Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
En Català?
30 jun 2005
En Català?
Mirant la col·lumna de l'esquerra, a part de veure un titular digne de LA RAZÓN (El Gobierno de España cierra un canal de TV de la banda criminal islámica Hezbolá) la major part de les notícies són en espanyol, el que denota una poca sensibilitat lingüística força preocupant. La defensa de la llengua és tant, o més, important com la de qualsevol altra manifestació cultural d'un poble. Crec que ja és hora de fixar-s'hi. En un suposat mitjà de comunicació compromès, les notícies teoricament són publicades per gent compromesa, encara que alguns/es mal compromesos/es, això demostra que aquesta suposada gent que redacta en espanyol no li dóna prou importància al català com a llengua. Algú publicaria una notícia en català a Indymedia Madrid?. A voltes sembla que els nouvinguts s'integrin més ràpid que els autòctons de familia castellanoparlant.

Españolito que al mundo te guarde Dios

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En Català?
30 jun 2005
A voltes la realitat ens posa els peus al terra.
Si tu poguesis publicar en català a indymedia madrid, faries la traducció al castella?.
Si tinguesis garantit que publicant en català a Indymedia Mexic la gent entendria el teu missatge, traduiries al castella?.
La realitat linguistica es la que es i no tothom prioritza la militancia del idioma per sobre de la comunicació de continguts.
La salut del català tambe depen d'altres factors.
Re: En Català?
30 jun 2005
Españolito que vienes al mundo te guarde Dios.

asi es correcto.
Re: En Català?
30 jun 2005
Si, "Realista castellanoparlant" pot ser tingues raó, però com en tot, existeix una cosa que es diu ètica... i aixó és el fet de reflexionar el resultat de les accions d'avui.

Si tots ferem aixó, poc a poc aniriem furtant-li l'espai a les llengües minoritàries i anirien guanyan espai les majoritàries (francés, anglés, espanyol)... uy! quina casualitat! però si el món funciona així com tu has dit!

Per culpa del castellà i de l'anglés, n'hi han moltes llengües que no existeixen ja a Internet, han segut suplantades per aquestes llengües colonials.

Jo crec que a Indymèdia Barcelona, Andorra, Alacant, La Plana i València s'ha de publicar en català, i com a mínim el castellà, esperanto o anglés tindran la categoria de llengües per traduccions... però recurrir directament al castellà no és ètic, un poc de respecte a la cultura de Catalunya, collons!

Tampoc seria ètic escriure en català o anglés a Indymedia-Madrid... en tot cas fer traduccions al català i a l'anglés, però la llengua autòctona d'allà és el castellà.
Re: En Català?
30 jun 2005
Perquè no munteu un indymedia (òstia, això també es tindrà que traduir, potser indepmedi) només en català, i deixeu de donar la murga cada dos per tres amb la mateixa història? És així de fàcil.
Re: En Català?
30 jun 2005
Viu com penses i pense com vius.
Escriu com penses i reflexione el que escrius.
Algu es creu amb autoritat per exigir a un altre que escrigui amb un idioma en el que no pensa?.
Si ens entenem de que collons parlem?.
Compra en català, llegeix en català, exigeix el català con idioma institucional, parla am la pasma en català, pero deixa que la gent pensi en l'idioma que vulgui i trii l'idioma que vulgui per comunicar-se.
Re: En Català?
30 jun 2005
"Català o no", em dol bastant el teu comentari, al qual, a sobre hi afegeixes ironia.

Catalanoparlants, catalanopensants, castellanoparlants, castellanopensants, anglopensants, arabigoparlants... que viuen avui, any 2005 a un territori que expressa una realitat cultural ofegada (però viva) per dos Estats, si tenen sensibilitat i estima pels seus orígens, sabran de sobres quina llengua és la que hem de fer vehicular aquí.

Com en molts altres problemes, a nivell social, el rerefons de la qüestió recau en la ignorància. La ignorància de no saber el què ens ha dut fins aquí. La realitat dels Països Catalans, el seu desmantellament, no només a base de fronteres i comunitats, sinó a base d'una autèntica manipulació dels fets històrics i bombardeig mediatic amb l'efectiva col·laboració de grans empreses i uns governs de l'Estat que han buscat la homogenització dels teixits socials i caràcters culturals i tradicionals amb el model espanyol. Un model que és el mateix que ens aliena com a treballadores, ens discrimina com a dones, com a negres; però això seria endinsar-se a una altra qüestió, encara que de la mateixa arrel. És aquesta arrel del problema, la que els anarco-espanyols, o els sociate-espanyols no tenen assumida.
Tot i mantenir fermes algunes idees d'aquell objectiu social que prediquen, són influenciats pel sistema mediatico-polític espanyol, que els fa odiar qualsevol engruna d'independentisme com a objectiu polític.

L'excusa sol ser la creació d'una altra frontera, el 'nacionalisme' burgès que hi ha hagut en una altre vessant molt diferenciada (i saben perfectament que no és el mateix, i que ells no són pas independentistes. El fet és que la revolució vista en coordenades espaials i temporals diferents, pot ésser acceptada o refusada per una mateixa persona. Molta de la gent que comento, pot acceptar l'alliberament del sahara (i no parlo del Cor de la Ciutat), o condemnar el bloqueig a cuba, o acceptar la resposta amb les armes per combatre el feixisme l'any 36, contra una mentalitat que segueix ben vigent i assumida per tots i totes.

No cal tenir aquesta ràbia cap a un projecte de base i substrat revolucionari socialista pel fet que un dels seus objectius polítics, és la autodeterminació, per tant autodefensa, per tant l'expressió propia i natural de la seva llengua, per tant la decisió des del poble que realment existeix, no pas aquesta Espanya inventada que els poders fàctics escampen i influeixen a molts de nosaltres. I amb això no vull deixar entendre un discurs de superioritat, sinó de diferència, com diferència que també defensaré (com a internacionalista) de Castella respecte la idea d'Espanya, com Galícia, etc. Penso que aquest Estat inventat a partir d'uns quants paràmetres 'culturals', econòmics, televisius és rebutjable per qualsevol àmbit del progressisme a nivell de tots els pobles de la península, i tot el qui defensi una justícia social, considerant inútil qualsevol lluita nacional, està cometent un error d'anàlisi contra el sistema que critica.

"Realista castellanopensant":
"Si tinguesis garantit que publicant en català a Indymedia Mexic la gent entendria el teu missatge, traduiries al castella?"

Si el castellà fos el simbol d'un poble que resisteix de les voluntats d'un Estat capitalista, doncs sí, ho posaria en castellà com a actitut revolucionària.

"La realitat linguistica es la que es i no tothom prioritza la militancia del idioma per sobre de la comunicació de continguts."

Si jo demà monto una empresa i a tu, com a dona (posem per cas) et pago la meitat que la resta de la plantilla, 'perquè el mercat és el que és', no em diràs que sóc un militant revolucionari de pacotilla?

"Català o no", tranquil, ja he dit el que pensava, ja deixo de donar la murga. Ara suposo que engegarem l'Indymedia-raça-catalana, oi? i pels revolucionaris de debò, dels qui són sensibles a TOTES LES CAUSES, us quedarà en Imc - Barcelona.

Apa Salut!
Re: En Català?
30 jun 2005
Personalment defenso el catala com a unica llengua oficial dels Paisos Catalans, pero Indymedia no es un mitja de la Generalitat, i hem de ser realistes, encara que per imposicio, tot/es els catalans entenem l'espanyol per tant si algu vol utilitzar-lo tampoc es can gran entrebanc.
Hem preocupa mes que la gent no entengui el catala als Paisos Catalans o que no el vulguin fer servir per odi a la nostra cultura, pero si tothom entengues l'arab i els comunicats estiguessin en arab no en tindria res en contra.
Re: En Català?
30 jun 2005
A Catalunya hi conviuen ciutadans que s'expressen en llengua catalana, ciutadans que s'expressen en llengua castellana i ciutadans que s'expressen amb la llengua del seu lloc d'origen.
Prioritzem els continguts i enriquim-nos mutuament.
Re: En Català?
30 jun 2005
Quina gran argumentació MPO, per un moment m'ha semblat que llegia un dels articles del Pedrolo, de veritat, em trec el barret!
(Que llastimosa i contradictoria en canvi l'intervenció de melic que sembla que vegi en la Generalitat alguna garantia de defensa de la nostra llengua i cultura).
Re: En Català?
30 jun 2005
l'espanyol sempre serà a catalunya la llengua del poble dominant...
Sempre es surt amb el mateix: no ens entenem en castellà? prioritzem continguts!
en el fons el q s'està dient és: la cultura i el poble vençut i dominat q es foti!

- Potser el més repulsiu dels pobles dominadors sigui el fet d'imposar als seus dominants l'espectacle de la seva mediocritat insoluble. Joan Fuster
Re: En Català?
30 jun 2005
ei melic els catalans de més amunt de l'Albera no tenen per què entendre l'espanyol, allà la llengua que els imposen és el francès
Re: En Català?
30 jun 2005
el nombre de parlants d'una llengua és directament proporcional a la repressió exercida pels representants dels respectius governs al llarg de la història...
Re: En Català?
30 jun 2005
MPO cal felicitar-te per l´alt nivell i el to del teu discurs. Així m´agradaria veure gairabé totes les discussions que es fan en aquest pais...

De totes maneres he de dir que no en comparteixo gairabé res per que fonamentes els teus raonaments sobre l´opressió nacional i lingüística d´una sèrie de mites romàntics.

He dir d´entrada que penso que qualsevol comunitat del mon, de forma indiferent als lligams que l´uneixin, te dret a demanar un reconeixment jurídic, com és el de la figura d´un Estat. Una altra cosa és que li concedeixin....

L´independentisme actual no pot ser de cap de les maneres revolucionari per que la seva matriu intel.lectual rau precissament en aquell romanticisme, impulsat per la petita burgesia del XIX que tenia que inventar-se mites nacionals - no per maldat, sino perque era el sistema de l´época- per intentr forjar una idea unitaria que li permetés fer reclamacions davant l´estat instaurat des d´uns quans segles abans.

El cúmul d´idees romàntiques i místiques, encara que algú els vulgui donar algunes pincellades de marxisme o de progresisme o d´internacionalisme, són les que s´acomulen en el fons del pensament de molts nacionalistes-independentistes i això els invalida per dur a terme qualsevol iniciativa seriosa. Ja no parlo d´una revolta sino simplement de comandar qualsevol projecte.

I la rao és que és impossible fer anàlisis serioses de la realitat en funció d´aquest pensament a mig camí entre la màgia, el misticisme i el romanticisme.

La llengua catalana, mal que ens pesi, no és quelcom que faci trempar a la majoria dels que la parlem.

De fet jo em sento més vinculat a un senyor de Badalona que parli castellà pero que pateixi el mateix sistema sanitari o compri al mateix supermercat, que un individu de València que parli un Català de Conya i se sapiga de memòria totes les obres del Fuster.
Tinc més vincles amb senyor de Badajoz que pagui una hipoteca que amb un estudiant de polítiques de la AUtònoma de Barcelona

Així és la vida
Re: En Català?
30 jun 2005
jajaja paisos catalans dicen, pero que gilipollas sois los catalans, alomejor en polonia alli si os entienden jajaja
Re: En Català?
30 jun 2005
entenc el castella perque me'l va ensenya el franquisme, a la meva familia encara -per sort- hi ha gent gran que no parla be la lengua del imperio

la realitat linguistica es la que es
el capitalisme es el que es
el patriarcat es el que es
la salut del catala depen de ...
perque es faci cami hi ha d'haver cames

perque no montes un indymedia borregos o millor dit one Indy sheep, ok man?

exigir? qui es que exigeix? a mes quan l'unica llengua que tothom enten es el cristiano, au va, que tothom faci el que vulgui? SEMPRE, per exemple fer-se del pp, es ben licit

es veritat, Indymedia no es un mitja de la generalitat, no se si posar-me a plorar (per cert quatre idees d'arab, de romano-calo -n'hi ha un bon nombre de parlants a Barcelona-, de tamazigh i d'altres llengues no fa cap mal a ningu, de veritat, es divertit i tampoc cal tenir un master en angles i no saber ni tres paraules del que parla el vei)

enriquim-nos mutuament, aixo es bo (primera norma d'igual a igual sense estats i amb conexemeint historic del que passa aqui, sino en lloc de coneixer-nos el que fem es turisme)

l'espanyol es la llengua de l'ESTAT dominant, perque catalunya no es ni ha estat mai una colonia, sino pregunta-li al banquer aribau

pel darrer, diguem clarament que tu estas espanyolitzat, ves per on. Ei , no pel de Badalona, sino perque , sabies que a Montpeller tambe en paguen, d'hipoteques?
Sobre la historia, home que hi ha presencia del romanticisme en la historiografia del pais, es cert. Pero informa't que a la del pais vei el tufillo a espanyolisme es de "bell antuvi". Saps que va ser la celebracio del Quinto Centenario, sota batuta sociata?. El problema de la historiografia nacionalista (Colomines, per exemple-amb qui et juro que m'he barallat de ple) es, en general, la "minoritzacio" del fet classe dins la mateixa societat catalana, les contradiccions socials, en el seu marc explicatiu. En trets generals i excepte honroses excepcions -Termes, per exemple-. Ara ignorar tot un sant proces que arrenca en el -per posar una data qualsevol- Memorial de Olivares i la guerra de Separacio, continua amb la repressio borbonica -Torres i Ribe-, te uns fonaments profunds -Vilar-, es un proces contradictori en tot el XIX -Fontana, el mateix Colomines i Termes-, i es una dels grans conflictes en el segle XX, vol dir que en historia d'aquest pais ets un analfabet integral, amb tots els respectes. Potser en la de Badajoz ets un gran expert. No ho dubto.
(perdo pel to, pero es que hi ha certes parides que ja comencen a cansar)

Ah per cert aixo de posar-se la xapa de conscienciat socialment per explicar que es passa de tal o qual tema, "ya huele". Ser roig fins el moll de l'os es demostra -si s'ha de demostrar-d'una altra manera, no fent la guitza amb una lluita que es ben justa, perque (alguns) dels que parlem aquesta llengua amb la qual ens identifiquem -tothom que ho faci amb el que vulgui, si vol- no volem que es converteixi en una peça de museu per a culturetes lectors de les planes de cultura de l'Avui, carques amb "pajarita" i antropolegs ianquis amb inquietuds. Volem continuar cardant -mes- (com els d'olot) amb la nostra llengua. I com que sembla que en aquesta espanyolitza ciutat costa, ens hem d'anar fent "puesto" com calgui.
Re: En Català?
30 jun 2005
et penses que tots els catalans són estudiants de polítiques, burgesos i aficionats a la literatura?

et sembla que els castellans tots són pobres? t'identifiques amb el castellà de badalona que pateix la mateixa precarietat sanitària, et penses que els catalans no la patim? et penses que no hi ha catalans escanyats per l'especulació immobiliària?

o sigui tu et solidaritzes amb els castellans i als catalans que som tan precaris o més que ells que ens bombin perquè ets curt de mires i t'has cregut allò que t'han inculcat que el poble català som burgesos i bla, bla, bla.

per cert la sagnant tragèdia del 1914 on els invasors ens van arrebatar tots els drets a existir com a poble no veig per enlloc que tingués quelcom de romàntic, ni la repressió franquista contra tot el que sonés a català tampoc no en tenia res de romàntic.

de fet tu encara conserves els mateixos tics i prejudicis que et permeten negar-nos els drets a existir com a poble.
Re: En Català?
30 jun 2005
1714 i no 1914, m'he equivocat
Re: En Català?
30 jun 2005
dius que parlar català no et fa trempar, és clar tu trempes quan parles castellà amb aquests de badalona i badajoz amb qui et sents taaannt identificat.

també hi ha londinencs pagant hipoteques i nordamericans amb uns sistema sanitari molt deficient, però es clar que lo teu és no fer enfadar l'amo.
Re: En Català?
30 jun 2005
Es començen a amuntagar arguments que rallen el feixisme.
Agafar la llengua com paradigma de lluita d'un poble per la seva identitat sols demostra que els altres aspectes de l'identitat ja estan en transmutació.
La realitat es molt toçuda i el mestisatge es inebitable.
Feu llastima agafant el rabe per les fulles.
Qui collons es en aquest moment el "Poble Catala"?
Els que voten les CUPS, Esquerra, Endevant (quan tingui ganes)?
Els que parlen sempre en catala i a la seva familia no tenen cap inmigrant a l'arbre genealogic?
Els que voten als partits del Gobern i de l'Oposició pero que defensen el capitalisme parlant en catalá i repartint osties també en catalá?
Au, aneu a cagar.
Re: En Català?
30 jun 2005
ves-hi tu a cals veins!
Re: En Català?
30 jun 2005
a lerrouxista baratu

jo provinc d'una banda de la meva familia d'immigrants gallecs, tros d'ase
Aquest tipus d'arguments racistes sobre el catalanisme: 1) els usa l'extrema dreta camuflada a les files convergents, seguidores del discurs "montserrati" sobre el pais
2) els usa l'extrema dreta camufldada a les files de l'esquerra, vestida de Socialistes, lengua de izquierdas, butxaca de dretes, carrec a l'Administracio

Per cert, jo que soc catala m'identifico amb de el Badalona o alla on sigui que parla castella i no enten el meu problema (tampoc que em trepitji, es clar) pero amb el qual comparteixo espais, ilusions i altres problemes. Alguns us penseu que estimar-se el pais i la seva gent es una relacio monogamica. No, es pot estimar el pais, defensar-lo, estimar-ne d'altres i tot plegat, ser un tema mes a la vida d'un o una, tant important com la lluita per no convertir-se en un automata qualsevol.

I catala ho soc perque jo decideixo ser-ho. Perque jo elegeixo identificar-me amb tot una gent que, basicament per compartir una llengua comuna i una historia comuna, s'ha vist negada, castigada i reprimida per un aparell d'opressio, l'estat, i l'inestimable colaboracio de certs grups socials, entre ells les classes dominants catalanes, per crear una cosa, España, que es un projecte jerarquic i autoritari, com tots els projectes d'uniformitzacio, fet de dalt a abaix, amb uns centres de poder politic economic cultural ben clars...

L'unic argument que ratlla el feixisme es el que acaba fent el joc al feixisme de sempre i a la guardia civil. (planes grogues: busca el telefon de Fernando Savater o Jimenez Losantos)

Es ben curios que una cosa QUE ES DE MINIMS, que no te res a veure, en principi, amb cap posicio politica -es pot ser del pp i defensar la llengua, amb ajuda psicologica professional, es clar- sempre acabi treient per part d'alguns i algunes totes aquestes fobies politiques.
Els x nombre de milions de parlants d'aquesta llengua que per decissio propia volem continuar mantenint aquest tret nostre tenim tot el dret del mon a exigir un espai comunicacional amb aquest llengua en base al territori -real i no virtual- on historicament s'ha parlat aquesta llengua, tenim tot el dret del mon a negar-nos a desapareixer com a poble, comunitat o colla del pernil, fota-li el nom que vulguis
I a mes en una situacio que es, analitzat i reanalitzat trenta mil vegades des de la Sociolinguistica -altres analisis no deixen de ser res mes que supersticions-, esta en un alarmant retroces, basicament per la dialectalitzacio de la llengua dominant i pel proces cada cop mes definitiu de substitucio linguistica. Creure que aixo no es aixi es ser un essencialista. I les llengues, les identitats i les persones neixen, viuen i moren -i es transformen-.

No oposar-se al proces d'uniformitzacio que es l'espanyolisme, fer-li el joc plantejant arguments en la linia d'un Boadella o d'un Ivan Tubau, no entendre que en aquest pais hi ha milers de persones que han hagut de renunciar a molt d'allo seu, perque eren classe obrera, classes populars catalanes, perque els seus recursos eren ben escassos per aprendre una llengua i unes formes culturals imposades per l'Estat franquista i els seu aparell repressiu i de control social, cultural, politic (i no tenien la pasta dels de Pedralbes que els permetia integrar-s'hi)

NO ENTENDRE QUE HI HA UN SECTOR DE LA CLASSE OBRERA, DE LES CLASSES POPULARS CATALANES QUE NO ENS DON LA REAL GANA DE RENUNCIAR A UNA COSA QUE ES NOMES AIXO, UNA COSA QUE DEFINIM COM A NOSTRE, PERQUE ENS DONA LA GANA

AIXO SI QUE RATLLA EL FEIXISME
Re: En Català?
30 jun 2005
jo també em sento més identificada amb qualsevol treballador/a de Badajoz que no amb un/a burgesa dels PPCC, però això què té a veure amb q els PPCC siguin una nació o no? això també em passa amb la resta del món, perquè es pot ser catalana i de classe treballadora i a més independentista. encara que a hores d'ara encara us volgueu aferrar a la idea de que l'independentisme català és burgès
Re: En Català?
30 jun 2005
Quan un nega la competibilitat de ser català i d'esquerres, és que de cientific no en te res.
I qui vingui amb els arguments de la burgesia, de si marginem a no se qui, que si tots som de la mateixa sang, tots venim d'allà, mira't el cognom com pots dir això.. és que aquest/a accepta i es creu l'etnisisme inexistent en la majoria d'independentistes, que com la majoria de catalans/nes som fills/es de l'imigració d'arreu.
Re: En Català?
01 jul 2005
Be, ja tenim totes les ovelles a la cleva.
Millor en aquest debat que donant pel sac per tot arreu.
Apa a divertir-se i a menjar pinso.
Re: En Català?
01 jul 2005
Ja ho deia abans, pero, ho torno a repetir: no nego a ningú el dret a reclamar-se independentista, nacionalista, estatalista o migpensionista...És el seu problema i cadascú sabrà que fa i cap on vol anar.

El que dic és que no es justifiqui a partir d´una mitologia falsificada, recolzada en la llengua.

És evident que la lelngua catalana ha estat perseguida, pero si l´Estat hagues tingut voluntat real de genocidi, avui el català al Principat hauria desaparegut.

En realitat sempre he pensat que hi havia molts funcionaris franquistes que ja els anava be.

La meva avia, als anys quaranta, només sabia parlar i escriure en català, a diferència del mes besavi o del rebesavi que també parlava el castellà. De fet tinc cartes familiars des del segle XV que indiquen que aquesta era la llengua culta d´una familia de pagès. La diferència és que el meu besavi va poder anar a la escola i la meva àvia no. Misèries de la República, que també les tenia

Explico això perque a l´avia ningú li va dir mai que parles en castellà. Suposo que els funcionaris la tenien pel que era: una analfabeta. Una competència menys a l´hora de competir per un lloc de treball.

Ella que era una dóna traballadora, vidua de guerra amb fills a càrrec, es passava 10 hores cada dia a la fàbrica i després estudiava...per apendre castellà

Eren ganes de fer-li la pilota la franquisme? No, era un problema de adaptar-se i sobreviure en el món que li va tocar viure

Tenim sort, ara els catalans aprenent de forma natural català, castellà i que les escoles s´imparteixin altres idiomes
Re: En Català?
01 jul 2005
La voluntat de genocidi per part d'españa oi tant que hi és i és transversal no només practiquen el nostre genocidi els franquistes, i els de dretes sinó que també els anarquistes i els d'esquerres, en això el poble castellà actua amb una unitat bestial.

L'objetiu imperialista espanyol ha reeixit damunt els pobles americans on el genocidi va ser brutal, el poble gallec i el poble basc deu n'hi do com han desaparegut sota la invasió espanyola i quedem nosaltres que anem desapareixent, a Barcelona i les grans ciutats el català ha desaparescut del carrer, la situació és crítica, tot i així hi ha una gran quantitat de malalts d'autoodi i directament genocides que aplaudeixen individus com el boadella, el foll vidal quadras, el paco caja, etc quan fan els seus discursos victimistes sobre la desaparició del castellà.

La meva mare no parla mai en castellà, també és de pagès i tenia 9 anys per la guerra, a ella tampoc no li van demanar que parlés català però de petita es va guanyar que un soldat, que els van treure de casa per fer-hi el quartel, l'apuntés amb l'arma perquè ella no entenia que li ordenava, si no se l'arriba a endur la meva àvia del davant d'aquell desgraciat probablement l'hauria matat, i no era un soldat franquista sinó republicà.
Re: En Català?
01 jul 2005
Catalanes sí

cagalanes no
Re: En Català?
01 jul 2005
I jo i la meva família som tan fatxes i burgesos que mentre els soldats republicans castellans fotien fora de casa la meva àvia, la meva mare i els seus germans, prenent-los el menjar i tancant-los en una habitació on els portaven les engrunes i els apuntaven amb les armes, el meu avi estava de soldat a l'Ebre defensant-lo de les tropes franquistes. Quan el van agafar els franquistes era tan fatxa que el van dur a un camp de concentració a Euskal Herria.

Sóc tan fatxa i burgesa que el meu altre avi va passar llargues temporades de tortures a la presó després de la victòria del puto Franco, el meu pare, la seva germana i la meva àvia subsistien amb les cartilles de raccionament mentre eren titllats i abufetejats per rojos pels franquistes del poble.
Re: En Català?
01 jul 2005
el afán de los cagalanes es falsificar la historia y lavar el cerebro a los incautos para utilizarles para sus fines no confesables.
Re: En Català?
01 jul 2005
Espanya és la mentida imperialista més grossa que hi ha en l'actualitat, a nivell mundial.

No m'he inventat res i conec casos encara pitjors.
Re: En Català?
01 jul 2005
no fastidies, putocagalán. ¿Qué imperio tiene España? De atar, vamos, de atar.
Re: En Català?
01 jul 2005
Galiza, Euskal Herria i els Països Catalans, per exemple, formem part de l'imperi espanyol, no de mutu acord com va dir el juancabró I sinó perquè els espanyols exerciu el fastigós dret de conquesta i invasió damunt nostre.

No som espanyols sinó que estem sotmesos al vostre fètid imperi, que ha més actúa com a estat terrorista criminalutzant-nos i perseguint-nos continuament.
Re: En Català?
01 jul 2005
puf que pesats els fatxes

tornant al fil, si que sap greu veure que la majoria de posts es fan en castellà, quan m'imagino que més del 90% dels lectors d'indymedia entenen perfectament el català (i uns quants, els que llegeixin des de la catalunya nord, no tenen perquè saber castellà).

Però jo crec, que, tret d'alguns casos de gent que té molta dificultat per escriure en català (i en alguns casos mandra posar-s'hi), el que passa és que es copien notícies d'altres llocs, sobretot de l'àmbit internacional, i es pengen tal qual. No reflexa pas res més que això.
Re: En Català?
01 jul 2005
aixo teu es fort, et repeteixo que et fotis una empollada sobre historia, historiografia del pais i historia de la llengua, perque noi... segons com sembles aquell de "el castellano nunca fue impuesto", jo passo ja de fer predicador sobre aquest tema..

el que no passo es aixo que dius sobre la teva avia als anys quaranta; al meu, paleta, li van dir ben clar "USTED, HABLE EN CRISTIANO" la guardicivi i amb l'escabetxina que havien fet no estaven pas de broma; el meu pare, escolaritzat amb la Republica, per tant integrament en catala, va tb haver d'aprende'l -no gairebe- de gran, les situacions de disglossia en gent d'aquesta edat son incomptambles, moltes vegades fan molta vergonya perque son l'indicador del que ens hem hagut d'empassar tots plegats. En fi, te'n posarria unes quantes més, pero no vull personalitzar tant en un mitja aixi. Si vols he posat el correu abans i en parlem.

Aquest es un pais de gent negada i humiliada, gairebe de forma racista, per mantenir contra la maquinaria de tot un superpoderos estat la seva identitat com a poble i la seva llengua. I aixo no es pas cap merit ni de convergents ni de burgesos ni de jetas amb pasta. Es el merit de les classes populars que, a vegades baixant el cap -les mes- a vegades emprenyant-se -les menys- s'han anat empassant bilis i humiliacions de tota mena, per part de funcionaris de goril·les de llestos amb 6 carreres, de tenir que aguantar la caracteritzacio com a retrogads etc etc. I som -van ser- els d'abaix els que hem aguantat. Aixo que quedi ben clar. Perque es quan t'has de guanyar les garrofes que costa a mes defensar la teva identitat. El que passa que als paries ben en el fons a vegades es la unica cosa que ens queda -sempre m'ha semblat extraordinaria la fidelitat que te molta gent gran andalusa -d'origen o de nacionalitat- al seu pais, mai he tingut cap problema amb aixo, al contrari, des de l'igualitarisme més radical el seu apreci i amor pel seu pais l'entenc i ells moltes vegades tambe l'entenen com el mateix que jo tinc pel meu.
Re: En Català?
01 jul 2005
on diu
"les situacions de disglossia en gent d'aquesta edat son incomptambles, moltes vegades fan molta vergonya perque son l'indicador del que ens hem hagut d'empassar tots plegats."
ha de dir
"les situacions de disglossia en gent d'aquesta edat son incomptables, moltes vegades AQUESTES SITUACIONS fan molta vergonya perque son l'indicador del que ens hem hagut d'empassar tots plegats".

S'interpretava fatal: Evidentment el que fa sentir malament son les situacions, no la gent (que prou merda ha empassat)
Re: En Català?
01 jul 2005
al del "imperi espanyol":
no fastidies. ¿En que TBO te informas? Aver si lo pasas, que suena entretenido,.
Re: En Català?
01 jul 2005
Pels que diuen burrades, aneu amb el Boadella i companyia i no emprenyeu, pel que fa la qüestió animar a la gent a que escrigui en català, "malament o bé, el català al carrer" ja que així tota la gent del país podra entendre i es seguira normalitzant el seu ús desprès d'anys perseguint-lo i de capitalisme oblidant-lo.
Re: En Català?
02 jul 2005
Començo/Comienzo a estar fart/harto d'aquest/de esta discussió/discusión.

Sembla/parece que els/los únics/únicos debats/debates a/en Indimitj/Indimedio son els/los de la llengua/lengua.

Apa!/¡Hala!

Jo/Yo, parlaré/hablaré o escriuré/escribiré en català/castellano quan/cuando vulgui/quiera...

...Sense/Sin vergonya/vergüenza
Re: En Català?
02 jul 2005
començo a estar fart d'imbecils que no saben passar d'allo que no els importa un borrall i que obren la boca on ningu els demana. Si aixo no t'importa fica't a la teva vida que prou feina hi deus tenir.
Re: En Català?
02 jul 2005
encara que hi quedin:

"un patriota: un idiota"

espanyol, catala, arab, o frances, un patriota: un idiota!!!

prou banderes, fronteres i guerres!
prou capitalisme, prou nacionalisme!

a desenmascarar-los a tots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: En Català?
04 jul 2005
encara que hi quedin:

"un marc vuitanta-tres, un imbecil de no-res"

marc, mil, nou, cents, vuitanta, tres? ninyato de no-res

prou bolquers, prou borregos i fantasmes
prou espanyolisme, prou memos pastilleros

a enmascarar-los a tots!!!!! (que en un carrer fosc ecs panten)
Re: En Català?
27 jul 2005
No entiendo tanto problema, para castellano estan el Indy Madrid y Indy Estrecho/Madiaq aparte del los Indymedias de Latinoamerica. Aunque estaría bien que allí se potenciaran lenguas como el quechua o el guaraní o como tantas otras víctimas de la presión del castellano. No hay ningún problema en que el catalán sea la lengua prioritaria en los Indymedia existentes actualmente y en un futuro en el ámbito de los Països Catalans. Al contrario, ¿por qué molestarse?
Re: En Català?
23 ago 2005
Escribo como me da la gana
Escric com se m'hen fot.
seguro que la frase en catalán la he escrito mal.
segur que l'oració en catalá la he escrit malament.
Yo no tengo la culpa de que existiera un imperio español (que no existio, lo que si existio fue la rapiña española a manos de virreyes y conquistadores que se reian de su querida España y que eran más ricos que los supuestos emperadores), no tengo la culpa de que mis padres sean extremeños y por lo que ha mi respecta estoy con marc_83 ¡Un patriota un idiota! Entiendo perfectamente el catalán y podéis escribir como os de la gana, eso seguro, yo quiero el mismo derecho sin menoscabo de aprender a escribir correctamente en catalán, pero igual que yo no os impuse con guerras de conquista el castellano, desearia que nadie pretenda imponerme una lengua, unas costumbres y una forma de ser...
A la mierda España, el Reino unido, Irlanda, Catalunya o Països Catalans, Euzkadi...etc Yo no soy Patriota de ninguna patria, El que cree en patrias y lenguas y/o dioses, siendo trabajador y precario, esta dejandose manipular por las clases dominantes. Una patria es una gran secta.
Re: En Català?
30 ago 2005
un extremeño, un idiota (!)
manipulado por el retardado mental del Rodriguez Ibarra
los marines no tienen la culpa de ser americanos
un policia no tiene la culpa de haber nacido asi
un colono, un capullo al servicio del Imperio y el fascismo
a la mierda tu y los que rebuznan como tu
Re: En Català?
05 set 2005
"militancia de la lengua"
:-O
fabuloso oximorón: parece imposible utilizar la lengua como armamento pesado, pero claro luego no os extrañeis que quede destruida porque hay que acabar con las armas, con todas las armas...
:-)
Sindicato Sindicat