Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
Per a què les Rambles no siguin grises si no de colors: fes-les teves!!!
22 jun 2005

Fa unes setmanes l'Ajuntament va confiscar la parada de difusió i propaganda que el Sindicat d'Oficis Varis de la CNT-AIT de Barcelona monta cada divendres a la Rambla de Canaletes.

L'assemblea d'afiliats i afiliades del sindicat ha decidit intentar extendre i generalitzar el conflicte a més sectors socials.

El text que difonem a continuació és el d'una octaveta que hem realitzat a tal efecte.

Salut!

cntbarna-logo.jpg

Des del Sindicat d'Oficis Varis de la CNT-AIT de Barcelona volem denunciar l'atac a la nostra llibertat d'expressió i sindical per part de l'Ajuntament de Barcelona. Des de principis del segle XX aquest sindicat manté una parada de difusió i propaganda a la Rambla de Canaletes. Aquesta parada ha estat i és un referent tant històric com cultural de les Rambles. Però l'Ajuntament ens vol fer fora. Preten poder decidir on i com podem exercir els nostres drets.

Per la nostra part emprendrem les accions legals oportunes, però tenim molt clar que els drets no es reclamen: s'exerceixen. I per això seguirem muntant la nostra parada.

Tanmateix, volem ressaltar que aquesta agressió no és ni fortuïta ni puntual. Es troba clarament inmersa dins una estratègia per a transformar els carrers de Barcelona.
Aquesta política que ja fa anys que va iniciar-se amb les campanyes "Barcelona posa't guapa" o l'actual "Fem-ho B, fem-ho Barcelona" no són més que una mercantilització de l'espai públic de la ciutat. Nosaltres, com a llibertaries i anarcosindicalistes, ens neguem a fer de lo públic un negoci especulatiu i ens oposem a que ens retallin dia a dia els nostres drets d'expressió. Les Rambles han estat, i han de seguir-ho sent, un espai fonamental de la cultura popular. Que a nosaltres ens volguin fer fora no més que un dels exemples, però més enllà del nostre sindicat hi ha aquella gent que fa de la Rambla el que és: les estàtues humanes, els col·lectius socials i polítics, músics...

Per tot això animem a totes aquelles persones que es veuen afectades per aquesta voluntat que transforma la vía pública en quelcom gris i sense vida, en una façana comercial, a practicar l'acció directa exercint els seus drets i lluitar per ells. I alhora cridem a la societat barcelonina a practicar l'ajuda mútua i la solidaritat per a defensar les Rambles com el que han de ser: l'expressió de la cultura popular.

Nosaltres seguirem lluitant, manifestant-nos cada divendres, i respondrem com és debut a la solidaritat.

Per a què les Rambles no siguin grises si no de colors: fes les teves!!!

Signat: Sindicat d'Oficis Varis de la CNT de Barcelona
Plaça Duc de Medinacelli, 6 Entresol 1ª (BCN)
Metro Drassanes

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat