Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
Eus aquí una breu crònica sobre els fets de la manifestació en solidaritat amb les preses i detingudes per l'Estat Italià.
La repressió que està assolint Itàlia els moviments socials ha estat salvatge. Ja fa uns anys que va començar,
però sembla ser que retorna amb molta força. Centenars de detinguts i detingudes, empresonaments, registres violents, tancament de pàgines web...

Autònoms, anti-autoritàires, dissidents o d'esquerra crítica són motiu de repressió. No obstant, el moviment anarquista i llibertari a Itàlia està essent especialment cruent.

Els acords en legislació anti-terrorista i política de seguretat d'Interior dels Estats Italià i Espanyol posa de manifest l'ajuda que es presten en matèria repressiva: informació sobre militants, organitzacions, alhora que comparteixen estratègies i praxis per a lluitar contra els diversos moviments socials.

La manifestació que va tenir lloc dissabte 25 de juny ha estat una prova de foc. L'Estat Italià ha mantingut una repressió molt forta contra el moviment anarquista allí, empresonant arbitràriament a tot un seguit de companys i companyes.
Dissabte, per això, ens vam manifestar per a mostrar la nostra solidaritat amb els represaliats i alhora per a mostrar al nostre Estat que no passem per alt les agressions de l'Estat.

Els òrgans de l'Estat Espanyol, sabent tot això va desplegar un dispositiu policial completament desproporcionat. Envoltant primerament la Plaça Urquinaona de tal forma que per acostar-s'hi s'hagués de passar pel criteri dels agents. Fruït de tot això ja va haver-hi gent a la qual no se la va deixar entrar a la Plaça, a d'altres se'ls va exigir la documentació, etc.

Finalment la manifestació va partir d'una mica més amunt, però completament rodejada per policia. Els manifestants eren unes 300 persones, envoltades d'un cordó policial molt nombrós i seguit d'un parell d'helicòpters.

La manifestació es dirigí cap a Passeig de Gràcia, on un cop arrivats varem anar fins a la Vila de Gràcia. Arrivant a Gran de Gràcia, la pressió i l'assetjament policial va ser cada cop més agressiu fins al punt que la manifestació va quedar completament tancada com en una gàbia per barrots d'antiavalots de la Policia Nacional. Cascos, escuts, proteccions i porres amenaçaven i provocaven als manifestants, els quals havien deixat clar que aquella manifestació volia ser pacífica.
Els manifestants dels extrems van arrivar al punt que semblava que anéssin gairebé agafats de la mà de la policia, degut a la proximitat en la que aquesta es trobava de les solidàries.

Arrivats a l'altura de Travessera de Gràcia, l'assetjament i les provocacions es van convertir en vexacions, acorralant a un manifestant entre la paret i els antiavalots, apartant-lo de les seves companyes. Aquest fet va provocar una gran tensió que va derivar en una petita càrrega policial.
Com a resposta es va fer un intent de volcar un contenidor davant de la policia, fet que es va contestar per part dels cossos repressors amb una segona càrrega aquest cop molt més contundent.

Aquests fets succeïen a la part del davant de la manifestació, on minuts abans la capçalera de la mateixa havia demanat pel megàfon que la Policia Nacional que hi havia enfront d'aquesta i pels laterals es col·loqués al final de la manifestació, amb la finalitat que es pogués desconvocar la manifestació.
No van ser ateses aquestes justes peticions. Els i les manifestants portaven des que es va entrar a la Vila una sensació de ser conduïts cap a una trampa ben premeditada. Somriures cínics i mirades cómplices dels policies donaven a entendre que quelcom s'estava gestant des de comandancia. El que havia de succeïr no va ser espontani ni fortuït, si no completament premeditat.

Però tornem als fets. Just després de la segona càrrega policial, els agents antiavalot de la part posterior lateral esquerra de la manifestació varen començar a carregar de forma completament injustificada. Tant sols amb la voluntat de fer mal, no de dispersar, ja que un grup de manifestants varen acabar acorralats entre uns bancs i els agents policials, els quals varen seguir colpejant amb les porres encara que les manifestants haguéssin acavat algunes per terra.
Als crits de "No hay salida!!! No hay salida!!!" de part de les acorralades, no va ser atés per part de la policia. La qual cosa demostra que la voluntat de la càrrega no era dispersar una manifestació que ja feia moments havia demanat per pròpia boca poder desconvocar-se.

La manifestació es va dividir en dos grups, un que va seguir amunt i l'altre que es va escapar pels carrerons i per on va poder.

A partir d'aquí l'assetjament de policia secreta va continuar. Destacar que el bloc de policia secreta era realment nombrós, i que caminant per Gran de Gràcia varen ser vists en una cantonada un grup que ocupava tot el carrer rient i enfotent-se dels manifestants. La qual cosa només prova la voluntat premeditada de fer mal a la manifestació.

I així va ser. La repressió a Itàlia ja la olorem des de casa nostre, els aires de la repressió arriven i aquesta manifestació ha estat la prova de foc que ha mostrar la voluntat i les praxis compartides entre l'Estat Italià i l'Espanyol.

De com respongui la societat catalana i la de la resta de l'Estat davant la repressió s'imposarà d'una o altra manera la voluntat vexatòria dels poderosos.

Contra la seva repressió la nostra solidaritat.

Salut.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
llegue a estos links por que me los enviaron y la verdad que no entiendo que paso...si me lo podes contar en castellano te lo agradecere..asi me entero...
Re: COLONIZADORES ESPANYOLES?
26 jun 2005
el mejor colonizador... el que convertimos en martir de la causa de Solbes y Rodrigo Rato!!

JALLALLA PACHAMAMA!!
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
I perque no expliques que la resposta no es va fer esperar i que sucursals bancaries i altres objectius van ser atacats?
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
pues porque la manifestación ya estaba desconvocada y por que que se destrocen sucursales bancarias es una consecuencia lógica de que un "cuerpo de seguridad" se pase más de una hora provocando y rodeando una manifestación pacífica, antes de cargar brutalmente e indiscriminadamente tanto contra ella, como contra la gente que estaba por la calle. De todas formas, no es ni por asomo lo mismo destrozar 5,6,7,10,20 cajeros o los que fueran, que cargar y agredir a una manifestación de 200 personas "por la cara".
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
Pots explicar-ho tú que de ben segur ho faràs millor. Jo només he volgut explicar què va passar durant la manifestació, no després.

Salut.
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
i de l'àvia de més de 70 anys, atropellada presumptament per manifestants, què me'n dieu?
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
Doncs que en moments de pànic i d'adrenalina, deguts a que la policia està acorralant a gent contra la paret o altres elements inamovibles i els està donant a base de bé no tothom és capaç d'aconseguir mantenir la sang freda.

Realment si és que ha passat el de l'àvia és una desgràcia, però provocada per la policia.

No troves?
estimats tots i d'altres-traducción de la noticia "madre"
26 jun 2005
De l'avia no en se res, pot ser que ella mateixa culpi als polis que perseguien als atropelladors, ella no en te cap culpa , però tu ets un idiota.
A l'aprenent de llengües "pre-500años" i potser descendent de Gaspar de Portolà: molta gent va fer mal a la població originària de l'Amèrica del Sud (va participar en els diversos genocidis), no solament els "conquistadores" de fet el genocidi més profond (al menys a Con-Sud) va ser produït mitjançant l'immigració europea dels segles XIX i principis del XX (els genocides no són els immigrants pobres sinó qui aportava les causes i s'aprofitava d'ella), i sobretot (quantitativament però no únicament) mitjançant malalties importades xarampió, verola, grip .... (moltes vegades difoses intencionadament)així que l'extermini dels maputxes no és sols obra dels autors de l'Araucana (Ercilla&company) sinó també de gent procedent d'Itàlia, de Polònia, "naturalment" d’España (Galiza és España???)però també de catalans (encara que un estat català no aprofites plusvàlues i saqueig) .....
Ara mateix si algú que no és de l'estat espanyol, i ningú et pot assegurar que "desde latinoamerica" no és un maputxe sotmès a l'estat argentí o xilè. Et demana una explicació que pugui entendre ràpidament (sense cercar una interpretació) pots donar una traducció o no, però escriure en català i afegir una frase (copiada) en no es sap be quina llengua, és aimara?, és quetxua?, és maputxe?... a l'interlocutor a qui et dirigeixes ºés crioll (potser parent teu)?, és aimara?, es maputxe?, no és res d'això?..... és prepotència de colonitzador, no importa si coneixes o no la llengua en qüestió. Hi ha diverses empreses que aquí ens comuniquen els rebuts en català i que fan molts bons negocis rapinyant allà... bàsicament en castellà, cal assumir que ara mateix hi ha corporacions catalanes, que donat el cas serien catalaníssimes.
L'estat és dependència, l'anarquia independència!!!.
I ara, com que no tinc cap escrúpol i no se qui demanava info en castellà, aquí va la traducció de la notícia mare:


La represión a los movimientos sociales en Italia ha sido feroz. Ya hace unos años que empezó pero parece q     ue reaparece con más fuerza. Centenares de detenidos y detenidas, encarcelamientos, registros violentos, cierre de páginas web ....

Autónomos, antiautoritarios, disidentes o de la izquierda crítica son objetivo de la represión. Pero para el movimiento libertario y anarquista está siendo especialmente cruel.

Los acuerdos en legislación antiterroriesta y de política de seguridad interior de los estados Italiano y Español pone de manifiesto la ayuda que se prestan en materia represiva: información sobre militantes y organizaciones, al mismo tiempo que comparten estrategias de prácticas para luchar contra los diferentes movimientos sociales.

La manifestación que tubo lugar el sábado 25 de junio ha sido una prueba de fuego. El estado italiano ha mantenido un represión muy fuerte contra el movimiento anarquista, encarcelando arbitrariamente a un montón de compañeros y compañeras.

El sábado, por esto, nos manifestamos para mostrar nuestra solidaridad con los represaliados y al mismo tiempo para mostrar al Estado español que no pasaremos por alto las agresiones de todos los estados.

Los órganos represivos del Estado Español, saben todo esto y desplegaron un dispositivo policial completamente desproporcionado. Rodeando primero la plaza Urquinaona de tal forma que para acercarse se tenia que pasar por los criterios de los agentes. Fruto de todo esto fue que mucha gente no pudo entrar en la plaza, a otros se les exigió documentación, parece que hubo un detenido por no ser de la Unión Europea.

Finalmente la manifestación partió de un punto situado algo más arriba, pero completamente rodeada por la policía. Los manifestantes eran unas 300 personas, rodeadas por un cordón policial muy numeroso acompañado de un par de helicópteros.

La mani se dirigió hacia el paseo de Gracia, llegando al Carrer Gran, la presión del asedio policial fue cada vez más agresiva, quedando completamente cerrada como en una jaula que tenia por barrotes a la policía nacional. Cascos, escudos, protecciones y porras amenazaban y provocaban a los manifestantes, que habían dejado claro que aquella manifestación pretendía ser pacífica.

Los manifestantes de los extremos llegaron al punto que parecía que fueran del brazo de los policías debido a la proximidad en la que se encontraban.

Llegando a la altura de la Travesear de Gracia el asedio y las provocaciones se convirtieron en vejaciones, acorralando a un manifestante contra la pared, apartándolo de sus compañeras. Este hecho genero una gran tensión que derivó en una carga policial.

Como respuesta se hizo un intento de volcar un contenedor delante de la policía, hecho que fue contestado por parte de los cuerpos represivos con otra carga esta vez más contundente.

Los y las manifestantes tenían desde que se entró en Gracia la sensación de ser conducidos hacia una trampa bien premeditada. Sonrisas cínicas y miradas cómplices de los policías daban a entender que algo se estaba gestando desde la comandancia. Lo que tenia que suceder no era espontáneo ni fortuito, sino completamente premeditado.

Inmediatamente después de la segunda carga policial, los antidisturbios del lateral izquierdo y de la parte trasera de la manifestación empezaron a cargar con el único objetivo de hacer daño, no de dispersar, ya que un grupo de manifestantes acabaron siendo acorralados entre la poli y unos bancos y siguieron siendo golpeados con las porras aun caídos en el suelo.

Los gritos de "No hay salida!!! No hay salida!!!" por parte de los acorralados no fue atendido por la policía, lo cual demuestra que la voluntad de la carga no era dispersar una manifestación que hacia unos minutos había intentado desconvocarse.

La manifestación se dividió en dos grupos uno siguió hacia arriba y el otro se adentró en las callejuelas de Gracia

A partir de aquí continuo el asedio de la policía secreta. Destacamos que el bloque de los secretas era muy numeroso y que andando por Gran de Gracia vimos a un grupo que ocupaba toda un acalle y que se burlaba y reían ostentosamente. Lo cual solo prueba la voluntad premeditada de hacer daño a los manifestantes.

Y así fue, la represión en Italia ya la olemos en nuestra casa, los aires de la represión llegan y esta manifestación ha sido la prueba de fuego que ha demostrado la voluntad y las practicas compartidas por los estados español y Italiano.

De cómo responda la sociedad catalana y del resto del estado a la represión, se determinará si se impone la voluntad vejatoria de los poderosos.

Contra su represión nuestra solidaridad.

Salut.
Re: Els aires d'Itàlia ja arriven
26 jun 2005
gracias por la info, queria estar al tanto de la situacion.
salud y anarkia dese el cono sud!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more