Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat d'Endavant: Reforma de l'Estatut, continua la repressió
02 jul 2005
Des d’Endavant OSAN volem denunciar davant la societat valenciana l’actual procés de reforma de l’Estatut d’autonomia que es va votar ahir a les Corts Valencianes i es va ratificar amb el vot de les dos principals forces polítiques estatals: PP i PSPV-PSOE.
L’esmentada reforma s’ha impulsat i conduït des de les altes esferes polítiques valencianes i, sobretot, madrilenyes; de manera que ni les persones a títol individual, ni els col·lectius socials, han pogut fer cap aportació com tampoc expressar les seues opinions i projectes a l’àmbit públic. A açò cal afegir que, en molts casos, la desconeixença del procés i les seues implicacions és total.
Una prova irrefutable de que la reforma aposta pel continuïsme, és a dir, pel genocidi cultural, l’agressió al territori, l’explotació laboral, o la reproducció de models patriarcals, és el manteniment de la repressió front a la dissidència política.
El passat divendres 1 de juliol a les 18:30 una concentració de l’esquerra independentista que protestava contra la votació en les Corts Valencianes de l’esmentada reforma, va patir des del primer moment la violència verbal i física del cos d’antiavalots de les forces de seguretat de l’Estat espanyol. En una actuació poc comuna, els policies espanyols començaren una càrrega fent servir els punys i puntades de peu, per a posteriorment emprar l’arma reglamentària, la tristament famosa porra.
La càrrega conclogué amb la detenció d’un militant d’Endavant, que en ser forçat a identificar-se, alegà anar indocumentat. Descontents amb la resposta, els policies espanyols l’arrossegaren violentament i el clavaren dintre del furgó d’antiavalots. Les protestes dels independentistes concentrats foren contestades amb una nova càrrega que causà lesions a alguns dels concentrats.
Així s’inaugura l’Estatut de la “llibertat i l’autogovern�, amb la ja coneguda impunitat policial front a l’esquerra independentista i la detenció d’un company sota les acusacions de desobediència i resistència a l’autoritat. Desgraciadament açò és coherent amb la lògica del procés: una reforma feta d’esquenes als valencians i amb un nivell de desinformació superlatiu no podia permetre l’expressió pública al carrer de models socials i nacionals contraposats.
Però, malgrat tot, no ens faran callar, la repressió no ens aturarà, continuarem eixint al carrer per expressar les nostres opinions i exposar el nostre projecte polític independentista per tal d’acabar amb l’opressió nacional i social que pateix el nostre poble, els Països Catalans.
El proper 29 de juliol el nostre company serà jutjat. Fem una crida a la mobilització i l’organització dels independentistes; us convoquem a la concentració que es farà el mateix 29 de juliol a les 9:30 a la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat sense càrrecs d’un patriota i un revolucionari que lluita pel seu poble.

!VISCA LA TERRA!

ENDAVANT OSAN

2 de juliol del 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Endavant: Reforma de l'Estatut, continua la repressió
02 jul 2005
solidaritat Andreu

NO al judici!
Re: Comunicat d'Endavant: Reforma de l'Estatut, continua la repressió
02 jul 2005
Molts ànims Andreu!

Absolució!
Re: Comunicat d'Endavant: Reforma de l'Estatut, continua la repressió
02 jul 2005
ánims des del vallès
Sindicato Sindicat