Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Matinal d'accions a Escòcia
06 jul 2005
Informe de les accions d'aquesta matinada i aquest matí des del Centre de Mitjans de l'Hori-zone a Stirling.

06 Jul 2005 11:48:30 AM

La nit en què ha començat la cimera del G8 a Gleneagles (Escòcia) milers de persones hem estat de revetlla.

La jornada d'avui va ser anunciada als caps dels països més rics del món amb l'encesa de dos focs a dalt de dos pics visibles des dels pobles del voltant i almenys un d'ells des de l'hotel on s'ha de celebrar la cimera.

Ahir per la vesprada va començar a eixir prou gent del campament rural Hori-zone, el lloc més proper a Gleneagles des d'on la gent s'està organitzant. La raó era la sospita de què el campament podia ser tancat per la policia per tal d'evitar que ningú actués.

A les 3 de la matinada una gran quantitat de la gent que encara quedava al campament es reunia a la porta per marxar en direcció a la M-9 (Carretera que dóna entrada a l'Autopista 9, que passa per Gleneagles, pel sud). S'havia previst eixir en tres grups per evitar l'acció policial. El primer va ser molt nombrós. Entre 300 i 500 han partit decididament. A la segona redona la policia ja esperava però s'ha decidit evitar-los per un altre camí. S'ha continuat avançant per dins del parc industrial fins a un pont d'entrada a la ciutat d'Sterling on la policia esperava. Més policia ha acudit i s'ha evitat l'enfrontament anant cap enrere. S'han provat diferents camins. Finalment la gent ha aconseguit encarar-se en direcció a la M-9 fins que de nou el pas ha estat barrat per la policia. Aquesta vegada grups de manifestants han decidit obrir-se el pas a pedrades i per fi s'ha aconseguit avançar. Cada vegada que la policia es posava en el camí havia de retrocedir degut a la pressió rebuda per les pedres dels manifestants. En algun punt s'han practicat detencions. Hem pogut observar com la policia aturava a dos persones que estaven fent fotos, però no es pot confirmar si eren arrestades. El grup finalment ha aconseguit arribar a la M-9 produint talls. Es resistia mentre es podia, es montaven barricades i s'entrava en els camps dels voltants per tornar a repetir l'acció més endavant. L'acció ha arribat a ser vigilada per dos helicòpters.

En el moment de publicar aquesta informació no sabem si els bloquejos continuen en la M-9.

Altres bloquejos s'han produït en carreteres secundàries i també en la mateixa A-9.Grups de persones han eixit des d'un bosc proper per fer barricades i aturar el transit, cosa que han aconseguit, almenys momentàniament. No tenim informació sobre com ha estat la caravana que partia cap a aquesta autopista amb la intenció de bloquejar-la.

Tampoc tenim notícies dels bloquejos planejats a Glasgow. Només sabem que algunes persones han segut arrestades.

A Edimburg, dins d'una acció pública, s'ha bloquejat per més d'una hora l'hotel on s'allotjava la delegació japonesa. També s'han bloquejat alguns carrers, una furgoneta de premsa enviada per cobrir l'event i els vehicles de la delegació nipona. Aquest matí la policia ha acudit a la porta del Centre de Mitjans d'Indymedia a Edimburg i ha estat molestant a la gent que allí acudia.

Fa poca estona ens han donat l'avís de què la policia ha recomanat a la gent que té xiquetsa l'Hori-zone que els trague del campament. No s'han donat més explicacions.

Des del Centre de Mitjans del Hori-zone. Stirling- Escòcia

Mira també:
http://www.indymedia.org.uk/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Matinal d'accions a Escòcia
06 jul 2005
Amb cançons no n'hi ha prou.

Volem ser més que espectadors perduts en la massa en un concert, és bonic i tranquilitza consciències pero no n'hi ha prou.

Cal fer més, a tot arreu, perque la precarització de les condicions laborals [flexibilització ho anomenen] arreu del món amb l'excusa de la competitivitat empitjora a cada moment.



Re: Matinal d'accions a Escòcia
06 jul 2005
Ell*s almenys han anat fins a escòcia...
+ Info
06 jul 2005
Modificat: 12:09:21
A la tele no surtirà gaire informació, informa't tú mateix lliurement!!
Sindicat Terrassa