Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
III Campament Antimperialista, Antifeixista i Republicà
18 jul 2005
Aquest estiu, a Flix, la joventut rebel i combativa de l’Estat confluirà per a crear llaços d’unió i coordinació en la lluita contra les polítiques neoliberals, la precarietat laboral i les guerres de rapinya imperialista, alçant la bandera de la República, la Democràcia i la Solidaritat com alternativa política real dels pobles i els joves, enfront del caos cap al qual ens condueix el capitalisme.
PER LA UNITAT DE LA JOVENTUT

En els últims anys la humanitat ha conquerit una enorme capacitat per a crear riquesa. Avui, aprofitant aquestes conquestes, els pobles del món podrien gaudir dâuna vida digna, en pau i benestar. La realitat, no obstant això, és contradictòria: es succeeixen les guerres; les agressions contra pobles indefensos com Iugoslàvia, Afganistan, LâIraq... Creix la misèria i poblacions senceres es moren de fam; sâendureixen les condicions laborals, augmenten la sinistralitat i morts per accident; sâincrementa la permissivitat davant lâespeculació que dia a dia encareix un poc més el preu de lâhabitatge; sâendeuten les famílies, etc.

La brutal manipulació de lâatemptat terrorista de Madrid del 11M mostra que la monarquia busca tornar als seus orígens, la dictadura feixista, per a mantenir un règim opresiu sostingut sobre lâaparell mediàtic dels seus periodistes, qui legitimen la repressió i la retallada de llibertats.

De la mà dâaquesta realitat social, sâimposa la uniformitat cultural. La xenofòbia, lâindividualisme, lâegoisme, la ignorància sobre la nostra història... aquests són els valors que pretenen imposar els explotadors. El feixisme és la seva conseqüència política.

Després dels esdeveniments dels últims mesos en els quals la mobilització de milions de persones, que representaven lâopinió de la majoria dels ciutadans, no han bastat per a imposar el seny i la lògica de la pau. Enfront dels interessos del capital financer, milers i milers de persones, entre les quals els joves destaquen, han sortit als carrers enarborant banderes republicanes, com símbol de rebel·lia i de futur, enfront de lâobscurantisme monàrquic.

Aquest estiu, a Flix, la joventut rebel i combativa de lâEstat confluirà per a crear llaços dâunió i coordinació en la lluita contra les polítiques neoliberals, la precarietat laboral i les guerres de rapinya imperialista, alçant la bandera de la República, la Democràcia i la Solidaritat com alternativa política real dels pobles i els joves, enfront del caos cap al qual ens condueix el capitalisme.

ANTECEDENTS DEL III CEJAAR

Durant els dies que van transcórrer del 2 a 9 dâAgost de 2003 es va celebrar en la localitat gallega de Catoira el primer CAMPAMENT ESTATAL DA XUVENTUDE ANTIFASCISTA, ANTIIMPERIALISTA I REPUBLICANA.

Catoira va ser un lloc on els joves van poder parlar lliurement, reivindicar opcions polítiques alternatives a lâactual sistema neofranquista, realitzar multitud de tallers, consensuar postures, prendre resolucions i intercanviar informacions i idees des de distintes zones de lâEstat. Va ser un exemple de democràcia participativa, tolerància, il·lusió, esforç i esplai cultural i recreatiu.

ELS NOSTRES PRINCIPIS

Tot això demostra que cal portar la lluita social més enllà. Són moltes les cadenes que asseguren lâactual Estat de coses, començant per la mateixa institució monàrquica, així com les quals ens lliguen a la Unió Europea i a lâOTAN. Per això, és necessari donar passos en la unitat de tots els sectors, classes i capes interessats en un canvi, per a aixecar una alternativa que trenqui aquestes cadenes, una alternativa que deu, per tant, posar en primer lloc la ruptura democràtica amb la monarquia post-franquista; la defensa dâuna alternativa republicana.

Lluitem per un món en el qual el treball sigui un dret creador de riquesa social i no una mercaderia; un món en el qual es reconeguin i garanteixin els drets polítics, socials i laborals dels ciutadans. Lluitem pel dret dels pobles a decidir lliurement les seves destinacions; per la sobirania de les nacions i la pau; per la llibertat de circulació de les persones sense restriccions; per la cultura popular.

Enfront de la por, defensarem la lluita per la llibertat i el progrés. Enfront de la reacció i el feixisme, defensem lâactitud combativa dels pobles. Enfront de lâexplotació imperialista, defensem la solidaritat internacional. Enfront del silenci, volem cridar en les nostres diferents llengües les mateixes consignes, per sobre de les fronteres.

COM FUNCIONEM

Els campaments estatals sâhan vingut organitzant per la Plataforma de Ciutadans per la República i els respectius comitès preparatoris de zona on lliurement sâarticulen propostes de tallers, activitats, etc., que són debatudes i consensuades en un comitè estatal on conflueixen dits comitès de zona. Si en la vostra localitat no coneixeu cap organització, persona o col·lectiu que tingui contactes amb el CEJAAR II i esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través d'aquesta plana Web.

CONTINGUT I OBJECTIUS

Els objectius que pretenem cobrir són els següents:

· Parlar clarament de la República com única alternativa política possible a la constant retallada i degradació dels drets socials i les llibertats públiques.
· Dotar de llaços dâunió a tots els joves antifeixistes, antiimperialistes i republicans de lâEstat.
· Crear espais de debat obert i lliure, convertir el CEJAAR en un exemple de democràcia real dâelaboració i presa de decisions conjuntes.
· Demostrar que els joves poden i deuen organitzar-se creant dependències ideològicament sòlides i políticament actives, treballant mà a mà per la recuperació democràtica, la sobirania popular, la memòria històrica, el dret a lâautodeterminació dels pobles, la derogació de la constitució del 78, i en definitiva per la III República.

Els objectius pretenen cobrir-se fent ús dâactivitats formatives, tallers, excursions, teatres, xerrades, concerts, videoforums i una gran varietat dâesdeveniments que pretenen combinar el treball i la formació amb la diversió.Preguntes més frequents

Qui pot participar? Quines edats comprèn?

El Campament està dirigit a joves de totes les edats. Ãs a dir, no hi ha un límit d'edat. El normal és que els participants arribin com a mínim la majoria d'edat, o que, en els casos en els quals això no succeeixi, vagin al Campament acompanyats del seu tutor legal, o del permís explicit per escrit d'aquest per a participar en les activitats del Campament.

Quant diners costa?

En la reunió del comitè preparatori estatal hem pogut tancar definitivament el preu del Campament. Aquest ascendeix a 17 ⬠per dia. Això ho inclou tot, és a dir, allotjament (acampada), pensió completa (desdejuni, menjar i sopar), i activitats (sortides en bus, piscines, etc.). Solament has de preocupar-te de portar el teu sac, calçat fresc i còmode, un bona gorra i ganes de gaudir d'un bon ambient de treball i esplai.

Hi ha algun partit polític organitzador? Si la resposta és negativa, qui organitza aquest campament?

El CEJAAR l'organitza la Plataforma de Ciudadanos Por la República. En concret, Ciutadans Per la República, el departament a Catalunya d'aquesta associació, és el responsable d'organitzar el Campament aquest any. La Plataforma no és cap partit polític, és una associació de participació ciutadana dedicada a la recuperació de la memòria històrica i a la lluita per l'avanç democràtic cap a la III República.

Cal implicar-se en alguna cosa una vegada acabat el campament?

A cap participant del CEJAAR se li exigeix res en cap cas una vegada acabat el Campament. Si bé és cert, la Plataforma desenvolupa un treball molt important durant tot l'any, i en ocasions, algun dels participants ha seguit treballant en ella a la volta a casa, fins i tot creant la Plataforma si aquesta no existia ja en el seu lloc de residència. Però repeteixo que mai s'exigeix res.

III Campament Estatal de la Joventut Antifeixista, Antiimperialista y Republicana.
Flix, del 29 de Juliol al 7 d'Agosto de 2005.
Calendari de Activitats.
Borrador pendent de ser completat i subjecte a modificacions.

Divendres 29 de Juliol
A partir de mig dia i durant tota la tarda nit, recepció de participants. Sopar programada a partir de les 21.30, i mentre arribin els campistas.

Dissabte 30 de Juliol
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Presentació del III CEJAAR.
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Xerrada: âLa deslocalización de capitalesâ?.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Diumenge 31 de Juliol
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Taller: âMujer y Movimiento Obrero.â?
14.30 h. Dinar.
17.00 h. Recepció i benvinguda en l'Ajuntament a carreg de l'Alcalde y 1er Tte. d'Alcalde de Flix.
18.00 h. Xerrada: El COMEBE y la recuperación de la memoria.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Cineforum.

Dilluns 1 d'Agost
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Taller: âLos pueblos de España, la III República y el entorno de la UE.â?
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Descens de l'Ebre en piragua.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Martes 2 d'Agost
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Teller: âSindicalismo y Juventudâ?.
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Xerrada: âEl derecho a la vivienda. Alternativas a la especulaciónâ?.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Miércoles 3 d'Agost
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Taller: âEducación.â?
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Mesa redonda: âMujer y Repúblicaâ?.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Jueves 4 d'Agost
9.00 h. Desdejuni.
10.00 h. Sortida a la Fatarella.
14.30 h. Dinar popular en Corbera dâEbre.
18.00 h. Visita al Museu d'Armes de Gandesa.
20.00 h. Regreso a Flix.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Viernes 5 d'Agost
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Taller: âDemocracia y lucha popularâ?.
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Sortida a la Reserva Natural de Sebes. Visita a la antiga fàbrica republicana de explosius de Flix.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Concierto: Grups pendents.

Dissabte 6 d'Agost
9.30 h. Desdejuni.
11.00 h. Xerrada: âLa Reforma constitucional o segunda transición.â?
14.30 h. Dinar.
18.00 h. Xerrada: âLas Guerras silenciadas de Ã?fricaâ?.
21.30 h. Sopar.
23.00 h. Activitats Diverses.

Diumenge 7 d'Agost
10.00 h. Desdejuni.
11.00 h. Acomiadament del III CEJAAR.
14.30 h. Dinar.
Mira també:
http://www.ciutadansperlarepublica.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa