Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Crònica des d'Edimburg (G8)
06 jul 2005
Des del Centre de Mitjans, pendents del què ens arriba des de les muntanyes de Gleeneagles.
Som en aquests moments al Forest Cafe, un bonic local d'una associació cultural d'Edimburg. Al mateix edifici hi ha el Media Center. L'edifici pertany a la universitat, igual que també l'edifici que allotja el Centre de Convergència de les protestes contra el G8 d'aquí d'Edimburg.

El Media Center com sempre és un espai autogestionat i organitzat amb la col·laboració d'Indymedia i altres voluntaris/es i que serveix perquè es pugui dur a terme una cobertura no comercial, no corporativa, dels esdeveniments polítics i socials rellevants a nivell mundial, com són les protestes d'aquests dies contra el G8. Aquest Media Center ha estat muntat única i exclusivament per les protestes, i tal i com s'ha muntat aquí, es desmuntarà un cop els activistes marxin cap als seus llocs de procedència, i es tornarà a muntar a qualsevol altre lloc en el futur. Els ordinadors per exemple (una 50ena) són d'una empresa que se'n desfeia d'ells per renovació de maquinari, i són molt nous. Són donació gratuïta. Altres coses també són gratuïtes (com la connexió a internet) tot i que tot això sempre requereix temps i dedicació de persones voluntàries al darrera. D'aquest espai en surten documents en vídeo, un streaming de ràdio, i la publicació de reportatges sobre les diferents accions i fets que succeeixen. A més de la tasca del grup de Dispatch d'Indymedia, que coordina la verificació de les notícies que arriben via telèfon al Media Center, des dels llocs dels fets, i publica els Timelines (el âminut a minutâ? podríem dir), del què passa, a la pàgina d'Indymedia UK (la que més protagonisme té, per una qüestió de recursos humans, tot i que Indymedia Escòcia també intenta anar fent el seguiment de tot). La població de la Gran Bertanya està molt mal repartida! ;)

Els controls al davant del Media Center, com sol ser habitual en aquestes ocasions, són constants per part de la policia. Habitualment s'instal·len dins d'un cotxe just al davant i graven la gent amb vídeo o tiren fotos amb una càmera que té un super objectiu. La policia del Regne Unit té una especial predilecció per gravar els activistes amb grans càmeres de vídeo i de fotos, i ho fan descaradament. De la mateixa manera també ho fem nosaltres amb ells, quan ens estan grabant.

Al costat del Media Center hi ha la Court (els jutjats) a on ahir van anar sortint mica en mica la majoria dels detinguts a la jornada del dilluns (molts, vora uns 90 o cent) durant el Carnival for Full Enjoyment contra la precarietat i els controls a la immigració i que va tenir lloc al voltant dels centres de poder de la capital escocesa. De totes maneres les detencions i les retencions són també constants tot aquest matí, al centre de la ciutat. Paren també a gent que es desplaça dins dels seus cotxes.

Aquest matí havia de tenir lloc el bloqueig a l'Hotel Sheraton (on s'allotgen delegats del G8) d'Edimburg. Però la policia ha desplegat un gran dispositiu de seguretat que acordonava tots els accessos a l'Hotel, i al davant del mateix edifici. L'espai a més és molt ampli i difícil de tancar. Així que no hi ha hagut massa res a fer. Ara totes les mirades estan posades en Gleeneagles, on la gent ja està fent bloquejos a carreteres i un grup d'unes 1500 persones estaria ja arribant al lloc on ha de tenir lloc la manifestació avui, fins a arribar a uns 500 metres, si és possible, de âl'entradaâ? de Gleeneagles.

Aquesta nit i matinada centenars de persones, en grups, han fet bloquejos a carreteres, estacions i accessos a la zona de la Cimera del G8. Una zona poc poblada i muntayosa. I amb més o menys presència de la policia, que ha impedit en alguns casos que els activistes poguessin quedar-se a la zona escollida per bloquejar.

Hi ha reportatges fotogràfics i un resum de tot plegat (del què ha passat fins ara i del què està passant) a http://indymedia.org.uk, així com notícies d'última hora, a través del servei de Dispatch que el grup d'Indymedia està duent a terme. També hi trobareu enllaços a tots els col·lectius participants d'alguna o altra forma en aquestes protestes contra el G8 i tot tipus d'informació (mèdica, legal, sobre els bloquejos, els col·lectius participants a les protestes, etcètera).

Ara mateix, a més de la situació dels bloquejos, un altre punt d'interés es troba en la manifestació que ha de tenir lloc avui a Gleeneagles, ja que la policia ha fet circular el rumor entre els media que la manifestació âes cancelava per motius de seguretatâ? (segons ha reportat la BBC). Però els manifestants ho han negat dient que aquesta ha estat una declaració unilateral de la policia i que la manifestació seguirà endavant. Es dóna la circumstància que aquesta és una manifestació que ha obtingut el âpermísâ? de les autoritats, un objectiu molt perseguit per els organitzadors de les protestes (sobretot per part del G8 Alternatives), que finalment van veure com s'autoritzava la manifestació uns dies abans de l'inici de les protestes. O sigui que així estan les coses per allà dalt. Veurem què passa.

Aquí va un link a unes boniques fotos d'un grup de participants en els bloquejos que acaben d'arribar!
http://publish.indymedia.org.uk/en/2005/07/316590.html
Mira també:
http://indymedia.org.uk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat