Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Querella Tortures TORÀ
07 jul 2005
Últim comunicat i cartell de la campanya contra l'arxivament de la querella per tortures presentada pel jove de Torà contra els mossos d'esquadra.
cartellindy.jpg
#file_1#

ARXIVEN LA QUERELLA PER TORTURES DEL JOVE DE TORÀ

El 26 de Maig passat la jutgessa del jutjat nº2 de Lleida va arxivar la querella presentada per en Jordi Vilaseca contra els Mossos d’Esquadra.
Ja fa més de dos anys, l’1 d’Abril del 2003, en Jordi va ser detingut sota la Llei Antiterrorista. Tres dies després, va tenir que ser ingressat a l’UCI (a l’hospital) sense respondre a estímuls dolorosos i amb taquicàrdies.
Se li van realitzar anàlisis, i en un d’ells se li van detectar amfetamines a l’orina; això era el 5 d’Abril. Segons tots els estudis científics aquesta droga pot perdurar a l’orina un màxim de 72 hores, per tant, va ser introduïda al seu cos estant a comissaria.
Davant aquestes proves, es va presentar la corresponent denúncia per tortures. La querella avançava correctament, fins que al Setembre passat el jutge que portava el cas va ser substituït per la jutgessa, que només a fet que tancar la porta i permetre que es segueixi torturant a les comissaries.
Per aquest motiu s’ha engegat una campanya per impedir que es tanqui definitivament el procés judicial i per denunciar les tortures. El silenci afavoreix la tortura.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa