Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Multes per criticar a Sharon a Barcelona
07 jul 2005
Declaració de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Boicot Preveniu i la Plataforma Aturem la Guerra
El dia del partit de bàsquet entre el Barça i el Maccabi de Tel Aviv, 10 de febrer de 2005, membres del moviment de solidaritat amb Palestina van repartir banderoles amb la bandera palestina i octavetes denunciant la política dâAriel Sharon entre la gent que acudia al Palau Blaugrana. La Policia Nacional va retenir i identificar aquestes persones i els va prendre el material. Ara, quatre mesos després, els ha arribat una sanció de la Delegació del Govern.

Els fets que sâimputen als activistes són aquests (reproduïm literalment la notificació de la Delegació del Govern, respectant-ne la sintaxi i lâortografia, i nâometem el nom dels encausats):
Con motivo del encuentro de Baloncesto, (Euroliga), celebrado en el Palau, âBlau Granaâ?, de la ciudad de Barcelona el día 10 de Febrero de 2.005 entre el F. C. Barcelona y el Maccavi de Tel-Aviv, Dª X, cuando se encontraba en las inmediaciones del recinto deportivo, (Acceso uno, zona de taquillas), le fue intervenida una bolsa con unos 150 banderines palestinos, en cuyo envés y escrito en catalán se recoge una crítica a la política del líder israelí, Ariel Sharón, que repartía a los aficionados, que accedían al recinto deportivo, provocando una reacción de profundo rechazo por parte del público israelí.

Aquests fets, segons la Delegació del Govern, constitueixen una infracció administrativa GRAVE, i ha sancionat amb una multa de 3.000,01 euros a cadascun dels solidaris!

Volem manifestar que:
1.     El text de les banderoles (reproduït íntegrament al final)
feia referència a fets objectius i indiscutits (incompliments de resolucions de lâONU, lâocupació i colonització dels territoris, la sentència contra el mur del Tribunal de la
Haia...) i no contenia cap difamació ni calúmnia, ni cap incitació o apologia de la violència. Per tant, no es pot considerar, com indica el Llei de lâesport, âun acto que incite, fomente o ayude a los comportamientos violentos, xenófobos, racistas o terroristas, o como un acto de manifiesto desprecio deportivo a los participantes en el espectáculo deportivoâ?.
2.     Els fets denunciats a les banderoles han estat denunciats
reiteradament pel Parlament Europeu i per lâAssemblea General de lâONU, a part de nombroses ONG i altres organismes humanitaris. La Delegació del Govern també els multarà? Es pot multar a qui demana lâaplicació del dret internacional?
3.     Les banderoles es van repartir abans del partit a fora del
pavelló, és a dir, al carrer. Considerem inadmissible que sâimpedeixi i es castigui el fet de repartir octavetes a lâespai públic. Els carrers de Barcelona no són de Sharon, ni del Govern.
4.     Considerem inadmissible lâargument que no es pot criticar
Sharon perquè provoca âuna reacción de profundo rechazo por parte del público israelíâ?. Si lâexpressió de les idees estés condicionada pel fet que puguin molestar algú, seria impossible tota crítica i un debat lliure, públic i democràtic. Si recordar la situació en què es troba el poble palestí molesta algú, la solució no és silenciar-la, sinó ajudar a canviar-la. A més, les octavetes estaven escrites en català, i seâns fa difícil entendre com el públic israelià va poder valorar-ne el redactat.
5.     Finalment, volem denunciar la criminalització a què se
sotmet tota crítica a lâEstat dâIsrael. En aquest cas, la Delegació del Govern considera equivalent âuna crítica a la política del líder israelí, Ariel Sharónâ? a âun acto que incite, fomente o ayude a los comportamientos violentos, xenófobos, racistas o terroristasâ?.


Si voleu més informació sobre el cas, escriviu a boicot ARROBA debtwatch.org

Xarxa dâEnllaç amb Palestina
Boicot Preventiu
Plataforma Aturem la Guerra


Reproducció del text lâoctaveta:


Aquest partit el veuran per televisió a Israel:
Fem que sâadonin del nostre rebuig a la política de Sharon

Mostra la bandera palestina
quan el Maccabi llanci tirs lliures

>> L'Estat d'Israel incompleix sistemàticament les resolucions
de les Nacions Unides i la legalitat internacional, manté ocupades Cisjordània, la Franja de Gaza, Jerusalem Est i els Alts del Golan des de 1967, ha provocat l'èxode de milions de palestins i ha transferit població civil a aquests territoris per colonitzar-los.

>> L'Estat d'Israel construeix a Palestina un mur que el 2005
ha de fer 730 km de llarg, sense respectar la Línia Verda que l'ONU va marcar el 1969 i condemnant prop del 16% dels palestins de Cisjordània a viure aïllats entre el mur i la Línia Verda. Israel fa cas omís del recent veredicte del Tribunal de la Haia contrari al mur de l'apartheid.

>> L'Estat d'Israel continua aplicant la seva política
colonitzadora i manté gairebé dos-cents assentaments ilâ¢legals en territoris ocupats. Això vol dir gairebé cinc-cents mil colons en terres palestines i sirianes i la violació de les convencions de Ginebra i de la resolució 242 de les Nacions Unides.

L'ocupació, l'espoliació de terres i recursos, els assassinats, la destrucció d'habitatges i de cultius, la violència i la humiliació, les greus violacions de la Convenció de Ginebra i els abusos contra els drets humans per part de l'exèrcit israelià ocupant i dels colons, són clares proves de la política de neteja ètnica que Israel està portant a terme davant al passivitat còmplice dels governs dels EUA i la Unió Europea. Per això, i per trencar el setge que li és imposat, el poble palestí necessita la solidaritat de la societat civil internacional.

Si no hi fem res, demà potser serà massa tard

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Israel está instalando una barrera defensiva para defenderse de los islamoterroristas palestinos. Si estos no asesinaran israelíes en autobuses, discotecas, en sus propias casas, etc., las autoridades israelíes no se tomarían la molestia de instalar tal barrera.

Hay barreraS defensivas y muros en muchos países del mundo y a nadie le parecen mal. ¿Por qué sólo parece mal en el caso de Israel?
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
La política "colonizadora" de Israel:

Precisamente Israel está abandonando Gaza y sacando de allí a los israelíes, muchos de los cuales siempre han vivido allí.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
[Passant dels comentaris dels sionistes (o el sionista, deu ser el mateix).]

Penseu fer alguna cosa? alguna carta de protesta? algun recurs?
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
El que pots fer tu es ajudar-los a pagar!!!
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Vaya, que pasamos de hechos. Lo único que nos interesa es la propaganda anti-Israel. Lo mismo que Hamas, Fatah, la Jihad Islámica, las Brigadas de Al-Aqsa, etc.: "Delenda est Israel".
Cain, Abel, antifa....Jaim? deixeu de marejar la perdiu
08 jul 2005
Feu pena i nomes lluiteu per posar llenya al foc i no per tirar aigua als conflictes, o intentar analitzar-los des de la seva arrel.
Ahir apareixia en un diari italia, el Corriere de la Sera, un article on el jutge que mes ha investigat les Brigades Rojes reconeixia i donava per fet la infiltracio dels serveis secrets americans i israelians dins del grup revolucionari. Deia que ell no podia provar (per parar-se el cul) la participacio directa d'aquests 007 en els atemptats, pero que podria ser. Anem mes a prop: us en recordeu del cas Scala? Amb els anys s'ha demostrat la participacio directa de la policia a la cel.lula de la CNT que va fer l'atemptat.
El resultat d'ambdos casos ha estat la desmembracio de la lluita anticapitalista i la mancança de recolzament popular.
Els temps canvien, on he escrit BR i CNT poseu-hi Al Qaeda, els infiltrats segueixen sent els mateixos.....
I si no us ha quedat clar us recomano de llegir El princep, de Maquiavel.
Apa, que us dongui'n.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
antifa, antifa tú!!

saps com es va formar l'estat d'Israel? Les agressions que han patit tota la vida el poble palestí per part d'un estat que practica el terrorisme. Bombardejant campaments, assassina, humilia, insulta,viola.....I a Palestina trobem grups d'autodefensa islam_is_tes o no, que no tenen cap estat darrera, sense avions, sense tancs, sense parlament democràtic i amb molt d'odi i que també maten.
Als palestins primer els van fer fora del seu poble per instal.lar un altre que venia de lluny i després els van massacrar amb la comunitat internacional girés la cara i vetant els EUA totes les ressolucions de l' ONU. Quan desarmin
a tots els colons i pirin a Israel es podrà parlar de variacions en la política colonitzadora.

Visca Palestina lliure
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Claro que sé cómo se formó el estado de Israel. Lo fundó la ONU, lo mismo que Iraq, Trans-Jordania, Líbano..., la mayoría de los países africanos, Pakistán, etc. Y lo mismo que quiso fundar otro estado árabe para los ahora llamados "palestinos", pero que los árabes rechazaron porque lo que querían era echar a los judíos al mar. Por eso el mismo día de la proclamación del estado de Israel siete ejércitos árabes lo atacaron. Después hicieron más intentos.

A todo esto, los llamados "palestinos" coimeten atentados terroristas contra los israelíes, por lo cual Israel se ve obligado a defenderse y a defender a sus ciudadanos.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Aquesta es la historia com la veus tu, pero et falta explicar moltes coses, com els autoatemptats que feien els primers serveis secrets israelians (embrio futur mossad), o com ells mateixos es robaven les primeres collites per poder acusar als palestins,.....
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Los atentados que cometió el Haganah fueron contra militares y políticos británicos, que les habían traicionado. Ten en cuenta que además esa traición la cometieron cuando los judíos estaban en una situación desesperada, perseguidos en Europa con la intención de exterminarlos, mientras que Gran Bretaña limitaba el cupo de lod que podían emigrar a Israel.

Al mismo tiempo, Gran Bretaña nombró mufti de Jerusalén a Husseini, aliado dde Hitler. El tal Husseini propuso llevar la "solución final" a Palestina.

Matanzas de judíos por los árabe las hubo mucho antes de la fundación del moderno estado de Israel. Una de ellas en 1929, que acabó con varias comunidades judías que habían existido desde siempre en aquella zona.

El hecho, de todos modos, es que Israel es un estado legal, tan legal como cualquier otro,y que los árabes matan israelíes en autobuses, pizerías y siempre que pueden.

¿Sabes qué es la "Palestina ocupada", según los "palestinos"?
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
antifa, antifa tú!!

saps com es va formar l'estat d'Israel? Les agressions que han patit tota la vida el poble palestí per part d'un estat que practica el terrorisme. Bombardejant campaments, assassina, humilia, insulta,viola.....I a Palestina trobem grups d'autodefensa islam_is_tes o no, que no tenen cap estat darrera, sense avions, sense tancs, sense parlament democràtic i amb molt d'odi i que també maten.
Als palestins primer els van fer fora del seu poble per instal.lar un altre que venia de lluny i després els van massacrar amb la comunitat internacional girés la cara i vetant els EUA totes les ressolucions de l' ONU. Quan desarmin
a tots els colons i pirin a Israel es podrà parlar de variacions en la política colonitzadora.

Visca Palestina lliure
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Sí sé cómo se formó el estado de Israel y sé que los islamofascistas quieren arrassrlo y acabar con los judíos. Me entero por libros de historia. También leo libros y artículos escritos por expertos de reconocido prestigio, catedráticos de universidad y similares.

VIVA ISRAEL
VIVAN LOS JUDÃ?OS
FUERA TERRORISTA
MUERTE A LOSISLAMOFACISTAS.

A mí n0 me la das aunque intentés camuflarte: en la Alemania nazi hubieras estado del lado de Hitler.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
No doneu de menjar al neandertal sionista que si no es creix i ens omple això de tonteries en un moment. Intentarieu fer entendre alguna cosa a un orangutan? a un feixista? és impossible...

Mort al sionisme!!
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
victimisme...
no odiem als jueus, sino als k fan servir l'excusa k els vagi bé (en akest cas ser jueu) per protegirse d les critiques per assassins, i per tenir un estat fictici creat artificialment i k no té rao d'esser.

A aquestes alçades no es poden permeter etats religió, ni jueus ni arabs, pero no us podeu creure superirors per combatre "terrorisme" amb "terrorisme", uns bombes i pedres, els altres tancs, heilcopters, avions , bulldozers i fusells d'assalt.

El terrorisme es la resposta dels desesperats, per algun motiu ho faran, i si no els vols veure doncs molt bé.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
El terrorismo es la respuesta de los desesperados: así que ben Laden y la familia real saudí están desesperadols porque son los pobres entre los pobres del mundo.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
a tu t'han venut la moto de la seguretat bush i companyia... viu i descubriràs que l'amenaça per la vida i la llibertat precisament sempre ve de mà de la penya q com tu diu defensarla... Mort a un estat que fa del dogma el seu camí d'ensenyament mort a l'estat d'Israel...
A més tu que estpàs tan informat que m'en dius de que la penya d'allà, la gent corrent, com tu i com jo, que viuen en ciutats arrasades per l'exèrcit, ciutadans de segona, en la seva propia terra... A tothom li sap molt greu l'holocaust que van viure els jueus, però semblña que ells mateixos no vulguin recordar-ho, pq es dediquen a fer el mateix amb els palestins... No sóc terrorista, ni crec que pogués matar ningú,... però a vegades la desesperació et porta a aquests punts... Ho havies pensat això?? o es que "la Torà" o ho diu
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
ja us està bé... massa poc . Veiam si recorreu i el jutge entén que encara pagueu poc.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
Caín, antifa, abel, als gamarasusos,... són la mateixa persona. es tracta d´un vell conegut que utilitza també els nicks: jaim, antiterrorista, david, mulah omar...

És un troll profesional sionista. La seva missió és provocar. Es veu que no en té prou amb la seva web sionista.

No li feu cas.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
08 jul 2005
> Los atentados que cometió el Haganah fueron contra militares y políticos británicos, que les habían traicionado.

Veus com també justifiques el terrorisme?!. Sols es tracat de quina part estàs.
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
09 jul 2005
EL MURO ES DEFENSIVO, NO DE LOS ATENTADOS, QUE APROVECHAN AL ESTADO SIONISTA, SINO DE LA RAZA Ã?RABE, SUPERIOR EN NÃMERO Y, OBVIAMENTE, EN LEGITIMIDAD.

RACISMO=FASCISMO=SIONISMO

PUDRIROS EN VUESTRO ODIO, ENGENDROS SIONISTAS
Re: Multes per criticar a Sharon a Barcelona
09 jul 2005
EL MURO ES DEFENSIVO, NO DE LOS ATENTADOS, QUE APROVECHAN AL ESTADO SIONISTA, SINO DE LA RAZA Ã?RABE, SUPERIOR EN NÃMERO Y, OBVIAMENTE, EN LEGITIMIDAD.
Sindicat Terrassa