Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
13 jul 2005
No calia esperar gaire. A part d´endurir la llei antiterorista anglesa (l´aprovació de la qual ja va suscitar moltes protestes per la pèrdua de llibertats cvilis), tenim la primera conseqüència a nivell europeu. Benvingut Gran Germà!
Els reuneixen els ministres europeus per debatre la possibilitat de controlar les dades de mòbils i internet
A quarts de tres ha començat a Brussel·les la reunió entre els diferents ministres europeus amb competències en matèria de seguretat per debatre la proposta britànica de retenir i controlar les dades de serveis de comunicació com ara les trucades, els correus electrònics i els missatges de telèfon mòbil (SMS). Als ministres europeus de Justícia i d'Interior reunits avui en una sessió extraordinària, els arribarà aquesta proposta per boca del ministre britànic de l'Interior, Charles Clarke, per bé que altres membres del govern britànic, com ara el ministre d'Afers Estrangers Jack Straw, ja han manifestat el suport a la mesura.
La reunió extraordinària d'avui es va convocar després del atemptats a Londres dijous passat i l'objectiu és d'avaluar l'aplicació de les mesures definides l'any passat arran dels atemptats a Madrid l'11 de març del 2004, i definir una política antiterrorista més efectiva per provar d'evitar aquests atacs.
Ara bé, la mesura a debatre que ha creat més espectació és la del control de les comunicacions, per a la Gran Bretanya, que demanarà permís per a aplicar aquesta mesura, suposaria una pèrdua important de la intimitat dels usuaris de telecomunicacions, molt respectada fins ara. I de fet ja ha rebut les crítiques d'activistes i grups de drets humans, que la consideren una retallada de les llibertats personals. En aquest sentit, Straw va dir ahir al Parlament europeu que hi hauria d'haver un equilibri entre 'les necessitats de l'ordre i la llibertat'. També el primer minsitre Tony Blair va defensar la col·laboració dels governs europeus per a evitar atacs terroristes, i va proposar d'arxivar converses telefòniques, SMS i correus electrònics durant un any per ajudar a combatre el terrorisme, en la primera compareixença a la Cambra dels Comuns.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
13 jul 2005
Això ja fa temps que ho fan!

Ara ho podran fer públic i rebre el suport de part de l'opinió pública en la linia de la politica de la por ja consolidada als EEUU i UK.

la batalla ideológica consisteix justament en fer acceptable el control antidemocràtic dels mitjans te`cnologics amb la idea de defensa de l'ordre democràtic establert.

Lluita contra aquests plantejaments idològique és part de la feina de tots i totes per canviar aquest món.

www.kaosenlared.net
Re: Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
13 jul 2005
A la vegada pel que es veu hi ha intent de treure-li ferro a l'assumpte, des dels mitjans he sentit ja en més d'un canal l'excusa de que clar, tants correus i trucades que es realitzen en un país durant un any són impossibles de quantificar i és una feina que necessitaria centenars d'anys amb milers de persones. Potser s'estan pensant que som gilipolles i no sabem que si que hi ha certs telèfons i certs correus que estaran fitxats en diferents graus d'importància, i que per suposat tot el que estigui en nivells de "perillositat social" tindrà tot emmagatzemat i més que revisat. Per suposat, la investigació dels pebrots no només servirà per vigilar l'integrisme religiòs sinó tot allò que es consideri antisistema i en això estem tots. Però des dels mitjans, com no, ja ens enganyen dient subtilment allò tan antic de "si no fas res no tens res a preocupar-te". Bonica forma de treure-li importància a un atac directe a la llibertat i els drets més elementals, i és que estan fets tots uns demòcrates. Enlloc de protestes rotundes, com hauria de fer qualsevol periodista que així es diguès, vaselina perque entri.

Anem perdent passos de llibertat, es va tancant el cercle del control, no estem tan lluny del 1984 i com deia un ianqui dels vells anomenat Benjamin Franklin: "qui sacrifica la seva llibertat per la seguretat no aconseguirà ni una cosa ni l'altra". Quina gran frase per moments com aquests, i a sobre provinent del país que prové.
Re: Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
13 jul 2005
avui en dia no es necesari disposar de grans quantitats de recursos humans per a controlar sino tots, gran part dels mails, sms, trucades telefoniques...
busqueu informació sobre els sistemes 'ECHELION', 'CARNIVORE' o 'TOTAL INFORMATION AWARENESS', us sorprendreu del que es pot fer actualment amb mitjans electrònics.
Per un altra banda, no us estranyi que ens intentin colar una 'PATRIOT ACT' europea en les pròximes setmanes.
Re: Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
13 jul 2005
Qué mòbils ni qué internet. El Govern Francès acaba de liquidar la lliure circulació de persones a Europa. Persones amics meus. Aquest es el objectiu de l'extermini decidit pels capitalistes el mòn.
Estrella Amarilla
13 jul 2005
Es posible que dentro de poco tiempo todos los muslumanes de Europa llevaran estrellas amararillas cuando salen de casa?

Y despues ya sabeis, una buena ducha.

Pienso que el perspectivo de muchas commentarios aqui sobre Londres, II.M. terroristas y libertad es muy estrecho.
Re: Estrella Amarilla
13 jul 2005
El capital explora todas las vías por las cuales pueda llevar a la masa pequeñoburguesa a un fascismo que colme sus aspiraciones depredatorias. Si encuentra que ésta es una vía posible en Europa, optará sin duda por ella. Si no, seguirá explorando pero no va a detenerse.

Sus acciones no son explícitas pero resultan evidentes a poco que se observen.

Y están ganando mucha confianza ante la estrechez mental de los que se declaran "alternativos" o incluso "revolucionarios". Sus servicios de inteligencia han constatado que el nivel mental de la población, convenientemente abotargada por los media, los ideólogos socialdemócratas, los clérigos y toda la masa buenista, se mantiene bajo el umbral simiesco de la inconciencia: los fascistas saben que pueden seguir adelante sin temor a la revolución.

Fíjate que en el CCCB´la progresía oficialista organiza una Universidad para tratar del "estado del bienestar"... a estas alturas de su finiquitamiento y de la ofensiva fascista, la cual dicen, es sólo imaginaria....
Re: Ja ho tenim! 1a conseqüència de Londres
14 jul 2005
Amigos míos... EL FUTURO ASUSTA!!!
Re: Estrella Amarilla
14 jul 2005
La por ajuda a cohesionar a la societat.
Visca la por!
Sindicat Terrassa