ajuntament per manifestar el seu malestar amb el buidatge de la pisicina.

PER LA DIGNITAT D'UN BARRI, LA LLUITA DE TOTS/TOTES! PASSA-HO!
ferrerescat_gripaublau.gif
Quan falta una setmana escassa perquè el casal d'estiu El Gripau Blau tanqui les portes a l'escola municipal Alexandre Galí, l'Ajuntament de Badalona va complir ahir la seva amenaça i va buidar la petita piscina desmuntable que utilitzava l'entitat perquè es remullessin el centenar de nens que té al seu càrrec.
El govern local es va remetre al ban municipal contra la sequera per justificar la decisió i va anunciar que utilitzarà els 17.000 litres d'ai- gua buidats de la piscina per netejar part de la xarxa de clavegueram. Els pares dels nens afectats es manifestaran aquesta tarda a la plaça de la Vila contra la mesura municipal.
Badalona té tres piscines municipals, totes cobertes, per a gairebé 220.000 habitants. Per poder utilitzar-les hi ha una llista d'espera de diversos mesos.

EL BUIDATGE
Eren les sis del matí d'ahir quan vuit operaris municipals van arribar a l'escola Alexandre Galí. A aquella hora no hi havia cap responsable del casal; només dues dones del servei de neteja. "Han trucat al timbre perquè no tenien clau. Hem trigat una mica a obrir i ja estaven passant les mangueres per sobre del mur. Al no poder entrar-hi el camió cisterna han empalmat unes mangueres i han buidat la piscina", va dir Pepi, una de les netejadores.
L'ajuntament va donar d'aquesta manera per complert l'edicte municipal que l'alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué, va fer públic a primers de juny sobre les mesures a adoptar per assegurar el proveïment d'aigua de la població.

LA PROHIBICIÓ
El ban diu així: "Es prohibeix qualsevol ús de les instal.lacions municipals, comptadors, boques de reg, etc. per a finalitats ludicorecreatives i/o esportives per part dels particulars, les associacions de veïns, etc. sense l'oportú consentiment municipal".
El consistori també ha al.legat falta de permisos de sanitat i de seguretat, que en anys anteriors no havia exigit mai al casal.
De poc han servit les al.legacions dels responsables del casal, que asseguren que van sol.licitar aquest permís i un tècnic municipal els el va donar, "tot i que no per escrit". Ni l'argument de les direccions dels cinc col.legis públics a què pertanyen els nens, que al.leguen que la piscina "és una instal.lació educativa, no només lúdica".

L'OBSTINACIÓ
Tampoc les reunions entre els pares afectats i els responsables polítics van servir per salvar el bany dels nens. "No han volgut dialogar. A algú, no sé per quina raó, se li ha ficat al cap que s'havia de tancar la piscina per nassos i al final ho ha aconseguit", es queixava ahir una mare, Mariló Jiménez.
"Hem intentat fer-los veure que fa molta calor i que no malgastem aigua perquè hi tenim instal.lada una depuradora, però no ha servit de res", va insistir la dona. "¿L'edicte només ens afecta a nosaltres? Les piscines municipals sí que poden funcionar, però no hi podem anar perquè no hi ha places, i de les piscines privades no se'n diu res. A més, el casal acaba divendres que ve. Podrien haver fet els ulls grossos, però han fet gala del seu autoritarisme", va afegir.
Aquest diari va intentar ahir amb insistència, tot i que sense èxit, parlar sobre aquest tema amb diversos membres del govern municipal.
L'ajuntament es va limitar a remetre's a l'edicte contra la sequera per justificar la seva actuació. "El ban no afecta les piscines privades i l'ús d'aquesta piscina no té res a veure amb la utilització de les instal.lacions municipals que estan en funcionament tot l'any i que tenen milers d'usuaris", va explicar un portaveu municipal.

LA RENÚNCIA
Els pares dels nens del casal El Gripau Blau al final han renunciat a la seva idea inicial d'omplir la piscina carregant l'aigua amb cubells des de casa seva per no comprometre el casal davant l'ajuntament. El Gripau Blau rep subvencions municipals per a activitats d'atenció a la infància.

SABIESA INFANTIL
Els nens són així: directes i, sobretot, sincers. És difícil enganyar-los i, més encara, convèncer-los d'alguna cosa quan es consideren ofesos. Durant els prop de 10 dies en què la piscina del casal El Gripau Blau ha estat amenaçada de tancament, són els que menys han parlat. Ara afloren les seves opinions, en què es barregen la ingenuïtat, la clarividència i el surrealisme, però sempre amb la cruesa del que parla clar.
El David, un enginyós noi de 7 anys, opina així: "Com que no plou, no es poden omplir les piscines". Llavors intervé l'Aitor, de 8 anys: "Però en altres llocs hi ha piscines i no les tanquen". I el Rubén, també de 8 anys, hi afegeix: "Segur que els polítics de l'ajuntament viuen en xalets amb piscines i no les han tancat".
Per no perdre's en un mar d'opinions, el periodista pregunta als nens si saben qui ha pres la mesura de tancar-los la piscina. La Cristina, de 8 anys, ho té clar: "Ha sigut la Raquel aquesta", afirma referint-se a la regidora de Joventut, Raquel López. ¿Sap la Cristina qui és realment aquesta Raquel de qui parla o quin càrrec ocupa? "El meu pare m'ha dit que és una socialista", diu la nena.

La que mana de veritat
La Desiré, de 10 anys, apunta a l'ajuntament. "Són uns senyors i senyores que manen una mica a la ciutat. També mana una mica l'alcaldessa i després també manen els Reis d'Espanya". El disgust infantil arriba fins a l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué. "Aquesta és la que mana de veritat, la cap de Badalona", assenyala el Josua, d'11 anys.
Afligit pel tancament de la piscina, l'Adrián, d'11 anys, diu: "Ens queden cinc dies de casal i ens l'haurien pogut deixar fins al final". El Josua, conciliador, ofereix: "I si fa falta li fem dos petons a l'alcaldessa. Jo ja ho vaig fer una vegada fa molts anys". I el David fa una nova aportació: "Un casal sense piscina és com un parc d'atraccions sense llums".
"Fa molta calor i necessitem aigua per refrescar-nos. Si ens treuen la piscina com a mínim podrien deixar-nos dutxar amb les mangueres. Podem agafar una insolació", redunda el Cristian, que té 11 anys.
Davant la falta de piscina, els monitors van portar ahir els nens al parc del Turó d'en Caritg, que és al costat, i van aprofitar l'aigua que expulsaven els aspersors de reg per remullar-se. "Està bé, però no és el mateix que la piscina", va sentenciar l'Estefanía, d'11 anys.
Els nens són conscients que falta aigua, han sentit a parlar de la sequera. "Ho hem vist per la tele", diuen tots a l'uníson. No obstant, no tots tenen clar com pot es pot combatre. L'Omayma, de 8 anys, fa la seva proposta: "Si no hi ha prou aigua, podríem dutxar-nos amb l'aigua de garrafa". Però quan se li pregunta si coneixi el cost de la seva idea, recapacita: "No sé si seria molt car".

Compartir piscina
El que sí que tenen clar tots és que han estat ofesos. "Si hi ha sequera, haurien de tancar totes les piscines, les dels xalets i les municipals", afirma el Josua. "Això, que les tanquin totes i ens anem a banyar a la platja. O tots moros o tots cristians", aporta l'Adrián, i afegeix: "No som egoistes. Si els nens d'altres esplais no tenen piscina, fem torns i poden venir a banyar-se a la nostra". El David remata l'enquesta: "¿I la cervesa no la prohibeixen? Vaig veure a la tele que la fan amb aigua".
Mira també:
http://forums.vilaweb.com/www/forum/missatges?p_idforum=791044&p_edicio=2510

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
18 jul 2005
El luxe només per als de sempre



L’ajuntament de Badalona ha decidit que els nens del Casal d’Estiu El Gripau Blau no podem permetre’s el ‘luxe asiàtic’ d’una piscina desmuntable per les seves activitats lúdiques. Després de construir d’un port esportiu, per als nostres iots, i apartaments de luxe a primera línea de mar, es creuen ara amb l’autoritat moral de donar lliçons de medi ambient. Segons el ban municipal contra la sequera, la piscina infantil es un luxe que els nens del desfavorit barri de La Salut no tenen dret a gaudir. Però sí que poden fer ús lúdic de l’aigua les piscines d’urbanitzacions e instal·lacions privades, ja que en aquests casos no hi ha poder polític per fer complir el ban. Gràcies a l’ajuntament per recordar-nos que no podem permetre’ns petits luxes volent aparentar allò que no som, és a dir, pobres i no rics. Aprenem la lliçó d’aquesta anècdota local: els efectes de la sequera els patirem els de sempre, i qui vulgui luxes, que se’ls pagui i els tindrà. I en uns anys ens demanaran votar ‘d’esquerres de debò’

José Téllez
Carta publicada a El Punt el 19 de juliol
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
18 jul 2005
Nosaltres no fem casal d'estiu, anem de colònies, campaments o ruta. Per aquest estiu ens hem proposat suprimir les «guerres d'aigua», que fem cada any, com a mesura per conscienciar els infants i joves de l'esplai. Ara bé, anirem a la piscina de la casa de colònies, ens banyarem al riu, als gorgs, o a les piscines públiques que trobem a la ruta. No acabo d'entendre per què nosaltres ens podrem refrescar i banyar i els que es queden a la nostra ciutat, Badalona, no. I no ho entenc gens ni mica perquè entre altres coses, dijous 14 per exemple, la font que hi ha al Passeig Marítim de Badalona a l'altura del pont de Canyadó llençava a terra un bon raig d'aigua. L'hem tancat, però la maneta no funciona prou bé i al cap de dos minuts, quan algú hi ha anat a beure, ha tornat a quedar oberta... I és clar, això no deu ser malgastar aigua. Possiblement, es llencen més litres d'aigua per aquesta font i altres de la ciutat, però potser això és massa feina i des d'un despatx amb aire condicionat és més còmode i fàcil deixar els infants i joves d'un casal sense piscina.
Per altra banda, m'ha agradat molt la reacció de la regidoria de Joventut de Badalona. Ja fa temps que té aquesta política de premi-càstig (donar o treure subvencions) és una bona manera que les entitats siguin autònomes, lliures, plurals... Possiblement, per haver enviat aquesta carta, el meu centre d'esplai rebrà una bona retallada en la subvenció del proper any... Si la rep, és clar!

JAUME COMAS I VIVER. Badalona (Barcelonès)
Carta publicada a El Punt el 16 de juliol de 2005
Agua para las alcantarillas
19 jul 2005
Aseguran que lo de la sequía lo entienden bien. "Por eso ni salpicábamos ni hacíamos pipí en la piscina para que no hubiera que traer más agua", dicen Josué, Milton, Alba… "Llevarse el agua a las alcantarillas es una tontería. Nosotros pensábamos limpiar el patio con ella en cuanto termináramos el casal",agregan con las mismas octavas Sheila, Miriam, Estefanía… "El Ayuntamiento prefiere madrugar a que estemos fresquitos", concluyen Zunaira, Aida, Omar… "Sólo tocábamos a cuatro litros por niño, y antes de meternos nos bañábamos en un barreño".

El Ayuntamiento de Badalona cumplió ayer a las siete de la mañana con lo anunciado y vació la pequeña piscina desmontable del casal d´estiu del barrio de la Salut, uno de los más necesitados de la ciudad, donde la mayoría de los infantes no se va de vacaciones. La semana pasada el Consistorio dijo que la piscina era un mal ejemplo del uso racional del agua para estos niños, pero ayer arguyó cuestiones sanitarias, falta de duchas, de socorristas… argumentos no escuchados en pretéritos veranos más refrescados.

Y mientras los 17.000 litros de la piscina desmontable de agua estancada se encaminaban a limpiar el alcantarillado, los críos se fueron a un parque público a jugar con un aspersor. Los padres se lo han tomado peor y se manifestarán hoy en la plaza de la Vila. Se quejan de que los colegios privados tienen piscinas de verdad y nadie les dice nada. "Nos toman el pelo por ser pobres". "Si hay escasez, pues escasez para todos". "Un casal sin piscina no lo quiere nadie, y el nuestro se esfuerza para que los críos no estén todo el día haciendo por la calle Dios sabe qué". Al casal sólo le queda una semana.

http://www.lavanguardia.es/web/20050719/51189389290.html
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
19 jul 2005
però els camps de golf ben verds!
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
19 jul 2005
pobres nanos! q cabrons!
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
19 jul 2005
La veritat és que la mesquinesa de molts dels governants catalans és esfereïdora. En aquets cas és la cúria socialista que governa la majoria de municipis de la regió metropolitana. Un reguitzell de mediocres, corruptes fins a fer rabiar, obsessionats per complaure als poders econòmics i les immobiliàries, campions del ciment i l'especulació, etc., etc., etc.
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
19 jul 2005
jo el que faria es portar a les nenes i als nens davant del politics que han tancat la piscina, i que els hi preguntin quants litres d'aigua gasten a l'any els camps de golf, aquells que tan agraden a la gent amb diners. Perque no es guarden tots aquests litres per els temps de sequera? perque no es fa a tot el Barcelones i durant tot l'any un politica realment racional entorn l'us de l'aigua?....
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
29 jul 2005
Estaria bien enterarse de si alguno de esos politicos tiene piscina particular. Seguro que hay alguno. ¿Alguna idea de como podría conseguirse esa informacion?
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
30 jul 2005
des del Casal municipal de Palautordera, estem indignades amb aquestes notícies...
No s'entèn. És un gest burgès i despòtic, a més de poc intel.ligent i antipedagògic.

SALUT I CANYA AL TRIPARTIT !!
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
30 jul 2005
mmm
una mic pedagoqic es... ja s'enteren els xiqets d q va la jerarqia.
Re: Badalona compleix l'amenaça i deixa sense piscina 100 nens d'un casal
30 jul 2005
Quin fàstic el PSOE!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more