Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
El sarcasme de l'Airbus anomenat Delta del Llobregat
24 jun 2005
Article publicat a kasalprat.org
http://www.kasalprat.org/ECOLOGIA/20050609airbusdelta.htm
Impresionant la barra d'aquests que s'anomenen "ecologistes de debò". Fins on pot arribar el ridícul?
El sarcasme de l'airbus anomenat Delta del Llobregat

Noticia enviada per: Caballo de Troya

El passat 1 de juny va haver-hi ple municipal, alguns ciutadans una mica masoquistes ens dona per llegir-nos posteriorment les actes per saber algunes coses que allà dins es diuen. Sobretot per ratificar-nos en la nostra visió del que realment és la política dels partits i refermar la nostra crítica a aquesta democràcia tan mancada del seu sentit originari. La lectura de les actes de l'ajuntament és un exercici que necessita de molta paciència i abans de tot un esperit tranquil i sobri que et permeti acabar de fullejar el que vols veure sense començar a renegar als quatre vents i enviar els papers per l'aire.

Una de les coses que més sorprén és l'absoluta homogeneitat en els debats que porten entre mans, les diferències de criteri són matissos que ràpidament acaben en consensos a la bulgara en moltíssimes qüestions que com a ciutadans costaria molt d'aprovar si algú ens les expliqués, però com ens expliquen el que volen, si ho fan, i se'ns diu el que volen dir-nos i la població tampoc sembla obsessionada amb saber que fan, donçs ells fan, per això està l'ajuntament, per gestionar i discutir sobre aquesta gestió, que és la seva i no la nostra, i sobretot per donar patent de parlamentarisme allà on hi ha una pura oficina burocratitzada i jerarquitzada.

El que més sorprén és la bassa d'oli que està fet aquest consistori, amb tots els grups units a una en el que és fonamental per ells i discutint nimietats per semblar que discuteixen alguna cosa. Sorprén encara més després veure les opinions que alguns portaveus de partits llencen en el pamflet del consistori "Prat" (repartida casa per casa, un fet molt important) on sembla que estem assistint a una imminent lluita a la taiwanesa en el proper ple. Convido a alguna persona a assistir a aquests plens i veure que tot és façana, que en el que s'ha d'estar d'acord, és a dir, en els pilars d'aquest sistema que els guarda el seient s'està d'acord i punt, i que les diferències de criteri sorgeixen en temes realment estúpids o en consideracions, si més no, curioses i ridícules. Perque han de parlar de les coses que realment importen com la vivenda, el treball, el tancament de fàbriques, la destrossa del nostre entorn, la contaminació i moltes d'altres coses feixugues (sobretot si després hi ha futbol), quan ningú els hi demana i ells ni ho proposen o de tant en tant se'n surten amb alguna declaració consistorial tan "políticament correcta"? i signada per tots, com sempre.

Els debats a vegades semblen competicions per veure qui la diu més grossa o qui és capaç de dir el major nombre de nimietats en menys temps. Preguntes absurdes i respostes addients a l'absurditat del moment. Seria ridícul començar a dir noms, torno a convidar a llegir les actes i veure que tots els regidors han tingut en algun moment o d'altre el seu moment de glòria, i ara que m'ha donat per repassar-les potser algun dia em dona per fer un recull dels millors moments, que se que alguns us agradarien. Però com deia cal molta paciència i esperit tranquil, cosa que no tinc tant.

Tota aquesta introducció la volia fer per contextualitzar la perla que en el ple d'aquest mes de juny ens va oferir l'alcalde en l'apartat 12 de l'ordre del dia anomenat "Despatx Oficial" i on la secretària enumera escrits i resolucions arribats a l'alcaldia, una d'elles deia literalment:

" De l'escrit del president de la companyia Iberia de 23 de maig d'enguany, en resposta a l'escrit d'aquesta Alcaldia de 5 de maig, pel qual s'informa que el nou avió de la flota A-321 d'Airbus que es lliurarà el proper mes d'octubre durà el nom Delta del Llobregat, tal com s'havia sol·licitat".

Doncs si, resulta que això s'havia sol·licitat a Ibèria en un acte absolut d'atreviment i gossadia per part del nostre consistori. No sabem si això ha pogut molestar als directius d'aquesta empresa tan ben considerada pels governants locals i si ens ho tindran en compte. És un acte de radicalisme a l'alçada del que van fer els regidors de CIU demanant que la part de port que s'edificarà en la zona desviada del riu possessin als carrers els noms de les masies ensorrades per la seva construcció i que es farà també gràcies a la generositat dels directius portuaris. Potser tot respon a les contraprestacions que ens van prometre per la destrossa del Delta del Llobregat i per ser tan generosos amb totes aquestes companyies, multinacionals i consorcis. El cas és que no sabem si això se'ns descomptarà de la nòmina de les grans contraprestacions que estan per venir des de fa tants anys i que un dia arribaran perque ens ho han promés dia rera dia, tot i que fa un temps ençà sembla que se'ls hi està oblidant del discurs, no se si per agenda apretada o per millor "no meneallo". El cas és que vist el poc entusiasme que alguns regidors deurien mostrar davant tal regal ofert per l'alcalde, aquest va afegir tot seguit molt entusiasmat:

" L'alcalde explica: no sé si ha passat desapercebut, perquè hi ha molts escrits, però l'últim és l'acceptació, com ha llegit la secretària, de la companyia d'aviació Iberia, d'una proposta feta per aquest ajuntament, per mi mateix, demanant que un dels avions nous de la flota portés el nom de Delta del Llobregat. Això ho ha acceptat la companyia Iberia, de manera que un dels avions moderns, que serà un Airbus 321, igual que alguns porten el nom de verges i de patrons de totes les verges del món, portarà també viatjant per tot el món el nom de Delta del Llobregat. Jo crec que això està molt bé i espero que estiguem satisfets per la sensibilitat que ha demostrat el president d'Iberia per aquesta iniciativa".

Brutal, realment brutal, no se si les actes recullen els aplaudiments però suposo que en aquell moment el ple es deuria convertir en una festa eixordidora. Amb llàgrimes als ulls constato com l'alcalde no es pot estar d'afegir després de dir "una proposta feta per aquest ajuntament" tres paraules que denoten la valentia, el sentit de la justícia, les bones relacions del nostre alcalde amb les grans personalitats del moment, i el més important qui és qui en aquest pla Delta i quins regals ens fan a canvi del nostre sacrifici. Només tres paraules: "per mi mateix", tres paraules que podien continuar-se: "en persona", o afegir "Lluís Tejedor", però ell es queda allà, per mi mateix, quina humiltat, quina sapiencia i quin gran regal que ens fa l'alcalde a tots els pratencs, i sembla com diu ell "no se si ha passat desapercebut", que la cosa no entusiasma. Però jo personalment vull agrair-li a l'alcalde tot l'esforç que està fent perque al Prat ens retornin el que ens han robat, així aprendran!! Ja em veig la imatge del director d'Iberia acollonit al seu seient mentres el nostre emperador li deia les coses pel seu nom. Molt bé Lluís, així es fa poble, així es podrà passejar pels cels el nom d'un Delta que a terra ja poc es pot veure, almenys des dels nuvols sabran que aquí existeix un Delta, això si haurem de competir amb verges i sants, però bé ja estem al seu nivell gràcies a tu, i no importa per res que ningú miri els noms dels avions, això que més dona. I és que com tu dius "això està molt bé i espero que estiguem satisfets per la sensibilitat que ha demostrat el president d'Iberia per aquesta iniciativa". Estic apunt d'engegar una campanya de donatius per premiar la sensibilitat que sempre ha demostrat Iberia i en concret el seu directiu, a vosaltres que us sembla millor un pernil o directament la moto, no se, no se, els hi preguntaré també als veïns de Gavà-Mar.

En tot cas, aquesta iniciativa del nostre alcalde obre un ventall de possibilitats inabarcable, qui sap si un dia no veure'm en la llunyania un vaixell que es digui "platja del Prat" o posen a la dessaladora el nom d' "aqüífer salinitzat del Llobregat", o millor, la tercera pista rebatejada com "pineda de can Camins" o "40.000 pins", i l'AVE que entri per l'antiga llera del llobregat es podra dir "riu Llobregat" o sol "Llobregat" que és més atrevit. Jo per proposar, proposo que posin també al Prat una central nuclear, ja que sembla que ningú les vol, i fem un "parc nuclear" ja que està tan de moda això dels parcs i que poguem veure en aquells reactors gegants, que són molts amples per posar noms, noms mítics com "La Ricarda", "Corriol camanegre", "pagesia pratenca", "pota blava", i al camp de golf cada forat el nom d'una masia, i al port de Barcelona cada contenidor una verdura d'aquelles que es feien aquí abans, i tantes i tantes possibilitats inccreibles i encara per explorar.

Gràcies alcalde, aquesta iniciativa teva servirà per parlar d'un delta que ja no el reconeix ni la mare que el va parir, però el que importa com tu be saps, són els noms, el disseny i aquests detalls tan fins dels "ecologistes de debò".

Posar-li el nom d'un Delta a un avió, precissament en una ciutat que tant ha rebut d'AENA i Ibèria, i amb un aeroport que sempre s'ha mostrat tan sensible amb el Delta. Ningú ho podia haver fet millor. Gràcies.

Un humilt ciutadà

Caballo de Troya



09 Juny 2005. El Prat de Llobregat
Mira també:
http://www.kasalprat.org/ECOLOGIA/20050609airbusdelta.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El sarcasme de l'Airbus anomenat Delta del Llobregat
12 ago 2005
Molt bé, Caballo de Troya. És molt sa ventilar de tant en tant aquests detalls de la política professional.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more