Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Acció contra l'especulació a Granollers
11 jul 2005
Aquest dilluns Granollers ha despertat amb les conseqüències una acció de denúncia que ha dut a terme l'Assemblea de Resistències simultàniament a diferents punts i espais emblemàtics de la ciutat. Un total de 16 banderes onejen a diferents espais i cases desocupades i abandonades on es pot llegir clarament 'AQU� S'ESPECULA' i el símbol d'una de les alternatives viables per lluitar contra l'especulació.
Us adjuntem el manifest que també s'ha penjat a les portes i façanes.
FEM UNA DENÚNCIA A L'ESPECULACIÓ

Sí, aquí s'especula. Mantenir un habitatge buit, a l'espera de poder vendre'l a un preu superior al seu valor real, és especulació. Fer crèixer la demanda de vivenda mentre es reté una part de l'oferta existent de pisos i cases és un delicte constitucional.
En el context que vivim avui dia, entrar en aquest joc especulatiu és molt atractiu per aquells que, amb formes de pensament neoliberal i capitalista, volen treure el màxim benefici d'un dret que totes tenim, i que està recollit a la constitució; el dret a la vivenda digna.
La dinàmica que segueix el gruix de la societat està dirigida a entrar en aquest joc. El fet de tenir una propietat dóna una falsa seguretat en un món on, la precarietat laboral, la competència i el pensament únic donen poques alternatives a sortir del ramat d'ovelles en que el sistema ens vol convertir.

Des de l'assemblea de resistències, creiem que no es pot jugar amb un dels pocs drets reconeguts en matèria social. Creiem que els interessos privats no poden estar per sobre dels interessos col.lectius. Creiem que l'administració s'hauria de posicionar al costat del poble al qual, en teoria, representa, portant a terme iniciatives que garanteixin l'accés a la vivenda sense que per això haguem d'hipotecar les nostres vides, venent el nostre temps a canvi d'uns diners que ens anulen com a persones. Perquè creiem que aquesta situació és insostenible i injusta, denunciem ,amb aquesta acció, l'especulació que es propicia des d'interessos particulars i que es permet des de l'administració.

Hem penjat banderoles en diferents cases desocupades i abandonades de Granollers, com a mostra visible que l'especulació no és quelcom abstracte, sinó una realitat a causa de la qual ens veiem obligats a pagar preus desorbitats, (arribant a 2200euros el metre quadrat), per a tenir un espai on viure. L'existència de més de 2000 cases buides a Granollers evidencia que si se seguissin altres polítiques urbanístiques no caldria entrar en el joc de demolicions i construccions absurdes que només fan que encarir allò que ens pertoca per dret.

Les lletres de les banderoles; una denúncia, el símbol que les acompanya; una proposta de lluita...

ASSEMBLEA DE RESISTÈNCIES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció contra l'especulació a Granollers
11 jul 2005
podeu penjar alguna foto?
Re: Acció contra l'especulació a Granollers
11 jul 2005
Aquest vespre les tindrem
Sindicato Sindicat