Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
Més de 50 dies de vaga indefinida. Una vaga no per a demanar diners, si no per exigir justícia i dignitat. Per a exigir la readmissió dels seus quatre companys acomiadats per l’empresa privada AUSSA que co-gestiona el servei amb el govern municipal: PSOE i IU.
Des del Sindicat d’Oficis Varis de CNT-AIT volem expressar la nostre solidaritat amb la plantilla en lluita i la secció sindical en vaga indefinida CNT-AUSSA.
banner_aussa.jpg
El servei de Grua Municipal de Sevilla és un servei privatitzat i co-gestionat per l’empresa privada AUSSA i el govern municipal de PSOE i IU. Aquesta empresa va acomiadar quatre treballadors per participar en una vaga ara fa ja uns mesos. Davant d’aquesta injustícia i abús de poder, la plantilla de treballadors va decidir convocar vaga indefinida per a exigir justícia i defensar la seva dignitat.

Bona part dels treballadors en vaga es van acabar afiliant al Sindicat CNT-AIT de Sevilla, on han rebut el suport i la solidaritat constant dels i les companyes del sindicat. D’ençà que va constituir-se la Secció Sindical CNT-AUSSA varen conformar el comité de vaga i varen declarar també vaga indefinida fins que no es re-admetin els quatre treballadors acomiadats.
Segons la Secció Sindical a l’empresa, la lluita que estan portan a terme i les reivindicacions no només afecten als quatre treballadors acomiadats, si no que afecta a tota la plantilla ja que l’empresa el que vol és tenir carta blanca per acomiadar quan a aquesta li interessi i precaritzar cada cop més els nous treballadors contractats.

Segons la Secció Sindical i el Sindicat el govern municipal, constituït pel Partit Socialista Obrer Espanyol i Izquierda Unida estan participant d’aquesta repressió, ja que el servei municipal de la grua està co-gestionada per l’Ajuntament i l’empresa. Aquest govern que s’auto-proclama d’esquerres i dels treballadors està negant les justes reivindicacions dels treballadors en vaga.

Actualment la situació està començant a ser dramàtica. Són molts dies en vaga i sense tenir ingressos. Val a dir que la Caixa de Resistència creada pel Sindicat per a recolzar la vaga ha pogut mantenir econòmicament els vaguistes, però que actualment ha quedat pràcticament buida. Arriba l’estiu i la visibilitat del conflicte serà menor, i fruït de tota aquesta série de problemes i en veure que l’empresa no respon a les demandes dels treballadors (si no que a sobre es burla oferint propostes com que canvia l’acomiadament de dos dels quatre treballadors per suspensió de sou i sancions, que hauran de ser escollits per la plantilla. Quelcom inadmisible.) i que el govern fa com si no sentís res han apelat a la solidaritat de la tota Confederació, així com a totes les seccions de la AIT.

Des del Sindicat d’Oficis Varis de la CNT-AIT de Barcelona atendrem de la millor manera que poguem aquesta dràmatica situació i oferirem la nostre solidaritat activa.
Però mentre preparem la nostra ajuda mútua difonem la notícia, així com la informació de la CAIXA DE RESISTENCIA. Tota ajuda serà poca i benvinguda, podeu fer ingressos per a col·laborar a sustentar la vaga al següent compte:

2100-2587-86-0110253165 (La Caixa)

Aquesta vaga és de totes i la guanyarem. La nostre solidaritat és més forta que la seva repressió.

¡Visca la Solidaritat Obrera!
¡Visca la CNT i l’AIT!
Mira també:
http://www.cnt.es/aussa
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
I no creieu que el servei de grua dels ajuntaments és poc més que un servei de recaptació d'impostos? Un negoci privat ( be no sé el cas de sevilla però a barna va així), que és injust doncs fa pagar petits errors dels que no tenim plaça de parking propia com si foren crims? Les taxes de grua són un reves economic molt important pels que no tenim massa recursos, que la grua no actua sols quan el cotxe es un impediment per al transit o la seguretat sino que en general s'actua d'ofici anant a retirar els cotxes sempre als mateixos llocs i no seguint el criteri de facilitar el transit sino amb finalitats recaptatories?

