Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : altres temes : guerra
Viatjar per Europa per a tastar la independència
26 jun 2005
Viatjar per Europa per a tastar la independència
Viatjar, veure món, és la manera més ràpida i fulminant d'esdevenir independentista per sempre més. Quina gran fal·làcia la dels espanyols, francesos i encaixistes (en alguns casos auto-anomenats falsament "ciutadans del món"), quan diuen que els catalans que volem la independència som tancats i anacrònics, que és perquè no hem sortit gaire de casa... He! Permeteu-me un somriure... Què millor que ser espanyols o francesos, diuen!, què millor que ser regions (colònies) d'un estat gran i "totpoderós"... HA! Permeteu-me ara ja una rialla oberta i desvergonyida! Em temo que no opinen igual portuguesos, irlandesos, neerlandesos, danesos, txecs, eslovacs, hongaresos, eslovens, croats, grec s, macedonis, búlgars, noruecs, suecs, finlandesos, lituans, letons, estonians, islandesos, austríacs ni suïssos. No són pocs, no, són la majoria!

Sí, la feliç realitat és que la gran majoria dels estats d'Europa tenen menys de 12 milions d'habitants, i 12,5 milions en tenen els Països Catalans. No cal fer cap màster ni doctorat, tothom ho pot veure, només cal mirar un mapa d'Europa per a veure que algú ens està enganyant vilment des de fa molt, i que molts d'aquests estats fa 15 anys ni tan sols existien. De fet han nascut més tard que la nostra entrada a la UE (!), i molt més tard que comencéssim a saber que Espanya ens roba de forma descarada (!!) i aquí en canvi sembla que no volem veure la realitat. Molts són estats molt joves, sí, però pregunteu als seus habitants si volen tornar a formar part d'un "estat gran". Notareu a la seva mirada una certa compassió, com dient "pobres catalans, quan despertaran d'una vegada...?". Bé, doncs encara hi som a temps, però no podem badar ni un sol minut, sinó que hem de posar fil a l'agulla immediatament.

He pogut veure una mica d'aquesta Europa nostra: Països Baixos, Suïssa, Anglaterra, Portugal, Itàlia, Àustria... Cadascú pot extrapolar-ho als països que hagi visitat. La sensació de pau mental, de viure en un lloc normal, de poder-se dedicar a treballar, a educar els fills, a crear empreses, a generar cultura i coneixement, a gaudir del temps lliure..., és absolutament desbordant, encoratjadora, excitant, embriagadora, és present a cada minut, t'inunda i t'envolta completament, és tan agradable que al cap de pocs dies ja t'hi voldries quedar... Si no m'hi quedo és simplement perquè casa meva és en un altre lloc, a la Mediterrània occidental, entre mar i muntanya. Elx, Perpinyà, Calaceit, Badalona, Ciutadella... a ixò és casa meva, i no Àustria, els Països Baixos o Portugal. La sensació de voler-m'hi quedar no és tal, sinó només el desig, tan intens que gairebé fa plorar, que casa meva sigui també un lloc normal. Fa plorar, però no de ràbia, sinó més aviat d'impaciència, de desig per tal que sigui aquesta sensació el que respiri quan passegi per Amposta, Xàtiva o Eivissa. Els vols de tornada a casa sempre són durs, perquè el que desitjo és viure en un país normal, sí, però que sigui el meu!!

És tan excitant la sensació de la normalitat quan la pots tastar, que voldria emportar-me fins al meu país, en una capseta, una miqueta de la llibertat dels portuguesos, de la pau dels suïssos, de la vida normal dels holandesos... El que desitjo després de veure com és un país independent de 6, 8 ó 11 milions d'habitants, i encara amb molta més força que abans, és que el meu de 12,5 milions també ho sigui. La millor manera de desitjar la independència és tastar-la, respirar-la, viure-la, ni que sigui per uns dies... Si us ho podeu permetre, viatgeu per Europa, i vegeu aquests estats erròniament anomenats "petits". Tots tenen la seva grandesa, la seva solemnitat, i tothom els respecta perquè en algun moment de la història s'ho han guanyat a pols. Viatgeu, vegeu com seria, respireu l'aroma d'aquesta pau mental, de la normalitat, de la llibertat. Com si fos un viatge en el temps, al futur proper. Com si fos una breu excursió al 2014, perquè ho tenim a l'abast de la mà, perquè si ens hi posem (però DE DEBÒ), nosaltres també ho tindrem.

Juan Manuel Rodríguez, 29 anys
Castelldefels (Baix Llobregat)
Conseller de Catalunya Acció


RECORDEU EL ROBATORI QUE PATIM:

1. ESPOLI FISCAL AL PRINCIPAT = 2,45 bilions de pta (14.730 MEUR) l’any 2002 per a Espanya = 40 MEUR cada dia = 11,6% del PIB
2. ESPOLI FISCAL ALS PAÃ?SOS CATALANS = 3,28 bilions de pta (19.750 EUR) 2002 per a Espanya = 54 MEUR cada dia = 9,3% del PIB
3. Fons de cohesió europeu = 1 bilió de pta cada any (6.000 MEUR) per a Espanya des de 1986 fins el 2006 = 16 MEUR cada dia
4. Dèficit fiscal del País Basc amb Espanya = 1.5% del PIB del País Basc
5. Dèficit fiscal dels lands més rics d’Alemanya = màxim del 4% del seu PIB
Mira també:
http://www.racocatala.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
26 jun 2005
plepa



[1905; d'origen incert]


m i f Persona o cosa carregosa, amoïnosa, indesitjable
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
26 jun 2005
alguns dels arguments de l'article estan molt be.
Ara be Anglaterra, Italia? no crec que ni els napolitans, ni els sards, ni els galesos, ni els escocessos ni els d'Irlanda del Nord estiguin tant contents (el mapa de l'europa dels estats comparat amb la de l'europa dels pobles encara li costa d'encaixar)
Per altra banda, en alguns dels paisos (estats?) que dius les taxes d'atur -un indicador qualsevol- no son pas baixes. Les retallades en drets socials -els paisos els formem les persones- son la tonica general. Potser es pot "crear empreses" lliurament, pero basicament els deu funcionar a qui disposa de viroyes per engegar-les. I tampoc crec que un indicador de qualitat de vida sigui la possibilitat o no de crear entelequies en regim de propietat privada, competencia i llei d'oferta i demanda. Com a minim per a mi no es cap objectiu, que vols que et digui.
Per altra banda, una cosa es la independencia dels paisos de l'ex-europa de l'est, recolzades pels estats capitalistes de l'europa occidental i sobretot pels Estats Units. A l'Oest d'Europa ben poca cosa s'ha mogut des del Tractat d'Utrech-Pau de Versalles. La independencia d'un pais com el nostre -o d'altres- que forma part de 2 estats capitalistes hiperconsolidats no rebra mai el suport d'aquells. Aixo hi pots pujar de peus (i nosaltres no tenim una comunitat catalana als USA que pressioni). Sense voler especular massa, nomes en un escenari de crisi del capitalisme i alhora de crisi dels estats capitalistes europeus d'occident hom es pot plantejar un gran nombre de possibilitats en que el nostre divorci i el de bretons, corsos, sards, etc. rutlli. En el cas dels bascos no m'atreviria a dir massa cosa.

I sino mirem com van les coses. Perque, mira que des d'aqui se'ls hi ha fet la pilota des fa lustres, als europeus. Pero noi, gairebe ni pidolant ens tenen en compte la llengua.

(encara que com a model estigui molt devaluat, em quedo amb els cubans, com a minim els del 59, amb els que amb tot hi tenim relacio des de 1898, fins i tot els hi hem d'agrair l'estelada)
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
26 jun 2005
com pressionar per l'arribada de la lògica dels referèndums?
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
i?

No té un estat espanya, itàlia o frança?... reconeix que els catalans/valencians/mallorquins també tenim el dret de tenir un que ens defense.

Es com dir que al ser heterosexual no defenses el colectiu gay... doncs no tio, jo sóc hetero però lluitaré per la llibertat sexual sempre per a que altres persones puguen gaudiar de les mateixes oportunitats i drets que jo.

Salut i anarquia (per a totes i tots)
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
L'idili capitalista desde "l'independentisme català". Quina vergonya
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
Quina por que feu...sortiu d'indymedia ja!!!...Despres que.. tambe voleu arrivar fins a Atenes com les gestes dels almogavers? La Gran Catalunya. Si haguessis viatjat per grecia i t'haguessis enterat una mica de la historia, Sabries que la consolidacio dels estats nacio com Turquia i Grecia despres de la primera guerra mundial va representar mes d'un milio de morts i el trasllat massiu de poblacio (1,5 milions de grecia a turquia i i mes de 2 de turaquia a grecia)ideat des dels despatxos d'aquests governs lliures per moure les fitxes del taulell. Ningu volia moures d'on havien estat visquent els seus parents pero la constitucio dels estats nacio necessitaven de unificacio de la poblacio aixi que a cascarla...Qui diu que perque els teus avantpassats i els meus fossin veins i es portessin be entre ells nosaltres tambe ho hem de fer. Els nacionalistes nomes mireu el passat glorificantlo, a mi no m'hi fiqueu en el vostre estupid pais que com tu dius "paisos Catalans) no deixa de ser un estat gran que englova altres "paisos", multissimes realitats diferents, i encara mes persones, que no et seguirem per moltes histories de llibertat i gloria ens expliquis. Jaume I era un genocida imperialista i Tarradellas no mes que un capitalista
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
La gent que recull les escombraries a Lituania, Eslovenia, Txèquia i Grècia sent la mateixa pudor del capitalisme que la gent que recull les escombraries del capitalisme a Catalunya, tingue o no tingue Catalunya un estat burgués al darrera per assegurar que els que facin la feina d'escombraïres siguin esclaus i que els altres, visquen amb la il.lusió de la seva llibertat.

Es cert que sembla que has viatgat molt, pero com un turiste, es a dir, amb total ingnorància i amb les olleres del prejudici. El capitalisma fa pudor, encara que es vesteixi amb Estats "alliberadors".
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
27 jun 2005
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Empresaris de Caixalunya, uniu-vos!
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
¿Vall d'Aran es Cataluña?
El aranés,¿es catalán?
¿Hay algun expolio de ese rico valle hacia Cataluña o hacia España?
También habría que pensar en la independencia de L'Hospitalet o de Bellvitge.
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
em vaig oblidar: en un escenari de crisi dels estats-nacio actuals tambe podria ser problable que el capitalisme fes fallida, ja que les seves estructures politiques sortirian afeblides.
Llastima que alguns de la colla d'espanyolistes, lerrouxistes, pijos disfressats descendents de sociates i psuqueros i altre carn de cano del feixisme que corre per aquestes planes s'encarregaria de fer reineixer i enllustrar la bota per carregar-se qualsevol tipus de projecte d'alliberament que contempli totes les opressions.
Re: Viatjar per Europa per a tastar la independència
27 jun 2005
Mmm si, que maques, aquestes nacions amb estat, que maques les seves presons, comissaries, fàbriques, boscos morts sota carreteres...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more