Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
04 jul 2005
Eladio Villanueva és reelegit Secretari General de CGT i els debats conclouen amb l’aposta decidida per un sindicalisme de classe coherent i combatiu
Els eixos vertebradors de la línia dâactuació per als pròxims quatre anys són la confluència de lâacció sindical i social, lâenfrontament als pactes socials i les reformes laborals, la lluita contra la precarietat i el deteriorament de les condicions laborals dels jóvens, la integració dels immigrants, la defensa dels serveis públics i del mediambient i la recuperació de lâinternacionalisme
El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball va finalitzar ahir a les 14h. Eladio Villanueva, que repetix com a Secretari General, ha remarcat en el seu discurs de clausura el treball realitzat pels 200 sindicats participants i ha agraït la presència i adhesió dâuna quinzena dâorganitzacions provinents dâaltres països com Algèria, Suècia, França, o Itàlia. Així mateix, Villanueva ha recordat que, amb la seua reelecció, esgota el límit estatutari de huit anys de permanència en una secretaria.

Els debats que sâhan mantingut al llarg del Congrés celebrat a València entre el 30 de juny i el 3 de juliol, han permés acordar les línies principals dâactuació per als pròxims quatre anys. En este sentit, les distintes comissions han elaborat la síntesi de les discussions que es resumixen en:

La confluència de lâacció social i sindical com la millor eina per a abordar el creixement i consolidació dâun sindicat que pretén transformar el món.
El compromís de frenar la implantació de la nova reforma laboral que pretenen aprovar Govern, Patronal i sindicats majoritaris esta tardor i que suposa un nou retrocés en els drets dels treballadors.
La denúncia pública i judicial de les conseqüències de les negociacions colâ¢lectives protagonitzades per CC.OO. i UGT (per exemple lâAcord Interconfederal 2005 firmat al març, que ni millora les condicions de treball, ni garantix el dret a la seguretat i salut en el treball, i tampoc servix per a superar la creixent precarietat laboral, consolidant un sistema de relacions laborals en què prima la flexibilitat de jornada, dâhoraris, de contractació i la moderació salarial) que en massa ocasions es salda amb suculents beneficis per als agents socials firmants.
La lluita contra la sinistralitat i les malalties laborals que es cobren una mitjana de 6.000 vides diàries en tot el planeta. Per a CGT hi ha una estreta relació entre la intensificació del treball i la producció massiva dâaccidents, incapacitats i morts. Les empreses, que per llei tenen el poder dâorganitzar el treball i per llei estan obligats a protegir la vida i la salut dels treballadors, són les responsables directes dâestes morts, lesions i malalties.
La necessitat dâacabar amb la precarietat social i laboral, que afecta principalment a jóvens, dones, discapacitats i immigrants. La CEOE, en les conversacions actuals dels sindicats majoritaris i el Govern volen flexibilitzar encara més les condicions de contractació i també facilitar i abaratir lâacomiadament.
La intervenció del sindicat per a combatre la discriminació social, laboral i política que patixen els immigrants. La sindicalització dels immigrants com a objectiu i per a això la creació de secretaries o àrees dâimmigració al si de tota lâorganització.
La defensa dels serveis públics i del mediambient. El que és públic es posa explícitament en perill a través de lâactual projecte polític de la Unió Europea que no reconeix el dret als serveis públics com un dret social. Així, els serveis públics són amenaçats per la Directiva Bolkestein amb lâobjectiu de âliberalitzar progressivament el comerç de serveisâ?. També sâexigix el compliment dels acords de Kioto i la defensa de lâentorn.
El desenvolupament dels drets socials en el marc dâuna societat laica com a garantia de pluralitat i tolerància, base de qualsevol democràcia directa i autogestionària.
I la reconstrucció de lâinternacionalisme com a voluntat de construir un moviment sindical i social a nivell internacional que plante cara a la dictadura del capital.

Quant a la composició del Secretariat Permanent de CGT, tal com afirma el Secretari General âestà renovat al 50 per cent i conforma un grup homogeni amb la finalitat de fer treball en equipâ?. El Secretariat ha sigut elegit amb un ampli consens, el 90% dels vots. Els nous responsables són: José Manuel Muñoz Póliz, Secretaria dâOrganització i jurídica; Rafael Maestre Marín, Secretaria de formació; José Antonio Pulido González, Secretaria de Salut Laboral; José Antonio Carretero Ajo, Secretaria dâAcció Social; Sira del Río Agudín, Secretaria de la Dona; José Ã?ngel Jiménez Morales, Secretaria de Comunicació; Ã?ngel Bosqued Tàpia, Secretaria de Relacions Internacionals; Ã?ngel Luis García Fernández, Secretaria dâAcció Sindical i José Antonio Sánchez Zapater, Secretaria dâAdministració i Finances.

Confederació General del Treball València, 3 de juliol 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
04 jul 2005
La CGT no es anarcosindicalista.

Salut, Anarquia i respecte.

Visca la CNT
L'Unió fa la força, i no hi ha unió sense respecte mutu!
04 jul 2005
Company (A):

Estic d'acord amb tu, si mes no amb aquest text no hi diu que ho sigui. Si mes no es propera al anarco-sindicalisme.

Per la reunificació de les CNT's, respecte (i recolzament) mutu i combatem els sectarismes!
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
05 jul 2005
Doncs teniu raó, no s'hi defineixen com a anarcosindicalistes, però clar, aquest és un text-article per a la premsa i eixa paraula, no dóna massa vots, no?
No s'ha de perdre el temps amb aquest tema, que es diguin com els roti, que se'n diguin anarcosindicalistes no vol dir que ho siguin i, qui som nosaltres per a dir-los el que són. Si volen somiar.. això si, que no ens prenguen per imbècils, que els fets demostren coses... i els fets són evidents (subvencions, alliberats, etc, etc)
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
05 jul 2005
que facil es parlar quand no se fa res,
que facil es tindre la vritat absoluta quand se es part de una secta
que facil es mirar-se el melic i jutje als altres

el anarcosindicalisme es viu els dogmes per les iglesies, els cures i les vanguardies
sense "dogmes" i "sectarismes"
06 jul 2005
Amic "cures ni catolics ni acrates ", lleguiex-te aixó:

http://www.sts-c.com/principal.htm


http://www.sts-c.com/leame.htm

Com mola no tenir "dogmes", eh!
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
06 jul 2005
cures ni catolics ni acrates

más acción y menos religión
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
17 jul 2005
Compañeros y compañeras libertarios. Hace tiempo que la CGT perdió su carácter anarcosindicalista, si es que lo tuvo alguna vez. Hoy día se trata de un sindicato absolutamente minoritario, que es alentado, en la mayor parte de los casos, por sindicalistas descontentos del sindicalismo mayoritario de CC.OO. y UGT. Es una lástima que tantos esfuerzos militantes se desaprovechen, detrás de un proyecto sindical que es incapaz de organizar el sindicalismo internacional que necesitamos. Frente a la globalización neoliberal, la primera tarea del movimiento obrero y sindical, es organizar el sindicalismo internacional. Es evidente que ni desde la CGT, ni la CNT, eso es posible. La única solución es fortalecer el sindicalismo más democrático y libertario de CC.OO.
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
17 jul 2005
jajjajjajjajjajajjjajajj jajjja jjajajjajaj jjajjajjajaj

CCOO ¿democrático? ¿libertario? jajjajajjajj jajajj jajjajjajj

El sindicato preferido por el PP con quien negoció todo lo habido y por haber y que. gracias a Fidalgo, ha conseguido ponerse a la derecha incluso de la UGT... jajjajj jjajjajjajj jajjajajaj jjajjj

Como provocador no tienes precio Anselmo jajajajjaj jajjaj
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
17 jul 2005
Estimado amigo, las descalificaciones a priori, siempre sustituyen a los argumentos. No será más fácil hablar y pensar las cosas. Es posible que tengamos diferencias de opinión, pero de la misma forma que yo respeto las tuyas, tu debes de respetar las mías. Es falso que CC.OO. sea el sindicato del P.P. Lo que si es, es un sindicato independiente que negocia, porque puede con su fuerza, con el gobierno de turno. Porqué? porque esa es la función del sindicato.Nuestra CNT histórica, la de verdad, negoció con los poderes públicos y la patronal existente en cada momento, y hasta en la clandestinidad, con la dictadura de Primo de Rivera. No crees que ya va siendo hora de abandonar los clichés fáciles y de ponerse a pensar con la propia cabeza. Este es un buen consejo de tu amigo Anselmo Lorenzo.
A/A de "Anselmo"
17 jul 2005
Tus amigos "Anselmo", negocian en el hotel ritz, con cenas de lujo, coca y putas...
Defendiéndolos te pones a su altura, "Anselmo"...
Además de ser un ignorante con tiempo para escribir tonterias aquí de vez en cuando eres un sinvergüenza...
Desde el más allá Anselmo Lorenzo se caga en tí y en tus corruptos amigos sindicaLISTOS y prepara tu próxima muerte entre horribles espasmos de dolor.
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
18 jul 2005
Desgraciadamente, con personas como tú es imposible cualquier intercambio de opiniones. Has perdido toda noción de tolerancia libertaria, y te has descalificado a tí mismo, delante de todos y todas.
Re: El XV Congrés Estatal de la Confederació General del Treball
31 jul 2005
el compañero anterior no ha contestado.....es posible que haya recapacitado en un sentido libertario=?
Que te aproveche, tarao
02 ago 2005
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/180938/index.php#192
Sindicat Terrassa