Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La base de Bétera pren la direcció de la nova Força de Resposta Ràpida de l'OTAN
01 jul 2005
otanclic.jpg
Extret de vilaweb:
La base militar de l'OTAN de Bétera (Camp de Túria) capdavanteja des d’avui el cos terrerrestre de la nova Força de Resposta Ràpida (o NFR). L'Aliança Atlàntica va considerar excel·lents les proves de mitjan maig, dutes a terme pels caps de la
base militar de l'OTAN de Bétera, per més que hi morís un legionari equatorià. De la mort d'aquest soldat de vint-i-quatre anys, no se'n sap gaire res, sinó que participava en uns exercicis amb foc real a San Gregorio (Saragossa) i que el Ministeri de Defensa ha dit que investiga les causes d’aquesta mort.
Doncs bé, això no obstant, l'OTAN ha donat el vist-i-plau a la base de Bétera perquè des d'avui i durant sis mesos dirigeixi les NFR. Això vol dir que els caps de Bétera hauran d’actuar immediatament, en cas d’emergència, i podran mobilitzar, eventualment, uns vint-mil efectius dels països de l'OTAN. La caserna de Bétera compleix, talment, el compromís adquirit pel govern d'Aznar el 2002, segons el qual, les forces espanyoles han de respondre immediatament a les amenaces terroristes, al tràfic d'armes o a possibles catàstrofes naturals.

+ Web de l'OTAN.
+ Força de Resposta Ràpida de l'OTAN.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat