Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral
La mala gestió de les Cases d'Oficis: Enganys i més enganys
01 jul 2005
El departament d'Educació condemna a la precarització laboral els formadors del programa TxF-Casa d'Oficis.
Des de la posada en marxa d'aquest programa de garantia social anomenat Casa d'oficis en conveni entre Treball i Eduació els formadors han estat utilitzats i precaritzats per Eduació contractant-los de sis mesos en sis mesos, després deixant-los a l'atur i convidant-los a treballar sense contracte per tal de buscar l'alumnat i tancar el programa.

Coincidint amb el canvi de govern per un suposat govern d'esquerres (sic) des d'Eduació es va vendre fum als treballadors i a les famílies i joves interessats en formar-se i sortir de l'exclussió social.

Va comentar-se que el programa Casa d'oficis tindria un contracte de dos anys i després de molt lluitar es va comprometre a iniciar-lo el 1 de juliol del 2005.

Doncs bé Educació ha actuat amb traidoria en contra del programa casa d'oficis i ha deixat de banda els formadors no comunicant-los cap novetat al respecte doncs "ja no treballeu en aquest departament". D'això se'n diu utilitzar-los com a kleenex.

A banda no ha complert el compromís de començar el 1 de juliol i a més no s'ha molestat en buscar alumnat, fent servir això com a excusa per endarrerir el funcionament del programa.

Eduació ha creat una bossa de personal fixe discontinuu que es nega a regularitzar.

D'altra banda es desconeix en que es gasten els dinbers del Fons Social Europeu, destinats aquests a formar i insertar joves.

Com a treballadora (ara a l'atur) de les Cases d'oficis penso que els qui dirigeixen el Departament d'educació només empren criteris econòmics deixant per terra tota sensibilitat social. És molt bonic etiquetar-se d'esquerres, però és molt llèpol apalancar-se al poder i oblidar-se dels joves, dels formadors...

Cal que Eduació contracti de manera fixa el personal a qui ha estat explotant durant aquests anys, fent-lo servir de titella al seu gust: ara treballes, ara a l'atur però treballa gratis.

Cal que educació s'impliqui en la inserció laboral.

Marta Cid coneix la realitat dels IES, però ara que mana no fa res per arreglar problemes tant angoixants com el dels formadors de la Casa d'Oficis.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat