Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Conselleria d'Educació valenciana deixa morir la llengua. Campanya "Matricula't en valencià" als centres de secundària
27 jun 2005
Quants companys i companyes es quedaran sense poder estudiar en valencià el batxillerat el curs vinent? Aquesta és la pregunta que ens fem les alumnes de l'IES de Benicalap després de la concentració del dimecres passat. Des de la CEPC-Secundària de València ens comprometem a recollir totes les dades per traure a la llum quanta gent no podrà seguir els seus estudis en valencià una volta acabat l'ensenyament obligatori. A més a més, intentarem coordinar amb la Mesa per l'Ensenyament en Valencià una campanya de "matricula't en valencià" als centres de secundària. I per què o intentarem portar a terme nosaltres? Perquè, tot i ser feina de la Conselleria, aquesta segueix una actitud passiva davant la problemàtica que patim moltes de nosaltres en no poder estudiar el batxillerat en valencià als nostres centres.
A continuació, podeu trobar el manifest que vam llegir a la concentració i una anàlisi de la mateixa.
Més informació a cepc_benicalap ARROBA hotmail.com
[extret web CEPC]
benicalap.jpg
El dimecres 22 va tenir lloc la concentració en favor dels Programes d'Ensenyament en Valencià als batxillerats. Des de l'institut convocant, l'IES núm. 36 de València (barri de Benicalap), vam presentar un projecte que consitia en fusionar el batxillerat de Ciències i l'Humanístic en un de sol, perquè aquest pogués ofertar-se en valencià. El projecte recollia, a més de les assignatures que s'haurien d'impartir, el professorat que caldria per a donar el batxillerat, el qual no sobrepassava la plantilla ja existent en el centre. El director territorial que ens va rebre negà qualsevol possibilitat perquè aquest batxiller eixira endavant en la reunió que es mantindrà l'1 de juliol entre els inspectors/es i els directors/es de cada centre. Aquest al·legava que les 15 persones que demanaven el batxillerat no eren un nombre suficient, però després ens podem trobar amb centres on un determinat batxiller pot arribar a ofertar-se havent-lo demanat tan sols 10 persones (per descomptat, en Programa d'Integració Progressiva). Aquesta actitud mostra la implicació real que des de la Conselleria d'Educació valenciana es manté envers la nostra llengua, una implicació que retallà el nostre dret legítim a estudiar en valencià.

A banda, volem denunciar les identificacions "arbitràries" (a tots els membres de la CEPC i a alguna mare) que es van portar a terme per la "Policia Nacional".

Si no pots o no podràs estudiar en valencià el batxillerat i vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos un correu electrònic a l'adreça cepc_benicalap ARROBA hotmail.com. Sols si ens organitzem i ens coordinem podrem lluitar amb força pels nostres drets.

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ A CONSELLERIA DEL DIA 22 DE JUNY PER RECLAMAR EL BATXILLERAT EN VALENCIÀ

La situació de la llengua a l'ensenyament empitjora dia a dia. Els retalls pressupostaris estan abocant a la supressió de grups de batxillerat (50 menys al País Valencià en un sol any), derivant en conseqüència a una degradació de l’ensenyament en general i, especialment, en una degradació de l’ensenyament en valencià, sempre el més afectat.

Els estudiants de l’IES Benicalap, farts de passar-nos l’ESO en una línia PEV incomplida, on s’han aplegat a impartir la majoria de matèries en castellà (cosa prou habitual arreu del País en major o en menor mesura), apleguem al batxillerat i ens trobem amb la impossibilitat de continuar la nostra educació en la nostra llengua, arrabassant-nos així el dret legítim que tenim a aprendre, viure i expressar-nos en el nostre idioma.

A més a més, ens adonem que el nostre no és un cas aïllat, ni molt menys, i que gran part dels centres de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana (Campanar, Conselleria, Benlliure, Orriols, Enric Valor de Silla, etc.), es troben en la mateixa situació. Per altra banda, trobem un altre cas alarmant, com són els exemples dels instituts Lluís Vives i Abastos, on la Conselleria pretén eliminar sistemàticament els Programes d’Ensenyament en Valencià, ja siga no ofertant-los o passant a impartir-los per la vesprada.

Davant aquesta actitud respecte a la presència de la llengua en l’ensenyament que manté la Conselleria, des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i des de l’Associació d’Estudiants de l’IES Benicalap, demanem:
- Que s’exigisca el requisit lingüístic per al professorat. Que es busquen mecanismes per adaptar la plantilla ja existent.
- Que es garantisca la continuació dels estudis en valencià als mateixos centres on s’ha cursat l’ESO.
- Que es posen en marxa campanyes de “matricula’t en valencià�.


PER L’ENSENYAMENT EN VALENCIÀ,
EL NOSTRE DRET

VOLEM UNA ESCOLA PÚBLICA, DE QUALITAT
I EN VALENCIÀ
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Conselleria d'Educació valenciana deixa morir la llengua. Campanya "Matricula't en valencià" als centres de secundària
27 jun 2005
Per a ofrenar noves glòries a Espanya,
tots a una veu, germans vingau.

¡Ja en el taller i en el camp remoregen,
cántics d'amor, himnes de pau!.

¡Pas a la Regió
que avança en marcha triomfal!

Per a Tú la vega envía
la riquessa que atresòra,
i es la veu de l'aigua càntic d'alegria
acordat al ritme de guitarra mòra.

Paladins de l'Art t'ofrenen
ses victòries gegantines,
i als peus, Sultana tons jardins estenen
un tapiç de murta i de roses fines.

Brinden fruites daurades
els paradisos de les riberes,
penguen les arracades
baix les arcades de les palmeres.

Sona la veu amada
i en potentíssim, vibrant ressó,
notes de nostra albada
canten les glòries de la Regió.

Valencians: en peu alcem-se
que nostra veu
la llum salude
d'un sol novell.
Re: La Conselleria d'Educació valenciana deixa morir la llengua. Campanya "Matricula't en valencià" als centres de secundària
27 jun 2005
El fet de que la cepc arribe als instituts de València és dels que més content m'ha posat darrerament.

Enhorabona als de Benicalap!! Hi ha implantació a més instituts de la ciutat?
blavero
27 jun 2005
agua de Aragon... NO TE LLEVAS NI UNA GOTA!
Re: La Conselleria d'Educació valenciana deixa morir la llengua. Campanya "Matricula't en valencià" als centres de secundària
28 jun 2005
Cançó futura

Guerra la guerra, fem-nos soldats:
serà la terra pels catalans.

Gent de Castella, deixeu-nos pas!
Feu-vos enrera la host vilana.

La mar és nostra! La branca ufana
quan l’estol passa.


La malvestat
s’és feta eixorca si som triomfants:
serà la terra pels catalans.

Duem estrella i penó barrat,
guerra la guerra!

L’ardit es bat
per una engruna dolça de pau:
si perd l’engruna vol llibertat.

Serà la terra pels catalans.

Gent castellana, l’allau no us val!

Joan Salvat-Papasseit
Poema escrit el desembre de 1921
amb motiu de la creació de l’Estat Lliure d’Irlanda


--------------------------------------------------------------------------------
Re: La Conselleria d'Educació valenciana deixa morir la llengua. Campanya "Matricula't en valencià" als centres de secundària
28 jun 2005
"...", crec que l'Assemblea de Benicalap és la única assemblea activa, però hi ha més gent desperdigada a valència ciutat. Millor que ahir i pitjor que demà, això si, poquet a poquet

Molts ànims a les companyes de Benicalap
Sindicato Sindicat