Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Celebrada a Madrid la primera boda entre persones del mateix sexe de la història de l'Estat Español
11 jul 2005
11/07/2005

L'EMILI I EN CARLES S'HAN CASAT TRES CANTOS DESPRÉS DE 30 ANYS DE RELACIÓ
Emili Menéndez i Carles Baturín s'han casat aquesta tarda després de trenta anys de relació. el seu enllaç matrimonial és la primera boda de persones homosexuals que se celebra a l'Estat Español. També aquesta parella va ser, fa una setmana, la primera en anar al Registre Civil de Madrid a presentar els documents per a iniciar l'Expedient de Matrimoni.

L'enllaç Matrimonial ha tingut lloc aquesta tarda al consistori de la localitat madrilenya de Tres Cantos, governat per una coalició amb majoria del PP. Tot i així, a l'Emili i en Carles no els ha casat l'alcalde, sinó el portaveu d'Izquierda Unida.

La cerimònia, oficiada pel regidor d'Izquierda Unida José Luis Martínez, ha durat 15 minuts i s'ha desenvolupat amb total normalitat en mig de l'expectació de nombrosos mitjans de comunicació, tant d'àmbit nacional, com internacional.

LECTURA DE VERSOS DE NERUDA

L'acte ha finalitzat amb la lectura d'uns versos de Pablo Neruda, i la felicitació dels cònjugues a l'Ajuntament de Tres Cantos per la seva predisposició a celebrar aquesta cerimònia, fet que els ha permès ser la primera parella de persones del mateix sexe que contrau matrimoni a l'Estat Español. Un cop al carrer, la parella ha estat rebuda amb el llançament d'arròs i de pètals de rosa.

Un cop finalitzada la cerimònia, Emili Menéndez ha explicat que "el dia d'avui significa la culminació a trenta anys de relació, i ens mereixem aquest reconeixement com tothom". També ha volgut donar les gràcies al govern per haver promogut aquesta llei, i molt especialment a Rodríguez Zapatero per haver complert aquesta promesa electoral.

LLUNA DE MEL: UN CREUER PER L'ADRIÀTIC

Carles Baturín, visiblement emocionat, ha afirmat que tenen pensat celebrar a l'octubre un banquet de boda amb tota la familia. Com a "lluna de mel",marxaràn al Setembre de creuer per el mar Adriàtic, viatge que els ha regalat el pare de l'Emili. Una setmana després de l'entrada en vigor de la reforma del codi civil que permet tant els matrimonis com el dret a l'adopció a les persones homosexuals, s'han tramitat a tot l'Estat Espanyol, prop de de cincuanta sol.licituds.

SETZE PARELLES D'HOMOSEXUALS HAN TRAMITAT LA PETICIÓ MATRIMONIAL A BARCELONA

Setze parelles de gais i lesbianes ja han presentat la sol·licitud per contraure matrimoni al registre civil de Barcelona la primera setmana de vigència de la llei. Fonts pròximes al registre civil han assenyalat que les dates que s'estan donant per als primers enllaços a Barcelona són per al mes de gener.

This work is in the public domain

Comentaris

Celebrada a Madrid la primera boda entre persones del mateix sexe de la història de l'Estat Español
11 jul 2005
Mireu aquesta web:

http://blogia.com/otromondo/
Re: Celebrada a Madrid la primera boda entre persones del mateix sexe de la història de l'Estat Español
11 jul 2005
..ya sabeis, ahora los anarkas ya os podeis dar por culete. jajaj
Re: Celebrada a Madrid la primera boda entre persones del mateix sexe de la història de l'Estat Español
11 jul 2005
hace una semana se casaron en barakaldo dos personas del mismo sexo, pero como no quisieron ser filmados ni hicieron declaraciones no pudieron ser los primeros, derechos si, politiqueo barato no.
PD: Ahora y antes los anarkas y los fachas ya se podían dar por culete, la unica diferencia es que con cada vez mas tolerancia los unicos que van a ir a parques y WCs van a ser los fachas, que por cierto en esos ambientes son legión, así que chaperos tranquilos que teneis trabajo para rato.
Re: Celebrada a Madrid la primera boda entre persones del mateix sexe de la història de l'Estat Español
12 jul 2005
A ver si no desaparece el sida en europa y os lo pasais unos a otros jijijiji
Sindicat Terrassa