Jo no podria treballar al servei de grua, com tampoc ho faria a la policia o al servei de desnonaments, perquè entenc que em paguen per actuar injustament, i eprque no vull contribuir a afligir als meus iguals.

Si la grua fos un servei retiraria els vehicles que fan nosa o suposen un perill, i les taxes es pagarien en funció dels recursos economics, es tindria present si la senyalització es suficient o no, doncs massa vegades es canvia aquesta i immediatament s'actua. Perquè la grua sempre acaba enduent-se els cotxes dels que no poden pagar-se un parking.

I ho dic per experiencia, i per això se que aquest no podra ser el millor analisi. Però el cert es que l'altre dia que hi vaig estar molta estona no vaig veure ningú que anès abuscar un mercedes. De fet tots els cotxes que s'havien agafat tenien més de 10 anys, els conductors en general eren gent jove, immigrants... clarament gent amb recursos escassos, que sentien una gran impotència doncs la grua els significava un reves economic de dificil solució. Sense anar més lluny un grup de magribins tot rient deien que ja no podrien fer vacances, mentre un altre els deia que no podria pas treure el cotxe, que no tenia els diners!

Per això em costa entendre perque deuriem ser solidaris amb n servei com aquest, a no ser qu eles reivindicacions també siguin per dignificar la seva feina, introduint noves formules i no limitant-se a ser el negoci de l'ajuntament, perque ells puguin sefuir despilfarrant en forums!
Re: Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
a sevilla va diferent de aki, aki les grues van am un policia, almenys molts kops, alla es una subcontrata on els treballadors es dediquen a conduir la grua i prou, res mes. Alla el tema de les grues va diferent
Re: Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
Per aquesta regla de tres:

¿hem de ser solidaris amb gent del telemarketing? (maquina publicitaria del capitalisme)
¿i amb gent de la universitat? (futurs gestors del capitalisme)
¿i amb la gent del caprabo? ("mercenaris" de la maquinaria de distribució del capitalisme)

Pensem una mica abans de dir les coses, si us plau... que hi ha gent que ens vol fer creure que treballa a una cooperaiva llibertaria...i per tant els demès som morralla.

¡Solidaritat vaga d'Aussa!
Re: Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
Es q tots som solidaris en funcio de pq es lluita així quan els professors universitaris sols volen un augment de sou, ningú es solidari amb ells, si més no jo. En canvi ja et dic ara que no veig quin mal fan els pobres treballadors del caprabo, que sols venen el menjar que d'altres necessitem. Bé el cert es q al final un paio s'enriqueix amb tot això, però si ells lluiten per aconseguir els que els toca doncs endavant.

Ara d'aqui a que els que ususrpen propietats alienes, i no les dels que més tenen sino d'alguns dels que no tenen tant. Tc direm que són els que menys pq el cotxe ja el tenen, però quan fan tan poc servei i tant de mal segueixo preguntant-me perque deuriem ser solidaris, quan no exposeu cap de les reivindicacions?

A mi quan els que ja tenen molt fan les seves mobilitzacions sectorial per aconseguir el seu augment sense ser solidaris (i aquest cop no ho dic per la gent de la grua) es mobilitzen me la sua, i fins i tot en alguns casos com la renfe m'indigna i tot que sempre acabin pagant les seves vagues els que menys tenen i van en metro mentre ells fan vaga i no ofereixen el servei però et segueixen cobrant.

Una vaga no sempre es revolucionaria. També als origens de la mobilització obrera els homes feien vagues per no haver de treballar amb dones, o per cobrar mñes que elles! Això que té de just? Res! Les persones som egoistes i part del sindicalisme es egoisme, però amb egoisme no es va enlloc!
Re: Solidaritat amb els treballadors de la Grúa Municipal de Sevilla
07 jul 2005
Abans de parlar i formar-nos opinions...no estaría malament llegir i informar-se, companys/es:

http://www.nodo50.org/cnt/sevilla/ait/modules/news/article.php?storyid=7


http://www.cnt.es/aussa/home.php

I partir d'aquí ja en podem parlar: d'esquirolatge, de repressió policial, de corrupció política... i no de palles mentals

Ens sobren els/les teoritzadors/es!

Visca la solidaritat obrera!
Visca la CNT!
Mori la patronal!
Politics colla de lladres!
Sindicat