Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat
[Últims dies!] 23-29 juliol: XXII Campaments internacionals de joves revolucionàries/is
10 jul 2005
Els propers 23-29 juliol es celebrarà a Barbaste (França) els XXII Campaments internacionals de joves revolucionàries/is. Com l'any passat, Revolta Global organitza la delegació catalana de joves per aquest campament.

Els campaments internacionals de joves revolucionaris i revolucionaràries són un espai de trobada, debat i diversió de diferents activistes dels moviments socials dâEuropa. Hi participaran varis centenars de joves molts països europeus com França, Itàlia, Portugal, Gran Bretanya, Escòcia, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Ãustria, Dinamarca, Suècia, Suïssa, Grècia...

Els campaments són un espai per a la discussió sobre estratègies i alternatives a la globalització capitalista, que poden interessar a tots aquelles i aquelles que volen canviar el món. També són un espai de diversió i de lleure alternatiu i desmercantilitzat, amb activitats culturals, festes, passes de pel.lícules i jocs. El programa dâactivitats tracta qüestions molt variades, com la guerra a lâIrak i Palestina, la lluita dels immigrants sense papers, els reptes del moviment âantiglobalitzacióâ?, les revoltes indígenes a lâAmèrica llatina, lâopressió de les dones i de les minories sexuals, les lluites dâalliberament nacional, les mobilitzacions estudiantils contra la privatització de lâensenyament, la lluita contra la precarietat, o la depredació ecològica del planeta.
ruesta13.gif
[Últims dies!]
Els campaments internacionals de joves revolucionaris i revolucionàries aquest any es celebren a Barbaste, prop d’Agen (França). Cada edició dels campaments es realitzen en un país diferent de forma rotatòria. Les darreres edicions s’han celebrat a Ruesta (a l’Estat espanyol), Sao Giao (Portugal), Brioude (França) i Roma (Itàlia). Revolta Global vam participar en l’organització del campament de l’any passat a Ruesta, conjuntament amb els nostres companys de l’Espacio Alternativo, que va ser un èxit de participació i de continguts. També hem organitzat la mobilització de molts joves de Catalunya per anar a les edicions anteriors del camp a Portugal, França i Itàlia.

Cada edició és diferent, però el seu esperit és similar: oferir un espai de trobada i convivència per tots aquelles i aquelles que volen canviar el món i per tots aquelles activistes joves anticapitalistes.

Programa

El programa dels campaments està dividit en diferents eixos temàtics, de forma que cada dia està dedicat a un gran tema: guerra, imperialisme i racisme, lluites socials de la joventut, ecologia i cultura, opressió de gènere i alliberament gai-lesbià, resistències al capitalisme global, i estratègies per canviar el món. Cada dia es realitzen diferents activitats entorn aquests grans temes: els fòrums, els tallers i les sessions de formació.

- Els fòrums són plenaris generals on intervenen diferents ponents de diversos països i moments de trobada de tots els i les participants del campament.
- Els tallers són activitats més petites, realitzades de forma simultània, on es tracten i es discuteixen temes diferents de forma més aprofundida, i permeten el debat i l’intercanvi d’opinions entre els participants.
- Les sessions de formació són sessions introductòries destinades a aquelles persones que volen començar a formar-se en els temes tractats en cadascuna de les sessions (imperialisme, joventut i classe treballadora, opressió de les dones, moviments socials i partits polítics, revolució i contrapoder...).

Activitats lúdiques alternatives i desmercantilitzades

Els campaments també tenen activitats lúdiques i festives i de lleure alternatiu i desmercantilitzat. Cada nit hi ha una festa, amb un contingut, tema i estil diferent, incloent una festa de dones i una festa lesbi-gai.
També hi ha moments de lleure amb possibilitat de realitzar excursions per als voltants del camp, i activitats culturals, com passes de videos i pel.lícules.

Espais temàtics

Als campaments també hi ha un espai específic de dones i un espai gai-lesbià, amb activitats i debats propis, obertes a tots els i les participants del campament.

Autogestió i Sostenibilitat

El funcionament del campament és completament autogestionat pels participants. L’objectiu és intentar funcionar com voldríem que funcionés una societat alternativa a l’actual i anar construint experiències de convivència i organització alternatives. Les diferents activitats (neteja, seguretat, torn de bar...) es realitzen de forma rotativa per equips de voluntaris. Cada dia es realitzen reunions de les diferents delegacions de cada país que hi participen, i reunions de coordinació general del campament, per fer un seguiment de les activitats diàries. El campament està organitzat amb criteris sostenibles, per no fer malbé el mediambient. El menjar del campament inclou menús vegetarians i no vegetarians.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net/campaments/
http://www.internationalcamp.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa