Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: sexualitats
Sobre la paraula "matrimoni"
01 jul 2005
La RAE acceptarà 'matrimoni' com unió homosexual si el terme es consolida
Hi ha gent que no pot exprimir més de dues neurones del seu cervell i comenta que la paraula matrimoni no pot ser acceptada pels casaments homosexuals, per això vull redactar el següent comentari sobre la paraula "matrimoni".

En una notícia del diari El Mundo s'afirmava que:

"La Real Academia Española recogerá en el Diccionario académico la acepción de 'matrimonio' como unión entre personas de un mismo sexo reconocida legalmente, si tal ampliación de significado 'se consolidara en el uso general de los hispanohablantes'."

Els diccionaris evolucionen amb el pas del temps i

"la Academia recuerda que la función del Diccionario, elaborado conjuntamente por las 22 Academias asociadas de la Lengua, consiste en 'reflejar los significados que las palabras presentan en el uso que de ellas hacen los hispanohablantes", razón por la que se van incorporando los cambios que la lengua experimenta "en la medida en que se generalizan y consolidan en el uso cotidiano'."

Per tant, em sembla a mi que no hi ha res més a discutir perquè

"'las palabras pueden ir incorporando nuevas acepciones, diferentes y hasta opuestas a su sentido etimológico, entre otros muchos motivos por cambios que sobrevienen en la realidad social'."

I si algú dubta que això només és així a l'Estat Espanyol, afegiré un fragment més de la notícia:

"'Si tal ampliación de significado se consolidara en el uso general de los hispanohablantes, la entrada del Diccionario correspondiente a 'matrimonio' tendría que recoger también esa nueva acepción, como están haciendo algunos diccionarios de otras lenguas", concluye la Academia."

Apa,

Salut.

PD: Podeu llegir la notícia completa a: http://elmundolibro.elmundo.es/elmundolibro/2005/02/04/protagonistas/110

This work is in the public domain

Comentaris

Sobre la paraula "matrimoni"
01 jul 2005
A Código Penal.JPG
A Código Penal 2.JPG
El terme matrimoni...en sentit estricte, extret dels textos bíblics ( que per si a algú ha passat per alt la dada, fa més de 2000 anys que varen se escrits) parla d'home i dona i defineix aquests rols, però fins i tot el concepte d'home i de dona tradicionals estàn canviant i s'estàn indefinint, afortunadament. Però en sentit pràctic, a l'hora de la veritat, a l'hora de fer papers i de la convivència diària, un Matrimoni és, com va afirmar l'actual Ministre de Defensa, José Bono, "una comunidad de afectos". I que no serveixi de precedent, perquè normalment jo no comparteixo res del que diu aquest home, però el dia que va donar aquesta definició, penso que la va encertar. Jo estic d'acord en que a la pràctica, un Matrimoni és un acord lliure i de comú acord entre les dues persones que formen una parella, amb independència del gènere o de la orientació sexual de les dues persones que la formen per tal de conviure juntes en un projecte comú de convivència sota unes normes marcades per l'Estat i les diferents administracións que otorguen una sèrie de drets i exigeixen una sèrie de deures, un matrimoni no és més que la contractualització oficial d'una relació de parella, amb independència del gènere o de la orientació sexual de les dues persones que formen la parella. Per tant comparteixo totalment el que en "bolet".....el gran amic ciclista, comenta més amunt. El debat sobre el nom és un intent fracassat d'argument que utilitzen els que no tenen arguments ni raó per tal de no acceptar allò que és lògic que es faci. Aquesta gentussa malalta que té una visió patrimonialista de l'Estat Unit (per la força de les armes i la repressió) i de la mateixa forma té una visió patrimonialista de conceptes com "familia", "adopció", "filiació", etc, no té una opinió, pateix una malaltia, una malaltia que es diu HOMOFÒBIA i a més està cometent un delicte perquè si un consulta els articles 510 i 515 del Codi Penal de l'Estat Español es veurà que els actes criminals que aquest dia han comès organitzacións criminals com el "FORO ESPAÑOL DE LA FAMILIA" o alguns sectors de l'església no entren en el terreny de la opinió, sinó en el del delicte i com a tals han de ser vistos i tractats.
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
01 jul 2005
por fin han aprobado la ley esa del mariconio
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
01 jul 2005
hay que ver a la cantidad de gente a la que aún que le escuece hablar de la homosexualidad, incluso en esta web.
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
02 jul 2005
El mariconeo en una enfermedad mental derivada de aniñamiento,proteccion de las madres,no-violencia y un monton de mierdas del progresismo barato.

La Izquierda protege a los maricones porque no le interesa k quede gente autentica a la cual se le acusa de machista por cualquier actitud politicamente incorrecta.

¿De donde coño habeis salido tantos mariconazos de mierda?,¿esto es vuestro progreso maricones?,¿un monton de gente dandose por culo y en cueros por la calle?,anda e iros a la mierda vosotros y ZP y vuestra nueva ola progre-rosa sin definir.

Haber si pronto os moris de SIDA y nos dejais en paz.
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
02 jul 2005
lo nuestro se llama mariconio
Re: Sobre la paraula "MANICOMI"
05 jul 2005
Manicomi : Entitat tancada destinada a recluir tots aquells malalts , ilusos i descerebrats que creuen que una parella de tios o de ties o un trio , o dues cadires o dos gats ,..., poden o podran ser mai considerats un matrimoni i adoptar fills-es. Allí cal que siguin confinats fins que depurin les seves idees i toquin de peus terra. N'hi ha que poden arribar a reincertar-se i a pensar com a persones normals. Altres continuen pensant irrealitats i hi han de romandre tota la vida , desgraciadament.
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
05 jul 2005
Skorpion , cada dia hay más , no sé de dónde coño salen , pero casi me da miedo salir a la calle. Suerte que esto del mariconeo no se pega, bueno , ya empiezo a dudarlo. Encima estan orgullosos de serlo , es pa mearse de risa,....
Re: Sobre la paraula "matrimoni"
17 mar 2006
mgijgfjghunbjrhgnbhgjfnbhgfnbjfngjfbfghfn
Sindicat Terrassa