Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
20 jun 2005
CRÒNICA DE L'ACTE D'HOMENATGE A PAU CLARIS, DIJOUS 16 DE JUNY 2005
Dijous 16 de juny al vespre una desena de membres i simpatitzants d’Estat Català assistírem a l’homenatge a Pau Claris organitzat per l’IPECC davant de l’estatua d’aquest patriota al costat de l’Arc de Triomf de Barcelona.
Com que fórem els primers en arribar perquè havíem quedat mitja hora abans varem estar preparant les banderes, la pancarta d’Estat Català i els exemplars del darrer número de l’Estel Blanc que tot just acabaven de sortir de la impremta.
Com que dúiem moltes banderes (5 estelades i 1 creu de Sant Jordi i 1 banderí d’Estat Català), varem decidir cedir-ne una a Pau Claris i enfilant-nos al capdamunt de l’estàtua li varem posar a la mà. Més tard faríem el mateix amb les ofrenes florals que van dur altres assistents per evitar que en acabar l’acte fossin malmeses si restaven al terra. Entre nosaltres hi havia la gent més jove dels assistents i era just que fóssim nosaltres qui ens hi enfiléssim
A mesura que van anar arribant els assistents els repartirem Estel Blancs, i tothom en va rebre un exemplar tret de dues persones que no el varen voler acceptar de cap manera... Sigui com sigui, tots els comentaris que ens van fer del butlletí foren per destacar que havia canviat molt positivament i tenia un aspecte molt bonic i acolorit.
Un cop tots reunits, una trentena ben llarga de persones, s’inicià l’acte, tot i que es va haver d’abreujar un xic perquè un dels convidats que havia de parlar públicament no es va presentar...
En primer lloc parlà una companya (malauradament no recordem ni el seu nom ni a quina entitat representava) que desprès de lloar Pau Claris demanà als assistents i al poble català en general de recuperar el coratge i l’autoestima que hem perdut.
Tot seguit va parlar el president d’Estat Català, Josep Planchart, que, després de lloar la figura de Pau Claris com a patriota vencedor, finalitzà el seu parlament profetitzant enardit que, igual que Pau Claris proclamà la primera República Catalana, i un home d’Estat Català (Macià) proclamà segles després la segona, algun dia un altre home d’Estat Català proclamaria la tercera República Catalana i aquest cop ens en sortiríem. El parlament de Josep Planchart fou llargament aplaudit pels assistents.
Finalment parlà el Sr. Garriga Truyols, president de l’IPECC, que lloà la fermesa de Pau Clarís en contrast amb la feblesa dels nostres polítics actuals i ens va fer veure que una de les feines més importants dels patriotes hauria de ser el exigir als nostres polítics que actuessin de manera ferma.
L’acte, al que s’hi afegiren progressivament també alguns grups de vianants, es va cloure cantant tots junts Els Segadors i fent-nos plegats unes fotografies com a recordatori de l’esdeveniment.
En acabat , la gent d’Estat Català (que representàvem pràcticament un terç dels assistents) ens varem fotografiar, rere la nostra pancarta, al peu del monument a Pau Claris. Tot seguit recollírem el material i anàrem a prendre unes copes tots junts.

En resum l’acte fou tot un èxit i es celebrà en un ambient de germanor i com heu vist Estat Català hi participà molt activament. Els que hi assistirem volem expressar el nostre agraïment als companys de l’IPECC que, havent-lo organitzat, ens donaren l’oportunitat d’assistir, també volem agrair el seu suport als companys de Nova Catalunya que vingueren amb nosaltres.
Malauradament altres companys finalment no van poder assistir perquè diversos compromisos els ho varen impedir, a tots ells els agraïm també el haver volgut venir i els animem a fer-ho l’any vinent.
Per acabar ens hem de disculpar per no haver anunciat públicament al fòrum la assistència d’Estat Català a aquest acte. De ben segur que si ho haguéssim fet hagués vingut encara més gent perquè hi hagué qui s’hi interessà tot i no haver dit res nosaltres. Per entendre perquè no ho varem fer cal tenir en compte que l’acte l’organitzaven els companys de l’IPECC i que, com que estava previst que assistís gent del grup del la web www.estatcatala.org, volíem evitar que l’anunci al fòrum podés esser interpretat com un desafiament que hagués dut a que a l’acte s’hagués produït algun incident desagradable. Els organitzadors i els assistents mereixen tot el nostre respecte i els varem voler evitar haver de passar per aquest tràngol.
De tota manera dels de la web “.org� vingueren només dues persones (i una marxà a mig acte) i el que estava previst que parlés públicament no es va presentar...
Tot i no haver-ho anunciat enlloc, els assistents ja varen tenir l’oportunitat de comprovar que, d’Estat Català només n’hi ha un (el de sempre) i que segueix ben actiu i disposat a tirar endavant amb força... amb això ja en teníem prou.

Salut a tothom i VISCA PER SEMPRE ESTAT CATALÀ! 33!
Mira també:
http://www.estat-catala.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
20 jun 2005
33?? k sou nazis?
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
20 jun 2005
pauclaris1.jpg
pauclaris2.jpg
pauclaris3.jpg
pauclaris4.jpg
VISCA PER SEMPRE ESTAT CATALÀ!
Mira també:
http://www.estat-catala.info
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
20 jun 2005
La notícia ho diu tot, no calen els comentaris:

"Un cop tots reunits, una trentena ben llarga de persones, s’inicià l’acte"
"Tot seguit va parlar el president d’Estat Català, Josep Planchart (...) finalitzà el seu parlament profetitzant enardit que, igual que Pau Claris proclamà la primera República Catalana, i un home d’Estat Català (Macià) proclamà segles després la segona, algun dia un altre home d’Estat Català proclamaria la tercera República Catalana i aquest cop ens en sortiríem"
"VISCA PER SEMPRE ESTAT CATALÀ! 33!"
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
20 jun 2005
tot el meu respecte a la gent que lluità pel nostre poble..
pero també m´he quedat amb un pam de nas al veure les sigles "33" al final de la notícia, de ben segur que és cosa d´algun jove, i no de la gent que surt a les fotos. Recordem que el 33 neix d´una conversa de bar. Estat Català ara mateix no té cap mena de credibilitat..
Salut!, i Fora Nazis!
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
ODA A ESPANYA


Escolta, Espanya, – la veu d’un fill
que et parla en llengua – no castellana:
parlo en la llengua – que m’ha donat
la terra aspra:
en’questa llengua – pocs t’han parlat;
en l’altra, massa.

T’han parlat massa – dels saguntins
i dels que per la pàtria moren:
les teves glòries – i els teus records,
records i glòries – només de morts:
has viscut trista.

Jo vull parlar-te – molt altrament.
Per què vessar la sang inútil?
Dins de les venes – vida és la sang,
vida pels d’ara – i pels que vindran:
vessada és morta.

Massa pensaves – en ton honor
i massa poc en el teu viure:
tràgica duies – a morts els fills,
te satisfeies – d’honres mortals,
i eren tes festes – els funerals,
oh trista Espanya!

Jo he vist els barcos – marxar replens
dels fills que duies – a que morissin:
somrients marxaven – cap a l’atzar;
i tu cantaves – vora del mar
com una folla.

On són els barcos. – On són els fills?
Pregunta-ho al Ponent i a l’ona brava:
tot ho perderes, – no tens ningú.
Espanya, Espanya, – retorna en tu,
arrenca el plor de mare!

Salva’t, oh!, salva’t – de tant de mal;
que el plo’ et torni feconda, alegre i viva;
pensa en la vida que tens entorn:
aixeca el front,
somriu als set colors que hi ha en els núvols.

On ets, Espanya? – no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua – que et parla entre perills?
Has desaprès d’entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
Censurador "Joan l'Almogaver" moderador del fòrum "EC" Plantxart.
Discusio al foro d´EC d´en Planchart, www,estat-catala.info. Un subjecte que ha entrat insultant, dabant l´amenaça d´expulsio s´ha centrat i ha començat a formular argumentadament i respectuosa, acusacions entre d´altres coses de no ser realment unitaristes sino de tirar al feixisme. Els membres s´han limitat a donar sense coherencia i a amenaçar en l´expulsio, no quan insultava sino al cap de moltes hores de debat respectuos. a part, en l´estil mes mafios, el moderador d´EC "Joan l´Almogaver" ha amenaçat entre d´altres de pals al cap, pallisses i tirar dins de contenidors al subjecte en si.
Aqui es transcriuen les derreres aportacions;
demà estaras al carrer i no entraras més. Motius en tinc de sobres i arguments també, ja pots cantar tot el que vulguis. Als pocavergonyes com tu no els vol ningú (s/t) - Joan "l'Almogàver" - 20/06/2005 22:59
aixi m´agrada sensura la opinio. he reconegut q m´he eqiovocat, i ara argumento, tu tan sols evites responfdre. doncs en el fons tinc tota la rao quan us acuso de feixistes, i amb els metodes q utilitzeu o corroboreu. (n/m) - ELQFALABORRIMENT - 20/06/2005 23:03
casualment mentre insultava no m´heu fet fora, i ara q argumento si. sera q us incomoda mes la falta de respostes q teniu q no pas els insults? (n/m) - ELQFALABORRIMENT - 20/06/2005 23:05
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
els nazis33 us apropieu de les sigles dels partits i dels presidents d'esquerres per justificar el vostre feixisme carent d'ideologia i objectius justos.
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
Ni nazis ni frikis!

Indymedia és d'esquerres, què feu aquí?
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
http://boards4.melodysoft.com/app?ID=estat-catala&msg=1046&nombre=Marc&l
Els Intransigents de Catalunya. 21/06/2005 14:01
Els assassins d'un dels nostres a Berga, atraquen una casa de pagès de les Llosses. Llegiu a dins!

No sabem ben bé quin dia va ser, però per les informacions que hem rebut, els fets van succeïr així:

-Tres individus no catalans van a Mataplana a demanar feina. L'amo, en veure'ls estranys, els fa fora i s'apunta la matrícula.

-Tres encaputxats armats amb pistoles entren al Lladré, tanquen el mosso al rebost, i pujen a dalt. Allà hi troben els dos avis de la casa. Li claven un cop al cap a l'avi, que perd el coneixement.

-Arriba la filla, que en adonar-se del què passa, surt a l'era a avisar els veïns.

-Alguns veïns pugen al Lladré, i els tres estrangers marxen. L'amo de Mataplana, truca als mossos i els dóna la matrícula.

-Els mossos els detenen al cap de poc.

-Després se sap que pertanyien al mateix grup de xurma estrangera que va matar un germà nostra.

Encara teniu pebrots de defensar els immigrants?

Això es Estat Català una colla de racistes i feixistes
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
http://boards4.melodysoft.com/app?ID=estat-catala&msg=1046&nombre=Marc&l
Els Intransigents de Catalunya. 21/06/2005 14:01
Els assassins d'un dels nostres a Berga, atraquen una casa de pagès de les Llosses. Llegiu a dins!

No sabem ben bé quin dia va ser, però per les informacions que hem rebut, els fets van succeïr així:

-Tres individus no catalans van a Mataplana a demanar feina. L'amo, en veure'ls estranys, els fa fora i s'apunta la matrícula.

-Tres encaputxats armats amb pistoles entren al Lladré, tanquen el mosso al rebost, i pujen a dalt. Allà hi troben els dos avis de la casa. Li claven un cop al cap a l'avi, que perd el coneixement.

-Arriba la filla, que en adonar-se del què passa, surt a l'era a avisar els veïns.

-Alguns veïns pugen al Lladré, i els tres estrangers marxen. L'amo de Mataplana, truca als mossos i els dóna la matrícula.

-Els mossos els detenen al cap de poc.

-Després se sap que pertanyien al mateix grup de xurma estrangera que va matar un germà nostra.

Encara teniu pebrots de defensar els immigrants?

Això es Estat Català una colla de racistes i feixistes
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
Atenció a tothom:

En Joan l'Almogàver és un element perillós, possiblement al servei de la Policia espanyola o la Guàrdia Civil. Té antecedents policials per agressió i robatori, i mai ha passat pels tribunals perquè, ben possiblement, hagi pactat amb les forces d'ocupació evitar la presó a canvi d'infiltrar-se en els moviments nacionalistes i convertir-se en delator i intoxicador.

Ha intentat rebentar diverses organitzacions independentistes, però sempre ha acabat expulsat perquè la gent ha acabat desconfiant d'ell. I ara ha entrat al partidet del Planchart, totalment il·legal i sense cap tipus d'estratègia per recuperar l'autèntic Estat Català, per crear confusió i conflicte entre els independentistes.

I ja ho veureu, quan se l'acusa d'això, sempre sempre salta insultant i amenaçant, al més pur estil de quillu de barri que en realitat és.

Us aviso de debò: alerta amb aquest element.
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
dels de les fotos quin és el talp Joan l'Almogàver?
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
21 jun 2005
joan infiltrat.jpg
Joan "l'Almogàver", infiltrat policial dins del moviment independentista en el partit Estat Català del Planchart.
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
22 jun 2005
A mi em fa gràcia l'slogan jajajajajajaja xD 'Estat català: el nom ho diu tot'... jajajajaja
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
22 jun 2005
Encara estarem de sort q aquests vells fatxes intoxicadors potser passaran l'estiu, però tinc dubtes q puguin superar l'hivern.
Q es morin jaa!!!!!!
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
25 jun 2005
En comptes de Joan l'Almogàver perquè no li'n dieu Joan el Guardia Civil?
Estat Català no es cap partit 33 tot i no tenir res en contra dels 33 ni de cap altre independentista no totalitari
15 jul 2005
Per cert, teniu mania persecutoria amb mi alguns eh... i molta mala bava també!!!... ja son ganes de fer-me passar pel que no soc per sistema.
Re: Estat Català, crònica de l'acte d'homenatge a Pau Claris.
15 jul 2005
aquells vells, xaval, ens van defensar davant dels espanyols fatxes i dels espanyols d'esquerres que volien una espanya igualment unida!! una mica de respecte! o vols formar part d'espanya?
Estat Català, no és 33!

Pàtria i Progrés! que vol dir Catalunya independent i lluita social!
Sindicato Sindicat