Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat
El Parlament europeu rebutja la introducció de patents de programari a la UE
06 jul 2005
L'Europarlament ha rebutjat avui al matí la directiva per a la concessió de patents a invencions implementades per ordinador. La qüestió de les patents de programari era un dels temes de debat en la reunió del consell d'afers legals d'avui a Estrasburg.
L'Eurocambra ha rebutjat la polèmica directiva d'introduir un sistema de patents semblant al dels EUA i el Japó a la UE per 648 vots en contra, 14 a favor i 18 abstencions. La notícia ha alegrat molts grups d'usuaris de programari lliure i empreses informàtiques d'Europa, que de fa temps lluiten per evitar que la Unió Europea aprovi una directiva favorable a les patents de software. La patentabilitat de programes informàtics és vista pels opositors com una reculada en la lliure distribució de coneixements i un cop dur al programari lliure. Per això cada vegada que la qüestió entra a debat al Consell Europeu o a l'Europarlament, com aquesta mateixa setmana, aquests col·lectius es mobilitzen per recordar als representants polítics els desavantatges d'introduir a la UE un sistema de patents de programari.
Des de fa un parell de setmanes la mobilització s'ha tornat a activar arran de la reunió del consell d'afers legals d'avui. A banda manifestacions i reculls de signatures virtuals, s'ha convocat una concentració davant el Parlament europeu d'Estrasburg (Alsàcia) amb gent de tot Europa.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1397623
http://barrapunto.com/articles/05/07/06/1052226.shtml

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Parlament europeu rebutja la introducció de patents de programari a la UE
06 jul 2005
Enorabona a tots els que heu treballat per fer realitat aquest resultat.
Re: El Parlament europeu rebutja la introducció de patents de programari a la UE
06 jul 2005
quan ens juntem i fem força, guanyem!!!!!!!!!!!
Re: El Parlament europeu rebutja la introducció de patents de programari a la UE
06 jul 2005
Voldria afegir que Benita Ferrero-Waldner substituint a Joaquín Almunia (Comissari d'Assumptes Econòmics) ha manifestat que si el Parlament de la UE fa una nova proposta, s'estudiarà quin ha de ser el procediment. El dia abans de la votació Joaquín Almunia va deixar clar que la directiva no pot ser modificada en els seus fonaments i va advertir que en cas de que el Parlament votes en contra de la directiva, la Comissió no presentarà una nova proposta. Això no concorda massa amb el que ha dit avui, dia de la votació, Benita Ferrer-Waldner. De totes maneres em aconseguit aturar l'aprovació de la directiva, que ja és una molt bona noticia. Pels que vulgueu més informació sobre el tema de les patents de programari, visiteu NoSoftwarePatents.org La página esta traduida a molt idiomes, enter ells el català.
Re: El Parlament europeu rebutja la introducció de patents de programari a la UE
09 jul 2005
Sé que no és el lloc per posar aquesta pregunta; però la deixo anar per si enriqueix el text.
Què passa si no hi ha directiva? no serà que ens quedem amb la situació d'abans que no estaven patentats els programes, i per tant ens sembla bé?
qui en sàpiga i si vol i pot que contesti.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more