Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
S'acaba amb una discriminació legal, però la reivindicació de drets i llibertats ha de continuar
02 jul 2005
Cartell28J.jpg
La Comissió Unitària 28 de Juny, que aplega una trentena d'associacions de gais, lesbianes i transsexuals de Catalunya, afirma que amb les modificacions aprovades avui al Congrés dels Diputats que permetran el matrimoni i l'adopció a les parelles homosexuals, s'acaba amb una discriminació legal que ens relegava a la consideració de ciudatans de segona. Aquest és un primer pas per acabar amb les discriminacions legals que patim com a col·lectiu i aquestes mesures poden fer molt per contribuir a la visibilitat social de gais i lesbianes.

Les reivindicacions en matèria de drets i llibertats de gais, lesbianes i transsexuals han de continuar, ja que les discriminacions que patim no es resolen amb una equiparació als drets dels matrimonis heterosexuals. Alguns exemples d'aquestes reivindicacions en l'àmbit legal són el centre dels actes i les manifestacions que la Comissió Unitària 28 de Juny està portant a terme i que resumim a continuació:

-Gais, lesbianes i transsexuals continuem patint agressions, que tenen lloc principalmente en l'espai públic, com posa de manifest la memòria antidiscriminatòria d'enguany, i també discriminacions que fan necessari el decàleg pel tractament de gais, lesbianes i transsexuals als mitjans de comunicació, ambdos textos presentats durant aquesta setmana d'actes del 28 de Juny. Per aquests motius reivindiquem una llei contra l'homofòbia i mesures que donin una resposta a aquestes situacions.

-En l'àmbit legal, són nombroses les limitacions i discriminacions que afecten als homes i dones transsexuals, demanem per tant que s'incorporin les modificacions i mesures legals necessàries que han de permetre la visibilitat d'aquestes identitats en les estructures institucionals, sanitàries i socials, i que repercutiran en una millora de la qualitat de vida d'aquestes persones.

-En el cas de les lesbianes, algunes de les noves propostes de lleis que estan apareixent, com la que haurà de regular la reproducció assistida a l'Estat o el projecte sobre la conciliació entre la vida familiar i laboral a Catalunya, continuen discriminant les lesbianes, ja que reconeixen el dret a la paternitat però neguen la comaternitat. Les reivindicacions de les lesbianes es presentaran a l'acte central d'aquest 1 de juliol.

Per aquestes raons i perquè queda molt per continuar reivindicant en matèria de drets i llibertats, la Comissió Unitària 28 de Juny convoca a la gran manifestació que tindrà lloc aquest dissabte, 2 de juliol, a Barcelona, amb el lema: "Lesbiana? Encantada, és un plaer".

Comissió Unitària 28 de Juny
30 de juny de 2005
Mira també:
http://www.28juny.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: S'acaba amb una discriminació legal, però la reivindicació de drets i llibertats ha de continuar
02 jul 2005
No sou res mes que un subproducte del sistema.. ho sabeu, no volgueu fer creure que la vostra lluita respon a un ideal superior perque no ho es.
Re: S'acaba amb una discriminació legal, però la reivindicació de drets i llibertats ha de continuar
02 jul 2005
Mucha palabrería, pero sólo hay que leer las "Colaboraciones": Ayuntamiento, Generalitat... En fin, un elenco de agrupaciones del ala más radical del espectro antisistema, sin duda.

A ver cuando alguien se anima a levantar la voz contra esta escoria sin miedo a ser tildado se "fascista" o similares simplemente por no conjurar con sus ideas.

Nacional Anarquistas por siempre!!!
Re: S'acaba amb una discriminació legal, però la reivindicació de drets i llibertats ha de continuar
02 jul 2005
Yo no tengo miedo a que me llamen fascista y racista, porque sé que no lo soy. Fascistas ellos, que quieren que todos nos atengamos a su pensamiento único y sectario.
Re: S'acaba amb una discriminació legal, però la reivindicació de drets i llibertats ha de continuar
02 jul 2005
Tu Mister!

Cada agrupación hace su lucha como le viene en gana, y tu no tienes ninguna obligación de adherirte a ella. Para much*s no tiene relación su lucha por la libertad sexual con la lucha contra el sistema (capitalista?). Quizás también debes pensar que hay ideas que pueden o no pueden ser superiores a otras...

Y si hay que buscar contradicciones, tu mismo te has cubierto de mierda juntando las palabras "Nacional Anarquistas".
No tot té a verure amb política
19 feb 2006
No totsa la gent que està en contra de l'homosexualitat té perquè ser faixista, nacionalistes o coses així. Les riligions, entre d'altres també tenen a veure. I és l'església la que no deixa utilitzar el condó i no deixa les relacions entre persones del mateix sexe. És també la gent conservadora que no entén que tenim els mateixos drets.
Jo no sóc lesbiana però estic totalment a favor de que es pugui contrarue matrimoni, tenir i fills i reividicar els drets, que tothom te els mateixos.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more