Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Jornada de mobilització per la defensa del verd públic
13 jul 2005
Divendres 15 de juliol
JORNADA DE MOBILITZACIÓ
PER LA DEFENSA DEL VERD PÚBLIC
* 10 hores Concentració/ Esmorzar XORIZADA POPULAR (plaça Sant Jaume)

* 11 a 13 hores VAGA TREBALLADORS/ES

* 11 hores MANIFESTACIÓ (començarà a la Plaça Sant Jaume)Aquesta vaga, concentració i manifestació dels treballadors /es de Parcs i Jardins és en contra de la greu intenció de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona i també de la presidenta de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins Sra. Imma Mayol, de modificar l’actual gestió de l’Institut i transformar-lo d’un organisme Autònom a una Entitat Pública Empresarial, per així, donar pas a les empreses privades i que es facin càrrec de les zones verdes de Barcelona, amb la qual cosa, sortirà perdent tothom.
Us hi esperem! Així, també vosaltres podreu rebutjar la decisió que govern municipal pensa adoptar en el próxim Plè Municipal


NO A LA PRIVATITZACIÓ DE PARCS I JARDINS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada de mobilització per la defensa del verd públic
13 jul 2005
Maria Favà al diari Avui [2005-06-09 22:21:57]

Els jardiners de l'entitat municipal rebutgen que l'organisme faci feines externes

L'Ajuntament de Barcelona nega que es privatitzi Parcs i Jardins

Ara l'Institut podrà treballar per a altres empreses públiques

BARCELONA

Imma Mayol, tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, va reafirmar ahir la seva "voluntat política" de no privatitzar aquest institut municipal, que pròximament es convertirà en una entitat pública empresarial local. Aquest canvi es fa per poder prestar serveis a altres entitats públiques, com ja s'ha començat a fer amb autorització prèvia del consell d'administració. Ara ja no caldrà l'autorització i els clients es podran contractar sense concurs previ. Mayol va recordar que altres àrees de l'Ajuntament, com és la de Cultura, també donen serveis a altres empreses.

Mayol va explicar ahir en què consistirà la transformació de l'Institut, sobre el qual va assegurar que en cap cas es privatitzarà i que no afectarà el règim intern dels treballadors. La presidenta del fins ara institut municipal va voler contestar així les queixes i les manifestacions dels treballadors de Parcs que divendres passat van rebentar l'acte de presentació de la campanya de platges, en què assistien la mateixa Mayol i l'alcalde Joan Clos.

Segons la cap de llista del grup municipal d'ICV-EUiA, la llei de mesures per a la modernització del govern local, aprovada el 2003 pel PP, "obliga" Parcs i Jardins a adequar-se a la normativa i optar per tres possibilitats: convertir-se en organisme autònom local, en entitat pública empresarial local o en societat mercantil local. El comitè d'empresa nega que la llei obligui a reconvertir l'empresa i que, si ho fan, és per poder contractar més lliurement, com una empresa privada.

Mayol va explicar que el pressupost de l'Institut procedeix en un 91% de l'Ajuntament i l'altre 9% són ingressos per treballs externs i que els seus clients són el Consorci de la Zona Franca, l'Hospital de Sant Pau i Gisa, entre d'altres. Sobre aquest punt, el comitè d'empresa recorda que la nòmina dels treballadors procedeix dels pressupostos municipals i que això és un contrasentit quan una part dels treballadors fan feina externa.

La tercera tinent d'alcalde va reconèixer que hi ha quatre grans activitats pròpies de Parcs i Jardins que deixen per a empreses de fora perquè l'Institut no les pot assumir en solitari per la seva complexitat o estacionalitat, com ara la poda. El comitè considera escandalós aquest sistema i, sobre la poda d'aquest any, assegura que es va fer malament i en pèssimes condicions de seguretat per als treballadors de l'empresa subcontractada, que ha estat sancionada, i que alhora va subcontractar una tercera empresa.

http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=10156
Re: Jornada de mobilització per la defensa del verd públic
13 jul 2005
Aquestes declaracions referent a la problemàtica de la privatització del verd públic, recollides entre uns altres pel diari Avui, són mostra del tarannà esquerrà i alternatiu de la tercera tinent d'Alcalde i presidenta del Institut Municipal de Parcs i Jardins Imma Mayol politica de IC-verds-EUA

Una de les qüestions de fons en què no es posen d'acord l'empresa i el comitè d'empresa és la ràtio entre jardiners i hectàrees de zona verda. Mentre que l'empresa assegura que augmenta perquè el treball s'ha mecanitzat més, el comitè sosté el contrari i està preparant un informe per demostrar que des del 1991 ha disminuït molt. Segons la gerència, el 1955 la ràtio era d'1,2 treballadors per hectàrea verda i el 2005 és de 0,8 gràcies a la mecanització. Per la seva banda, els treballadors recorden que el 1991 hi havia una plantilla de més de mil empleats i ara el cens és de 944, mentre que en aquests anys els metres de zones verdes ha augmentat un 20%.
Mayol va assegurar que les condicions laborals dels empleats d'aquest institut municipal són "molt dignes", que han disminuït els accidents, que treballen 35 hores a la setmana i només els matins i que no fan ni tardes ni caps de setmana i que els seus salaris estan entre un 30% i un 100% per damunt de l'empresa privada. Però va afegir que són molt aficionats a la "bronca".

http://www.avui.es/avui/diari/docs/index4.htm
Sindicat Terrassa