Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
27 jun 2005
Els dies 24 i 25 de juny va tenir lloc a París la Conferència Europea on prop de 200 representants d’organitzacions polítiques, organitzacions socials i plataformes pel no d’esquerra a la Constitució europea, de França, Alemanya. Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Dinamarca, Estat Espanyol, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Macedònia, Holanda, Polònia, Portugal, Romania, Regne Unit i Suècia, van informar sobre la situació en els seus països després del NO de França i Holanda al Tractat de la Constitució Europea, aportant idees i propostes per a mobilitzar-se contra les mesures neoliberals (directiva Bolkenstein, etc.) i per a rellançar la iniciativa de Construir o refundar Altra Europa, també es va debatre i va esmenar una proposta de declaració, el resultat final de la qual figura a continuació.
IMAGE_T5_38456.jpg
Declaració de la conferència europea

Una nova època pot obrir-se a Europa

Nosaltres i nosaltres, participants en la Conferència europea celebrada a París els dies 24 i 25 de juny de 2005, sotmetem a debat a totes les xarxes associatives, sindicals i polítiques a Europa les propostes que apareixen en la següent declaració:

La victòria del No a França és la del No d’esquerres, proeuropeou, altermundialista, democràtic i contra el neoliberalisme i la guerra. Perllongada pel no holandès i les mobilitzacions creixents a l’opinió pública de molts països pel rebuig d’aquest text, constitueix un esdeveniment polític important per a tota Europa. Hem d’aprofitar aquesta primera victòria contra l'Europa neoliberal i perllongar-la. L’experiència ens diu que una confluència popular i ciutadana pot conduir a majories antiliberals.

Nosaltres volem deixar endarrere la crisi d’aquesta construcció europea que té el mercat com a ídol i la negociació secreta com litúrgia, per a passar a fundar l'Europa social, democràtica, pacífica, feminista, ecològica, de solidaritat entre els pobles.

Junts volem posar en peus un ampli moviment ciutadà a escala europea per a desenvolupar, des del local fins a l’escala europea, en solidaritat amb tots els pobles del món, dinàmiques polítiques i socials a favor d’altra Europa.

Es tracta de resistir i guanyar enfront de les polítiques neoliberals:

* Construint una mobilització àmplia i decidida entorn d’objectius polítics immediats (retirada de les directives de liberalització actuals, especialment de la directiva Bolkenstein i la del temps de treball, la qual deu ser substituïda per una nova directiva que limiti realment el temps de treball i permeti millorar les condicions de treball).
* Exigint que els pobles puguin decidir sobre el seu futur i que les seves opcions siguin respectades. En aquest sentit proposem una campanya que pugui recolzar-se en una petició en tots els països per a exigir un canvi fonamental de les polítiques europees. Aquesta reorientació ha de tenir com objectius principals: un repartiment més just de les riqueses; la lluita contra l’atur, la precarietat, la pobresa i l’exclusió social; la defensa del nostre medi ambient; la impugnació del paper del Banc Central Europeu i del pacte d’estabilitat; la defensa i el desenvolupament dels serveis públics; l’acció a favor d’una igualtat real entre les dones i els homes; el respecte dels drets dels immigrants; una acció europea a favor de la sobirania alimentària en tant que dret fonamental dels pobles.

Per a debatre i construir alternatives a les polítiques neoliberals a Europa volem emprendre un procés obert a totes les forces oposades al neoliberalisme que ho desitgin. Aquest procés ha de permetre:

* Afavorir la irrupció dels pobles a l’escena europea, única sortida possible de la crisi

* Contribuir a l’expressió de les exigències populars i ciutadanes concretes per altra Europa

* Crear un espai públic europeu basat en els principis de pluralisme, tolerància, laïcitat i en un esperit de confluència i d’unitat que permetin agrupar al major nombre de forces

* Articular les nostres propostes alternatives

* Reforçar la nostra cooperació amb els pobles de l’est europeu amb la finalitat de millorar les condicions materials i polítiques per a la seva participació en la lluita per una Europa democràtica i social, dedicar els mitjans pressupostaris necessaris per a això i superar l’abisme existent entre les dues parts del continent

* Construir una Europa que rebutgi les discriminacions, els racismes i la dominació patriarcal
* Rebutjar la lògica de guerra i de militarització de la Unió Europea i construir una Europa que actuï a favor d’altre món

Construir una Europa social, democràtica, pacífica, feminista, ecològica, solidària:

* Devem obrir pertot arreu un ampli debat polític per a construir una Europa social, democràtica, ecològica. En aquest sentit cridem a totes les militants i a tots els militants polítics, sindicals, d’associacions, xarxes i moviments, a les ciutadanes i ciutadans en general perquè desenvolupin iniciatives, trobades i assemblees que permetin elaborar propostes. Aquest ampli moviment podria desembocar en un Manifest o una Carta de drets socials, democràtics i mediambientals que dissenyin l'Europa que volem.

* Aquest moviment ocuparà el seu lloc dintre del procés del Fòrum Social Europeu, especialment en l’assemblea europea de preparació del FSE a Istanbul (del 23 al 25 de setembre) i durant la trobada internacional organitzat a Roma (12 i 13 de novembre) per les xarxes italianes.

* El FSE d'Atenes a l’abril de 2006 permetrà adonar d’aquest treball d’elaboració i donar-li un nou impuls
* S’han formulat diverses propostes de mobilització en la nostra trobada: per una jornada de manifestacions europees contra la directiva Bolkestein coincidint amb la manifestació internacional de Ginebra contra l'OMC el 15 d’octubre; per una jornada de manifestació europea durant la cimera de caps d’Estat el 15 de desembre; per una jornada de mobilitzacions locals per altra Europa amb assemblees, reunions, fòrums socials locals el 4 de març de 2006; per una cimera alternatiu Europa-Amèrica Llatina el 13 de maig de 2006 a Àustria.

El col·lectiu unitari francès difondrà aquestes propostes i prepararà una reunió que tindrà lloc en el marc de l'Assemblea Europea de preparació del FSE amb la finalitat de fer una posada a punt d’aquestes línies de treball.

Posem aquesta crida a la disposició de totes aquelles i aquells que vulguin ser part activa, a escala europea, d’aquest procés de construcció.

París, 25 de juny de 2005.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net/WEB/noticiaweb_050628.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
L'altermundialisme no es mès que capitalisme pur i dur amb maquillatje marca "welfarstate" per mantenir enganyats als treballadors. Això es el que ha funcionat desde Yalta fins aquí: capitalisme neoliberal a USA, capitalisme d'estat al bloc soviétic i capitalisme marca "welfare" a Europa. La desintegració del bloc soviétic ha generat noves contradiccions. El problema que èn fa petètic aquestes manifestacions socialdemòcrates es que el propi capitalisme ja no VOL AQUESTA MARCA, i ha decidit comprar ara la marca FEIXISTA. Els socialbuenistes de bona fe, valdria mès que s'ho pensessin perque mentre no es sumin a les dinàmiques revolucionàries contra el feixisme rampant, el que fan en realitat es facilitar-li el camí.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
a magalendro
te recuerdo de los foros de debate de attac, y he de reconocer que mantienes tu actitud de superioridad y de chulesco menosprecio que te caracterizaba entonces.
si tanto te preocupa el avance del fascismo, te advierto que actitudes como la tuya pueden acabar derivando facilmente en la ideologia fascista que tanto dices despreciar.
asimismo te comunico que dediques tus amplios conocimientos a la cria de bonsais o a la redaccion de una nueva enciclopedia magalendro que supere a la larousse, mas que nada porque asi no te tendremos que aguantar durante una temporada.
mientras el mundo se hunde ahi fuera, tu te dedicas a insultar y a intoxicar con tus estupideces uno de los pocos foros de debate libres que quedan en nuestra corrupta sociedad.
felicidades
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Es realmente sorprendente que tras dedicarme tus insultos escribas que yo me dedido a "insultar" a este foro de debate. Me alegra mucho no conocerte de nada, aunque tú afirmas "recordarme" de los foros de debate de attac.

Sobre los consejos, ¿acaso te los he pedido?

Quien como tú muestra que carece de otro argumento que el insulto, no hace sino lo propio cuando da "consejos".

En cuanto a que Indy-BCN es un espacio de opinión libre, desde luego que lo es, el único que conozco. Y creo que en realidad esto te molesta: te gustaría más que pudieran censurarme como hicieron al silenciarme en el foro "de debate" de ATTAC. Por eso recurres al insulto, porque te molesta que en Indy-BCN no haya censura.
Sobre los "salvadores del mundo"
28 jun 2005
Por cierto "josé": yo no pretendo que pueda hacer nada para "salvar el mundo", sólo escribo reflexiones políticas en Indy-BCN, que es el único medio de expresión libre que conozco.

Pero sí que me doy cuenta de que los que os creeís, desconozco por qué extraña razón , que estaís haciendo algo para "salvar el mundo que se hunde" , enseguida recurrís al insulto en cuanto os faltan los argumentos para responder a cualquier análisis crítico de vuestra suficiencia de "salvamundos".

Hay millones de seres humanos para los cuales el mundo no es que se hubiera hundido, sino que se ha terminado sin que hubieran tenido ocasión de desarrollarse en él en plenitud de su libertad y de su dignidad, robadas por el capitalismo. AL final también llegó la hora de los que disfrutábais del espejismo del "bienestar" os deis cuenta de la falsedad pequeñoburguesa en la que estabais instalados: por eso os parece que el "Mundo se hunde" ahora. En realidad, para millones de seres, el "Mundo" al que te refieres -ese que tú percibes que se hunde desde hace tan poco tiempo- lleva "hundiéndose" miles de años, lo mismo para el esclavo que construía las pirámides de Egipto que para los que hoy tienen que obtener el sustento de la basura que el capital no quiere ni para alimentar a los cerdos.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Sergio, o Magaledro... te recuerdo que en Attac no te censuraron, simplemente la gente no te hacia ni puto caso por pesao, por radical, por egocentrico y por tenel mal caracter, y no te voy a recordar algunas asambleas en las que te levantastes y pretendistes agredir a un compañero.

Estas enfermo, ves al psicologo.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Indymedia-BCN también es libre para que escriban sus amenazas, insultos e intimidaciones todo tipo de elementos fascistas, que dicen que van a "cortar el cuello" y a "cocer" a Magaledro,, le insultan impunemente amparándose en el anonimato y hasta le acusan en falso de "pretender agredir a un compañero", etc, etc. Todo con el único objeto de que no siga escribiendo libremente en Indy-BCN.

En ATTAC hubo lamentablemente una Junta Rectora que decidió ápartar a Magaledro tres meses de las listas de debate interno... han pasado casi dos años y así sigue. Con toda razón, puede llamarse a tal cosa "censura" de sus opiniones escritas.

Estos acosadores un pretendido nombre de pila para intimidarle, lo mismo que intentaron publicando su supuesta fotografía y su supuesto lugar de trabajo: todo ello son técnicas fascistas de acoso, censura e intimidación contra la libertad de opinión política.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Ya sergio, vale ya con el rollito...
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
¿Acaso puedo yo escribir tu nombre? ¿Donde trabajas? ¿De publicar tu fotografía? ¿Escribo acaso que vamos a "cortarte el cuello"?

Tú en cambio pretendes usar un nombre de pila de alguien para referirte a Magaledro, mientras permaneces escondido tras el parapeto de "uno".

¿A qué rollito te refieres más que al tuyo? El Sr.uno nadie sabe quien es: ni nadie lo amenza, ni nadie publica su foto ni su nombre ni dónde trabaja. El Sr. uno cree que puede impunemente dedicarse a provocar, insultar y amenzar a Magaledro en Indy-BCN, para luego soltar su jesuítico vale ya con el rollito...

Así que creo que no estás en disposición de dar consejos, mucho menos cuando ni siquiera tienes argumentos ¿no te parece? y cuando ni siquiera tienes un respeto mínimo a la persona, pues te atreves a usar un nombre que pretendes es mi nombre de pila.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Aquesta conferéncia europea es podria ben bé haver cel.ebrat a Vichy, la veritat.

No us adeneu que aquest no li ha vingut molt be al ¿anti-capitalista? Sarkozy i Cía per definir la nova política social i altermundialista de la Unió Europea: tancament de fronteras i construcció de nous murs per preservar el benestar dels burgesos.

De la mateixa manera que als anys 30 Europa es va lliurar dócilment a mans del feixisme, ara els socialdemòcrates ens porten directament per el mateix camí i encara diuen que ha hagut un "triomf de les esquerres"... quina mena de reflexió política es aquesta que nega la evidència ? El resultat que volen els capitalistes que tingui el NO de França no es cap avanç social sino la regressió i l'aixecament de murs per preservar el benestar de les èlits....
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
A ver Sergio, no te pongas violento, primero nunca he dicho que te vaya a cortar nada, ya que no voy por la vida cortando cuellos, eso lo primero, y lo segundo es que ya esta bien de dar la paliza, de actuar como un repelente, de provocar a todo quisqui y de contar mentiras, no acuses a nadie de los problemas que tienes, pues son provocados por ti mismo y por tu manera de ser, si tienes problemas busca ayuda, hay muchisimos profesionales que te pueden ayudar, pero no pagues tus fustraciones con la gente que escribe aquí, ni tires por tierra el trabajo que realizan otros activistas, que a ti no te guste no quiere decir que la gente no tenga derecho hacerlo, a mi por ejemplo no me gusta el futbol, pero entiendo que a mi vecino le guste y no por ello me dedico a estar criticandolo constantemente, te haces muy pesado y ademas no engañas a nadie por que tu forma de escribir te delata enseguida y te hagas llamar magaledro, JM, jano o como quieras se te ve el plumero a la legua.

En fin Serguio, reflexiona un poco del por que todo el mundo te ha dado de lado y por que nadie quiere hablar contigo, es logico que una persona no se pueda llevar bien contigo, pero no todo el mundo, puesto que cuando todo el mundo esta en contra tuya, quizas el que esta equivocado eres tu... y no te inventes historias acerca de que te censuran, ni que no te avisan para las asambleas, ni que no te toman en serio, todo te lo has ganado a pulso y sabes que en una asamblea te irritastes tanto que te levantaste para atizar a un compañero y todos los demas tubimos que pararte, no se que es lo que te pasa o si tienes algún problema (que supongo que si) pero por favor no hagas paguar a los demas lor problemas que tu tienes.

Si alguna vez se ha puesto tu puesto de trabajo es por que criticas mucho a los capitalistas, a la gente que esta dentro del sistema con afirmaciones del tipo "os deis cuenta de la falsedad pequeñoburguesa en la que estabais instalados".... bien pues para una persona como tu que es el delegado de una multinacional como el Ausbanc resulta más que paradojico que vayas de purista cuando te dedicas por oficio a lo que justamente criticas.

Un poquito de cordura, que cada cual se exprese como quiera, pero deja de criticar a los compañeros que ponen noticias en Indy, que no te guste algo no quiere decir que no tengas que respetarlo.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Aunque me leo tu comentario, uno, no encuentro en él más mínimo argumento, aparte de tus retóricas y ya conocidas y reiteradas acusaciones.

Lo cierto es que insistes en no respetar el nombre con el que firmo mis contribuciones, llamándome con el nombre de una persona real a la que evidentemente, tal vez ¿ pretendes perjudicar con tu palabrería ?. Si así fuera, no sólo serían muy malos tus escritos, sino reprochable tu voluntad.
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
Leyendo tu comentario sólo se puede concluir que te tomas mucho trabajo en confeccionar las mentiras que escribes contra Magaledro. Es sorprendente que dediques cuatro párrafos y una cuidada selección de mentiras a atacar e intentar silenciar a quien según tú "nadie hace caso".
Re: Declaració de la conferència europea: Una nova època pot obrir-se a Europa
28 jun 2005
jajajajajjajajaja pero esto que es, jajajajajajaja ostia Megalerdo y su primo, para cuando una sección de humor en indymedia.
Colera camping CNT