Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Gol al G-8
06 jul 2005
Una plataforma d'entitats organitza un partit de futbol per denunciar la "hipocresia" i les "mentides" dels més rics
"Quin joc més brut!", proclamava ahir un jove des de la plaça de la Catedral de Barcelona, on persones de diversos col·lectius integrants de la campanya per la cancel·lació del deute extern Qui deu a qui? van simular un partit de futbol entre els líders polítics del G-8, amb camisa i corbata -Putin la duia vermella-, lluint ulleres de sol i fumant purets, i la resta del món, molt més modesta en el vestit. El "matx amistós", que va començar amb els marcadors a -20 a 0, va ser arbitrat pel Fons Monetari Internacional (FMI) i socorregut per la Creu Roja, que en diverses ocasions va haver d'intervenir en el camp per "fer uns massatges" al G-8. També hi havia els entrenadors dels més rics, identificats amb els noms de conegudes grans empreses.

Durant el primer temps del partit es van recrear les regles actuals del G-8, amb un "sud cec, un àrbitre a favor, parcial, i unes regles trucades", mentre que en la segona part es va plantejar un escenari ben diferent, optimista i alhora idealista, amb "unes regles del joc igual per a tots", com va explicar a l'AVUI un dels organitzadors. Aquest és un dels actes promoguts per la plataforma, amb més de quaranta-cinc entitats que denuncien "la hipocresia i les mentides que s'amaguen darrere de la promesa dels més rics de cancel·lar el deute extern dels més pobres", com va indicar una de les representants de la campanya, Iolanda Fresnillo.

"El G-8 ha promès la cancel·lació del deute extern perquè no pot arribar a l'assemblea de l'ONU al setembre amb les mans buides", raona. L'anunci del G-8 és "insuficient", perquè només afecta divuit països dels 160 empobrits que hi ha al planeta, quan, segons l'ONU, és imprescindible la condonació del deute de seixanta-dos països per assolir els objectius que es va fixar la Declaració del Mil·lenni (2000). Fresnillo, que encara es pregunta "qui és el G-8 per decidir com combatre la pobresa", afirma que el perdó dels rics "està condicionat a l'adopció de polítiques neoliberals". Per això, conclou, "no podem quedar-nos amb bones paraules".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Gol al G-8
07 jul 2005
Quina merda d'acció, va ser patetica.
Sindicat Terrassa