Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Contra el desallotjament del CSO La Gàbia (Lleida)
12 jul 2005
La Gàbia és una torre a la sortida de Lleida que limita entre la ciutat i lâhorta on, des de fa gairebé un any, un grup de joves hi viuen i han creat un centre social autogestionat on sâhi duen a terme nombroses activitats com ara xerrades, tallers o concerts.

Fins aquí no hi hauria res dâanormal sinó fos perquè aquests i aquestes joves van okupar lâimmoble sense demanar permís a lâEmpresa Municipal dâUrbanisme, lâactual propietària, que des de fa diversos anys el té totalment abandonat i sense cap mena dâús en benefici de la ciutat.

Aquest fet és només el reflex dels milers dâhabitatges que es troben buits a Lleida, vivendes comprades per invertir, per especular i obtenir beneficis quan molts dels i les habitants de la nostra ciutat no podem accedir a un pis i per tant no podem exercir el nostre dret a una vivenda digna.

La Gàbia sâha convertit en un petit far en aquesta lluita, un crit contra lâespeculació, un espai que hem compartit amb la gent que lâhabita, amb els moviments socials de Lleida i amb molta dâaltra gent. Un espai on hem fet tallers, concerts, sopars, cursos, cinefòrum... on hem debatut, parlat i rigut, una casa que ara té vida i que la continuarà tenint ja que la gent que lâokupa està resolta a continuar-hi estant i nosaltres a donar-los tot el nostre suport des del carrer, des de la fàbrica i des de totes les nostres seccions sindicals.

La vivenda és un dret bàsic de tota persona i lâokupació suposa la recuperació dâespais abans buits i abandonats per a destinar-los a un ús social; en aquest sentit projectes com la Gàbia representen un fre simbòlic i alhora real a lâús antisocial que entitats financeres, empreses i particulars adinerats fan de la vivenda com a font dels seus negocis. Una font de poder econòmic sota el lema del âtot sâhi valâ? en aquest cas agreujat pel fet que sigui un Ajuntament autoanomenat dâesquerres qui jugui aquest paper. Perquè no tot sâhi val.

Ens trobarem a la Gàbia, farem pinya amb les persones que hi viuen i fan possible aquest projecte, sortirem al carrer per exigir una societat més justa on els pisos siguin per viure, no per guanyar-hi diners a costa de tothom.

JOSE MUÃOZ SISÃ
Secretari General de CGT Ponent

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el desallotjament del CSO La Gàbia (Lleida)
12 jul 2005
jo soc molt progre i em sembla molt be el que feu la joventut per millorar el mon,fins i to jo fumaba porros i voto ERC.
pero estem farts de que aquest lloc nomes facin sorolls i es posin a la porta a drogar-se i que els nostres fills veuen 1 mala influencia.
mes de 1 vegada he vist a jipis d'aquests esnifant cocaina al damunt dels nostres cotxes, i els nostres fills extranyats en preguntaven que feien aquets senyors amb 1 bitllet enrrollat fica a al nas.
moltes gracies i espero que ho enrauneu 1 mica.
Re: Contra el desallotjament del CSO La Gàbia (Lleida)
12 jul 2005
Em sembla que a part de fer soroll, que és l'únic que vols amb aquest comentari, no en tens ni idea d'on està la Gàbia pq dubto que el teu cotxe estigui molt a prop per esnifar-hi cocaïna i que els teus fills i filles ho vegin.
Pot ser esnifen a distància i els teus fills/es miren amb prismàtics.

Evita comentaris que no porten a cap lloc, aquest és el discurs fàcil i argumenta una mica les teves postures. Pot ser que no hi estiguis a favor però no utilitzis la droga i el soroll ... això és el que t'ha dit la TV que has de dir.

El CSO La Gàbia té el suport dels col·lectius i moviments socials de Lleida i també de la majoria dels seus veïns i veïnes.


Quan la vivenda és un luxe, ocupar és un dret!
Re: Contra el desallotjament del CSO La Gàbia (Lleida)
12 jul 2005
Una abraçada molt forta desde korneyà a tots els moviments que participen als centres socials okupats.
Cap desallotjament sense resposta!!
Re: Contra el desallotjament del CSO La Gàbia (Lleida)
12 jul 2005
Que anem... que anem!!!!
Sindicat