Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : laboral
Ciutadans i ciutadanes de Barcelona
13 jul 2005
Per la defensa del verd i del servei públic.

Ciutadans i ciutadanes de Barcelona
Els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins us informem, que l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció de l’Institut de pretenen imposar, un canvi jurídic en la forma de gestió de Parcs i Jardins, transformant l’actual Organisme Autònom en una Entitat Pública Empresarial.

Un canvi que amaga i pretén la progressiva privatització del serveis, l’especulació mercantil, dels recursos de Parcs i Jardins i l’ús ciutadà del patrimoni verd de la ciutat.

Una decisió política que, de portar-se a terme, suposaria tenir les mans lliures per:

· Donar i derivar el màxim de recursos econòmics de caràcter públic al benefici de les empreses privades, subcontractant i externalitzant els serveis i treballs que actualment té assignats l’Institut.

· Tornar a la forma de gestió dels anys 60 i 70, gestió que va comportar la degradació del servei i les pràctiques de frau i de corrupció, que l’any 80 van obligar a l’Ajuntament a suprimir-les i ha fer-se càrrec directament de la gestió i execució del Servei.

· L’encariment del servei. Com de fet ja està succeint amb la subcontractació de la conservació de jocs infantils i mobiliari urbà, part de la poda de l’arbrat, de tractaments fitosanitaris, de la neteja de zones verdes etc., i amb la externalització a una empresa privada per a portar a terme el Pla d’actuació municipal 2004 – 2007.

· La mercantilització i l’especulació dels recursos púbics, introduint de forma generalitzada el pagament d’entrades a determinats parcs o jardins de la ciutat, com succeeix al Parc del Laberint d’Horta, i comercialitzant amb l’ús de l’espai públic com està passant a l’Hivernacle de la Ciutadella, els Jardins de Miramar... . I es destinen recursos públics, materials i humans, a efectuar treballs a entitats privades i a particulars (avui s’hi destina al voltant del 20% dels recursos de l’Institut) en prejudici de les necessitats públiques.



La lluita que els treballador/res de Parcs i Jardins hem decidit reprendre contra la privatització, està motivada per la necessària defensa dels serveis públics. Volem fer entendre i demostrar a l’Ajuntament que la decisió que pretén imposar és errònia i que anirà en contra dels interessos públics, és a dir, contra els legítims interessos dels ciutadans/es i dels treballadors/es. En aquesta lluita us demanem als ciutadans i ciutadanes la vostra implicació i participació.



Reclamem de l’Ajuntament i de l’Equip de Govern format per el PSC, ERC i ICV – EUIA:



Que abandoni qualsevol política de privatització de la gestió del verd i de la mercantilització dels espais públics, que destini els recursos necessaris, econòmics i de personal a modernitzar l’Institut i a garantir una adequada qualitat de la conservació integral de tots els elements que configuren els espais públics verds de la ciutat: parcs, jardins, arbrat, jocs infantils, mobiliari urbà, etc. d'acord amb les necessitats ecològiques i de qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.



Que de forma urgent es recuperin les zones verdes més degradades i els parcs i jardins de caràcter historic-artístic respectant el seu projecte original, assegurant la seva conservació correcta i de qualitat, sota els estrictes criteris de professionalitat del verd urbà, que es garantitza amb la gestió i execució directa municipal.



Que s’ha de continuar incrementat la zona verda urbana; augmentant al menys fins que s'arribi als 10 m habitant, com estableix la OMS (Organització Mundial de la Salut). Avui és de 6,36 m2



Que s’ha de fomentar i facilitar la participació de les organitzacions veïnals i ciutadanes en el control de la gestió del Patrimoni del Verd de la Ciutat (Agenda 21) i reconèixer el seu dret a formar part del Consell d'Administració de Parcs i Jardins. (això ja reclamat pel Comitè de Empresa de Parcs i Jardins l’any 1991).



No a la privatització encoberta de Parcs i Jardins Barcelona, juliol de 2005

Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins i Seccions Sindicals de CCOO, USOC, CGT i UGT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ciutadans i ciutadanes de Barcelona
13 jul 2005
De quina manera el comité de Parcs i jardins pensa que podem participar des de la societat civil en aquesta lluita? És important que cada vegada que emprenem una iniciativa política en els nostres àmbits proposem formes de connexió amb les altres iniciatives que s'estàn duent a terme en el nostre entorn i sobretot amb la "gent del carrer". No és cap crítica, sino una invitació a buscar fòrmules per aplegar esforços i presentar batalla d'una manera no tan dispersa.
Re: Ciutadans i ciutadanes de Barcelona
13 jul 2005
la qüestió és la inversa... perquè no som capaços d'involucrar-nos en cap de les lluites que descobrim quotidianament (ni en les nostres pròpies)... per molt que estiguin en consonància amb el que garlem.

salut
"Barcelona, símbol de llibertat i de progrés"?
13 jul 2005
El preàmbul de la Carta Municipal de Barcelona, diu textualment que Barcelona és "un bressol de cultures" i "ha estat sempre un símbol de llibertat i de progrés".

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com
Re: "Barcelona, símbol de llibertat i de progrés"?
14 jul 2005
si publiqueu una notícia foteula sencera i no com a propaganda d'un altre pagina de merda

rebeu una salutació ben cordial
Re: "Barcelona, símbol de llibertat i de progrés"?
14 jul 2005
Igualment n'hauría citat la font, així que no s'entèn el teu enuig. Reb una forta abraçada.
Sindicat Terrassa