Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Protestes a Gleeneagles avui (G8)
06 jul 2005
Avui multitud d'accions de bloqueig i protestes als prats de Gleeneagles contra la cimera del G8 s'han saldat amb un mínim de 400 detinguts. La manifestació s'ha celebrat amb la repressió de la policia i la presència d'helicòpters de l'exèrcit.
Avui la jornada ha estat molt i molt moguda a les protestes contra el G8. A les dues del migdia l'equip del Legal Team comptabilitzava unes 400 detencions. Almenys una d'aquestes és espanyola (ho hem sabut a darrera hora de la tarda per una comunicació al centre de mitjans). Aquesta persona ja disposa d'un advocat i s'espera que demà sigui citada a declarar o bé que pugui sortir de la comissaria d'aquí a unes hores.
A part d'això les accions de bloqueig i la marxa cap a Gleeneagles s'han sumat en cascada durant tot el dia, i especialment a partir de mig matí. El bloqueig ha sigut especialment exitós a l'autopista A9, a on els manifestants han mantingut els talls durant 9 hores, en una lluita aferrissada amb la policia. A més d'aquest punt calent hi ha hagut multitud de grups més o menys nombrosos que s'han apuntat a bloquejar de forma autònoma multitud de carreteres en diferents punts. Molta d'aquesta gent ja s'havia desplaçat la nit passada al campament autònom rural Hori-Zone, a prop de Sterling, la localitat més gran propera a Gleeneagles.
Es fa difícil fer un resum de totes les accions que hi ha hagut, però a la pàgina d'Indymedia UK s'han anat publicant fotos. Totes són molt bones. Mireu-vos les a la web d'indymedia UK perquè valen la pena!
http://publish.indymedia.org.uk/en/2005/07/316857.html
http://publish.indymedia.org.uk/en/2005/07/316733.html
...i moltes més.
A més la manifestació o marxa cap a les portes de Gleeneagles ha acabat amb l'arribada dels manifestants pràcticament fins a les portes de l'Hotel, a on dues valles de seguretat separaven la zona del recinte de la cimera dels camps i carreteres que hi ha al voltant. La marxa s'ha topat amb un fort desplegament policial i militar (helicòpters de l'exèrcit) però això no ha impedit que la gent tirés a terra una de les valles, la primera d'elles, per una part on sembla que era més baixa i més senzilla de tirar. Així que el gruix de manifestants ha accedit a l'espai entre les dues valles i a partir d'allà la policia ha efectuat dues càrregues. Els helicòpters sobrevolaven l'escena i els manifestants que trucaven al centre de mitjans deien que mai havien vist res igual i que estaven aterroritzats. Després d'això la marxa s'ha anat disolent i a les 6 de la tarda s'ha confirmat que havia acabat. La gent ha tornat al poble, campament i llocs d'origen. Seguirem informant.
Mira també:
http://www.g8blockades.org.uk/
http://publish.indymedia.org.uk

This work is in the public domain

Comentaris

erem molts més detinguts espanyols!
02 ago 2005
ei gent! a nosaltres la policia ens va detenir a l'A9 només baixar-hi; ens va donar temps de desviar 3 cotxes i el quart era una peaso-furgoneta plena d'antidisturbis. Ens varen portar a Dondee on vam passar la nit. Ens van agafar totes les empremtes, l'ADN, però també ens van deixar parlar amb una advocat cada un. El tracte va ser bo (almenys molt més del que hagués estat aquí) però realment juguen a castigar-te amb la desinformació i l'engany, és a dir, que t'inquieten i et fan creure coses que després no arriben fins al cap de mil hores perquè et desesperis allà dins...! Al matí del dia 7 ens portaren per torns a Perth i allà vam esperar hores i hores per a pujar ala cort. Cap a les set de la tarda sortíem de la comissaria amb vàries condicions legals i dues citacions per al 1 i el 26b de setembre. I aquí vé el temaso: voldríem saber quantes persones hem estat arrestades per "breach of the peace" (alteració de l'ordre públic) i si us exosgeixen el mateix que a nosaltres. Què podem fer per no haver de compareixer a les dues vistes??? Què fereu els que vau ser detinguts???
Qualsevol resposta amb una mica d'informació solidària serà molt benvinguda.
Gràcies a tot@s....
...aina
Sindicato Sindicat