Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
La Guàrdia Urbana de Barcelona s'inhibeix reiteradament davant les denúncies d'ocupació dels carrils bici per cotxes i motos

Pdeu veure un video de l'acció
Your browser does not support embedded sound files. <a href="http://barcelona.indymedia.org/usermedia/video/12/invasiocarrilsbici.wmv" download>Download the file.</a>
Dijous 9 de juny, diversos membres d'Ecologistes en Acció de Catalunya i de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta van fer un recorregut pels carrils bici dels carrers Diputació, Consell de Cent, Enric Granados i Tuset de Barcelona per comprovar quin era el nivell de respecte dels altres vehicles per aquestes vies exclusives per a ciclistes.

Com era d'esperar, no va ser difícil trobar infractors, ja que l'estacionament, l'aparcament i la circulació de vehicles a motor per aquests carrils és una pràctica quotidiana de molts conductors, que d'aquesta manera contribueixen a disminuir considerablement la seguretat i l'eficàcia dels desplaçaments amb bicicleta per la nostra ciutat.

Si ho definim quantitativament, podem dir que ens uns 90 minuts es va prendre nota i fotografiar 15 cotxes i furgonetes aparcades damunt del carril, 3 motos circulant-hi i, fins i tot, es va haver de retirar un test del mobiliari urbà que obstaculitzava totalment un sentit del carril bici i el pas de vianants d'Enric Granados a l'alçada de Provença.

Malgrat el greu incivisme que denota la repetició d'aquestes actituds per part dels conductors, va ser molt més greu la que podem qualificar d'extremadament preocupant actitud de la Guàrdia Urbana. Un cotxe patrulla i dos motoristes d'aquest cos, tot i que ens seguien a distància, van ignorar els nostres reiterats requeriments perquè comprovessin si existia cap infracció i, en cas que fos així, fessin la corresponent denúncia. Amb l'argument que tenien instruccions de no sancionar cap vehicle van deixar totalment de banda el nostre dret i deure de, com a ciutadans, denunciar l'incompliment flagrant de la llei i la seva obligació de sancionar qui la vulneri. Les trucades al 092 també van rebre una resposta semblant.

Per tot plegat, es presentaran les denúncies corresponents acompanyades de proves fotogràfiques de cadascuna de les ocupacions detectades i una altra denunciant la passivitat dels agents, a la comissaria de la Guàrdia Urbana de l'Eixample i, també, un escrit a la Síndica de Greuges de la ciutat per denunciar l'actitud policial que considerem totalment incompatible amb un Estat de dret.

I tot això en un context d'eufòria municipal per l'"èxit" de la Setmana de la Bicicleta, una il·lusió dintre de la lluita quotidiana de l'usuari de la bicicleta per poder circular amb seguretat.

Presentació de les denúncies: dilluns 20 de juny, a les 17.30 h., a la comissaria del carrer Nàpols, 42-62

Ecologistes en Acció de Catalunya

16 de juny de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
Em sembla molt bé, però denunciar als pobres policies que fan el que els manen en lloc de denunciar als seus caps és una actitud que prefereixo no comentar.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
Que no us agafi un atac de legalisme, ara.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
En el video lo que se denuncia es la actitud de dos urbanos y con ello la politica que seguramente se les ha impuesto de no actuar en carriles bici ( es una posibilidad ).

Lo que está claro es que fastidia mucho "respetar" como ciclista los carriles bici y que los coches no lo haga..

Persolamente me dan ganas de romperles un cristal, pero no lo hago, lo que si os recomiendo es que hagais pegatinas de adhesivo fuerte de papel ( las de plástico se quitan facilmente ) y las pegueis no en el cristal sino en la carrocería.. lo mismo con la gente que aparca en los paso de peatones adaptamos para sillas de rueda..

Ya habeis comprobado como ni una camara ni un grupo de varias persona les intimida.. tal vez una pegatina o una abolladura ( para el que lo prefiera ) les convenza.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
i què me'n dieu dels vianants que caminen tranquilament pel carril bici, com si fos un carril peató (jo crec que n'hi ha que ténen tendència a caminar entre dues ralles...).Què me'n dieu de tirar-lis esprai colorant de cabell?? No fa mal, es renta, és fàcil d'aplicar, i així passen la vergonya de no respectar als ciclistes... pensa que segur que contamina...
Re: La Guàrdia Urbana s'ens rifa a tots !!!
20 jun 2005
Tant se val que sigui el carril bici, els que llencen merda a totes hores; segons diuen existeix un horari (ni de conya m'ho empasso); tenen un telefon del civisme i fa dos dies ja em prenien el pel, que si aixo es de la G.U. i aquesta diu que es del tel. del civisme. Nens, tot aixo de l'Ajuntament es pura propaganda.
Recordeu el FERUM 2004 i els JOCS del 92. Tot es pura imatge, propaganda per borregos !!! jo quan em queixo, a la instancia-burofax poso: AJUNTAMENT DE BARCELONA, S.A.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
La intenció de la notícia es desenmascarar aquesta política de façana de l'Ajuntament de Barcelona. Ja va sent hora de tocar crostons... aquesta nit, a les 21h surt la noticia a BTV.

La intenció no és denunciar als urbanos, que efectivament rebien ordres, sinó denunciar la situació en general. La Guàrdia Urbana mostra una passivitat absoluta amb el tema ciclista i l'Ajuntament fa política d'imatge pura i dura. Xerra molt i fa poc, i aquesta ciutat fa pena.
La policia, els primers en saltar-se ses normes
20 jun 2005
A mi em sembla que la única actitud que toca és felicitar als autors d'aquest video, malgrat que se li puguin trobar mi-i-un defectes fins i tot en el format.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
Actualment hi ha reproductors de video lliures que atmeten el Windows caca Player. Sóc plenament conscient del que he fet... haig de buscar un format universal :)
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
I kè m endieu de les restes de vidre dels contenedors de brossa al costat dels carrils bici... Possible "punxada" gratuita. No podien posar els contenedors a un altre cantó? Perquè posar-los tan aprop dels ciclistes? Per fotre'ls un mica? ???

Vegeu sino a Paralel, Provença, etc... Deixadesa? Mala baba? Ineptitud? O tot plegat i alhora?

En fi, salut i Força ciclistaa!!! VINE A LA MASSA CR�TICA
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
Jo crec que haurien de posar un carril bici a través de tots els tunels de la xarxa de metro (al costat de les vies). Seria la forma més ràpida d'anar amb bici per la ciutat perque hom no trobaria ni semàfors, ni cotxes ni peatons. No creieu?
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
20 jun 2005
Un exemple més de com una colla d'esquerranosos que van d'alternatius reforcen la repressió fent crítiques a la poli amb l'objkectiu de perfeccionarla i no d'erradicar-la.

Sou l'escoria...
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
21 jun 2005
El dia en què l'home (dona) sigui bo per naturalesa anirem a l'anarkia. Però mentrestant, necessitem unes normes de convivència que ens hem donat entre tots i alguna cosa que en sigui garantia de compliment. Si creus que les normes no són adequades o no són justes, intenta canviar-les. D'altra banda, seria la llei de la selva i cadascú es prendria la llei pel seu compte.

Els anarkistes sou tan ingenus que penseu en la bondat innata de l'home (dona). És que no veieu que el món està ple de gent miserable? (com també de gent bondadosa).

L'acció dels ciclistes em va semblar una acció correcta. Crec que accions com aquestes serveixen per crear un estat d'opinió favorable per tal que la bicicleta sigui considerada com un vehicle més, amb els seus drets, però també amb els seu deures. Si acoseguim que l'ús de la bicicleta sigui crucial en una gran ciutat, haurem fet un gran ajuda a la societat i al mediambient.

Visca la Terra!
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
21 jun 2005
Aquí és on desemboca l'esperit de denúncia de determinats ecologistes! De la sagristia a la comissaria...
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
21 jun 2005
Aixo,aixo, mes drets,mes deures, obligatorietat del casc, despres sera el "xaleco" fluorescent, asseguransa obligatoria,matriculacio, taxes, regulacions, mes regulacions... Jo no m'encaixonare en un carril bici. No hem restringireu la meva llibertat de circulacio que fins ara hem proporciona la bici i que a la vegada no restringeix la de ningu. no mes regulacions!!renega del carril-bici!!
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
22 jun 2005
Jo vaig baixar una vegada per enric granados i no sé com encara estic viu! Quin perill
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
25 jun 2005
"madera": sigui qui sigui esquerranós (que m'agradaria saber què vol dir això per a tu), cada grup de persones lluita de la manera que vol, que per això són gent autònoma i amb capacitat de decidir de forma col.lectiva.
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
17 nov 2005
S'hauria de criticar la gent que estaciona i aparca en el carril bici, no pas la Guàrdia urbana, que no té cap culpa de l'incivisme imperant a la ciutat. Crec que s'ha de pensar el contrari, ja que la Guàrdia urbana són els únics que lliuten de debó contra l'incivisme. Per cert, em sembla molt bé que no denunciesin els cotxes del vídeo, doncs mostrarian una actitut molt prepotent a les ordres de gent (vosaltres)"una mica radicals".
Re: La Guàrdia Urbana no protegeix als ciclistes de BCN
13 gen 2006
Molt ben fet, això del video... Pels pocs carrils bici que hi han, a sobre no ens els respecten i ens posen en perill aquests xulos de merda que es creuen que els ciclistes som una panda de hippies asquerosos que no paren de tocar els pebrots i ralentir el trànsit. A vegades em donen ganes de reventar els vidres a aquests mafiosos de merda que aparquen amb total impunitat al carril bici sense importar-los posar en perill les nostres vides. Si no ho faig és pel rics que comporta... tot i que portar un bon tornabis i fotrel's una bona ratllada és una idea que cada cop pren més forma a la meva ment, tot i que de moment m'he contingut. :-)

Intento ser comprensiu, però quan ja van 5 cotxes aparcats al carril bici, i a sobre els altres em piten quan em fico a la calçada per esquivar-los, la meva paciència s'esgota tan ràpidament que arribo a pensar que tristament sembla que caldrà que l'activisme del colectiu ciclista (tradicionalment de caire pacifista) es torni paulatinament més agressiu. Sembla que en aquesta ciutat cal que hi hagi algun escàndol perque es prenguin mesures... que trist...
Sindicato Sindicat