Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Sabadell. el nou cos repressiu s´estrena aquesta nit
01 jul 2005
A hores d´ara s´està estrenant el nou cos policial format per polica municipal, nazional i el cos superior de policia de Barcelona que estarà especialitzat en el seguiment dels col.lectius violents (neonazis, latinkings i "antisistemes").
Així, seguint les ordres de Ramón BURGUÉS i Manel Bustos, aquestes dotacions identificaran i registraran, tot intimidant i criminalitzat els moviments socials i el jovent combatiu de la ciutat.
L´últim cop que es va estrenar algo similar (brigada d´intervenció ràpida que havia de servir per aturar el brot neonazi de la ciutat) va acavar amb els "fets del Bemba", amb 11 detingut, les conseqüències del qual féren dimitir a Paco Bustos (que conjuntament amb el regidor Josep Ayuso, estaven present en la barbàrie policial d´aquella nit, i que estan imputats i sent investigats judicialment).
Bustos i Burgués segueixen amb la mateixa tònica d´equiparar neonazis amb okupes i independentistes, i fent dividir el jovent entre "bons i dolents".
Seguim veient com coinciedeix els eslogans de l´ajuntament amb els de l´MSR i el col.lectiu nazi de la ciutat.
Bustos ha reconegut a radio sabadell (radiosabadell.fm) que la idea ha provingut de Sabadell, de la regidoria que encapçala el professor i també regidor d´educació Burgués, i que té el suport del Sr. Rangel i la Sra. Tura.
Bustos afirma, però, que la policia municipal tindrà un paper secundari en el nou grup policial perquè no s´embruti la imatge de policia propera al ciutadà!
El nou grup tindrà un paper rellevant en festes, concerts i els llocs on es reuneixen els col.lectius socials!
En contra la hipocresia, l´estigmatització dels col.lectius socials, i la por que volen fer agafar.
Que assetgin en Mañero i en Paco Bustos!
Burgués: toca algú i seràs el següent!
Stop feixisme institucional.
Stop militaritzacó de la policia.
Stop repressió als moviments socials.
Bustos i Burgués dimissió!
No hi ha treva contra el capitalisme, les institucions i la policia!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sabadell. el nou cos repressiu s´estrena aquesta nit
01 jul 2005
No n´aprendran mai els polítics de Sabadell?
Volen aprofitar l´estiu per militaritar la ciutat?
Qui és aquest Ramon Burgués? No pintava que volia canviar la dinàmica policial de la ciutat? Haura estat l´okupació de l´Euterpe (q per cert,us l´heu currat, però molt!) el detonant d´això? O ja ho tenien preparat de fa temps seguint la tònica de grups policials d´intervenció ràpida que sorgeixen a altres llocs del món? Segur q si hi hagués un conflicte de més intensitat estarien parlant de terrorisme! No canviaran mai! els polítics neo-liberals són així!
No descanseu de trepitxar-lus i dir les coses pel seu nom! I vigileu, q això us pot dividir una mica! Endavant amb les atxes per la transformació social de sabadell, dels ppcc i del món sencer.
Per un món q hi àpiguen tots els móns!, menys el liberal, un fot petó solidari!
Re: Sabadell. el nou cos repressiu s´estrena aquesta nit
02 jul 2005
Un latino, alcalde de Los Ã?ngeles

Villaraigosa se convierte en el primer burgomaestre latino de la ciudad desde 1872.
Antonio Villaraigosa, descendiente de mexicanos, fue elegido alcalde de Los Ã?ngeles, segunda ciudad de EE.UU.

"No importa si crecieron en el este o en el oeste, o si son del sur o de Sylmar (...) somos todos angelinos y tenemos que hacer la diferencia", dijo el político demócrata al celebrar el triunfo.

Villaraigosa, quien es concejal, derrotó al actual burgomaestre de la ciudad, el también demócrata James K. Hahn, que con su derrota es el primer alcalde en no lograr la reelección en varias décadas.

Con la casi totalidad de los votos contados, Villaraigosa obtuvo el 59% de los sufragios contra el 41% de su rival.

Lea: De pandillero a "Vanilla-Raigosa"
De esta manera se convirtió en el primer alcalde hispano de la ciudad desde 1872, cuando Cristóbal Aguilar estaba al frente de un polvoriento pueblo fronterizo de unos 6.000 habitantes.

También tomó su revancha frente a Hahn, quien lo derrotó en las elecciones de 2001.

Los �ngeles, la segunda ciudad de EE.UU. con 3,7 millones de habitantes, es considerada también la más diversa culturalmente.

El 47% de su población es de origen hispano. Sin embargo, sólo el 23% estaba habilitado para votar.

Y la participación total sólo se redujo a tres de cada 10 personas habilitadas para sufragar.

Apoyos de cara al futuro

Los analistas destacan que el ahora alcalde electo contó con el respaldo de tanto la comunidad latina como la afro-americana, muchas veces rivales.

Sin embargo, Hahn no supo mantener la alianza afro-americana y blanca en esta oportunidad, algo que aprovechó Villaraigosa.

Ahora resta saberse qué impacto puede tener el ejemplo de la unión del voto hispano y negro de Los �ngeles en el resto del país.

Algo que puede empezar a dilucidarse en las elecciones parlamentarias de medio período del próximo año.

Y de una buena gestión al frente de la ciudad dependerá también -opinan analistas- la proyección de Villaraigosa como un líder hispano a nivel nacional.
Sindicato Sindicat