Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El nou estatut valencià s'aprova emmig de protestes i una detenció (crònica)
02 jul 2005
El nou estatut valencià s'ha aprovat aquest divendres 1 de Juliol amb els vots favorables dels representants a Corts del PP i el PSOE. L'aprovació s'ha produït emmig de diverses protestes convocades per diferents entitats, d'ençà que es coneguera l'acord dels partits espanyols i la data d'aprovació del nou règim jurídic del País Valencià. Les principals protestes han tingut lloc el mateix dia de l'aprovació de l'estatut espanyolista.

L'Esquerra Independentista havia organitzat una concentració davant de les Corts Valencianes. Cap a les 18'30h es reunien allí vora 60 persones de diferents organitzacions polítiques i sectorials independentistes sota el lema "Contra l'Estatut Pels drets del poble treballador, Per la independència". La policia, que comptava amb una dotació desproporcionada, però, barrà el pas als independentistes allunyant-los de la porta, per on havien de sortir els parlamentaris valencians. Aleshores començaren les identificacions, amenaces i intimidacions als independentistes que mantenien una actitud ferma però no-violenta. La tensió ha crescut fins el moment en que la policia ha carregat brutalment contra els manifestants amb cops de puny i potades, provocant diverses contusions i ferits. Durant l'agressió policial s'ha produit la detenció d'un militant d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional).

Malgrat la violència policial la protesta independentista ha continuat a les rodalies de les Corts fins desconvocar-se cap a les 19'30. Cap a les 20h es reunien a comissaria companyes del detingut, familiars, amics i solidàries, que han convocat una concentració expontània arribant a reunir unes 80 persones al darrere d'una pancarta que denunciava la repressió contra els moviments socials. Cap a les 22'20 hores el nostre company ha sortit de comissaria, rebent l'ovació dels allí congregats, amb l'acusació de "resistència i desobediència" i amb la citació a judici per l'endemà a les 10h.

Des de fonts d'Endavant s'ha denunciat que aquests fets palesen la voluntat dels polítics espanyolistes del País Valencià de silenciar les veus crítiques en tot el procés d'aprovació de l'estatut. Un procés que han definit com a "buit de contingut, completament epidèrmic, i fet d'esquenes al poble". També s'ha convocat una concentració de solidaritat i suport al detingut per al dia del judici, que finalment ha estat aplaçat; el dia 29 a les 9'30 del matí.

www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El nou estatut valencià s'aprova emmig de protestes i una detenció (crònica)
02 jul 2005
quin comentari més absurde no?
Re: El nou estatut valencià s'aprova emmig de protestes i una detenció (crònica)
02 jul 2005
el teu? sí mot absurd


LLIBERTAT ANDREU
PROU REPRESSIÓ!
Sindicato Sindicat