Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detingut un jove a València en un dels actes contra l’aprovació del Nou Estatut
01 jul 2005
La concentració convocada per l’esquerra independentista al davant de les Corts Valencianes, on també han acudit les altres dues concentracions que s'estaven fent a Serrans i la Plaça de la Mare de Déu, hui divendres dia 1 de juliol s’ha saldat amb un jove detingut i diversos contusionats per la policia.
esturnut.jpg
L’aprovació del nou estatut fruit del pacte PP-PSOE no ha començat amb bon peu per a la llibertat d’expressió. Una concentració convocada mitjançant correus electrònics i sms en la que un bon grapat de col•lectius socials i polítics de l’esquerra valenciana pretenien manifestar la seua oposició a la nova carta magna valenciana han estats dissolts per la policia a la vora de les 19:00 hores tan sols mitja hora després del començament de la protesta.

La policia nacional ha identificat els manifestants i ha espentejat i donat cops de porra contra el mig centenar de concentrats adduint que no podien fer-se fotografies. L’acció policiaca ha estat definida pel conjunt de concentrats com un vil acte contra la llibertat d’expressió en un moment en que els dos partits polítics majoritaris pretenen fer veure que el text consensuat ho és per tota la ciutadania.

A més a més els concentrats han denunciat el Delegat del Govern al País Valencià per "respondre a les sigles polítiques dissolent de forma violenta una concentració cívica en la que es qüestionava el paper del PSOE com a aliat i fidel servidor del PP".

Els concentrats, a més a més "manifesten la seua profunda preocupació pel jove detingut durant l’"apallissament" que la policia ha efectuat i que en cap moment ha trobat resistència per part de cap dels concentrats".

A la vora de les 20:00 hores molts concentrats, amics i familiars del detingut s’han concentrat altra vegada a les portes de la Prefectura de Policia per tal d’interessar-se pel jove i esperar el seu alliberament.

D'altra banda hui han estat tres les concentracions de protesta contra l'aprovació del nou estatut. Una convocada pel Bloc Jove, altra per "Valencians crítics" i l'esmentada de caire independentista, al davant de les Corts, on han confluit totes tres.

http://www.lavanc.com
Mira també:
http://www.lavanc.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat