Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
29 jun 2005
L’EMPRESA MUNICIPAL D’URBANISME
VOL DESALLTOJAR EL CSO LA GÀBIA!
La Gàbia, és el nom que vam posar a una torre de la sortida de Lleida quan vam okupar-la el juliol de l’any passat. La propietat legal és de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), un òrgan creat per l’Ajuntament de Lleida el 1994 amb l’objectiu d’invertir i treure beneficis econòmics de grans projectes urbanístics com el del casc antic de la ciutat. L’EMU, en cap moment ha utilitzat per a res la casa i des del juliol passat és un espai alliberat, que hem denominat com a Centre Social Okupat (CSO). Des de llavors s’hi han realitzat activitats molt diverses, s’ha constituït un autèntic punt de trobada a nivell associatiu, i s’ha donat força a un munt de projectes de caràcter social i cultural. Tallers de malabars, d’artesania o de música, debats polítics, xerrades de temàtiques socials, assemblees i reunions, sopars populars, concerts, passis de pel·lícules i documentals, un curs d’economia crítica... També hem creat espais permanents per activitats concretes, com ara un local d’assaig, un local-taller de pintura i fusta, i un de serigrafia.
A La Gàbia es satisfan dues necessitats bàsiques que no podien esperar més. D’una banda, cobrir el dret dels i les joves a un habitatge digne i de l’altra, atribuir a l’espai una funció social que no tenia. Estem donant vida a una casa que estava morta. Treballem i vivim en un espai inutilitzat per l’Ajuntament, amb l’objectiu de plantejar una alternativa crítica a la ciutat de Lleida i fugir de la inactivitat i a la passivitat que promou el sistema davant tot allò que ens envolta.
Des de fa un temps, l’EMU, ha iniciat el procés per desallotjar-nos. Volen fer-nos fora i tornar la casa al servei de l’especulació municipal. No entenem com l’Ajuntament pot permetre que desaparegui un centre social que funciona activament i per això fem una crida a solidaritat, a defensar La Gàbia tots i totes per mantenir-la al servei de l’autogestió i la formació crítica. Perquè a La Gàbia estem aprenent tot allò que no ensenya el sistema; organitzar-nos nosaltres mateixes, conviure intensament en un lloc on ens hi juguem moltes coses, prendre decisions de manera totalment assembleària, ser autònoms, desenvolupar en cada moment el nostre esperit crític, i resistir dia rere dia. A La Gàbia cada minut que passa representen seixanta segons més de resistència. Perquè okupar és resistir i resistir és vèncer.

ATUREM EL DESALLOTJAMENT!


Centre Social Okupat (CSO) LA GÀBIA
Lleida ciutat podrida
Juliol del 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
30 jun 2005
No us arronseu! Records des d'Osona
Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
30 jun 2005
El CSO es queda! La Paeria tripartita especula arreu de la ciutat (Casc Antic, Camp d'Esports...)i privatitza serveis municipals. Seguim denunciant seguint lluitant!
Visca la terra!
Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
07 jul 2005
LA GÂBIA ES QUEDA!!
1 ANY D'OKUPACIÓ I RESISTÈNCIA!
No ens faran creure.
Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
12 nov 2005
quan l'especulació immoviliaria no ofereix una sortida l'okupació és l'unik solució.
la politica de la Paeria juntament amb l'EMU encareix el preu del sól i està converint lleida amb una ciutat sense possiblitats per als joves i està hipotecantla vida de centenars de families.
Gent sense kasa, kases sense gent. kom s'enten!
La gàbia es keda! Lleidaciutatpodrida
Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
15 nov 2005
ke es fotin els ke critiken les accion(de la mani) de la gabia. la gabia no es pacifica, s'autodefensa.

hablas por la espalda
Re: Desallotjament de la Gàbia (Lleida)
25 nov 2005
Una abraçada revolucionaria desdes La Garrotxa al CSO La Gabia.... encara que us volguin fer callar la vostra veu Ara i sempre Resistencia¡¡¡¡

Felicitats per la manifestacio....
Sindicato Sindicat