Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
19 jun 2005
25 de Juny Acte polític d'Endavant a València: NI REFORMES NI ESTATUTS: CONSTRUCCIÓ NACIONAL
cartellacte25.jpg
Dissabte 25 de juny, 20.00h
Ca Revolta (C/Sta Teresa, 10)
València

-Hi Intervindran:
Jaume Soler, Organitzador Nacional d'Endavant
Aquil·les Rubio, militant del Comitè Local d'Alacant

Endavant (OSAN)Manifest:

DAVANT DE LES ACTUALS REFORMES ESTATUTÃRIES,
10 RAONS PER AVANÃAR CAP A LA INDEPENDÃNCIA I EL SOCIALISME:

1.Lâestat espanyol és un estat que ha negat històricament i continua avui dia negant els drets democràtics més elementals dels Països Catalans, entre els quals hi ha el Dret dâAutodeterminació. Des de lâanorreament per la força de les institucions i els Drets propis dels diferents territoris dels Països Catalans durant la Guerra de 1707-1715, però també prèviament en nombroses ocasions, lâestat espanyol, sota diferents formes i aparences, ha tingut com a objectiu la dominació i extermini del Poble català i els Pobles oprimits dins del seu territori.

2.Les actuals reformes estatutàries en marxa a lâestat espanyol són una resposta, en clau de maquillatge polític, a lâesgotament de lâautonomisme. Les reformes estatutàries, lluny de ser fruit de la suposada bona voluntat de lâactual govern espanyol, responen a les dificultats que es plantegen al sistema autonòmic, després de 25 anys, per a continuar permetent el domini de la burgesia, lâopressió dels Pobles i lâacumulació capitalista al si de lâestat.

3.Els estatuts no responen als interessos de les classes populars. Els estatuts són instruments per a aportar una minça descentralització i finançament a les burgesies regionalistes, i de cap de les maneres permeten ni permetran a les classes populars catalanes combatre les actuals condicions laborals, els alts preus i lâespeculació amb lâhabitatge, la destrucció del medi, els tancaments dâempreses... i, en general, millorar les condicions de vida.

4.Lâestat espanyol, el seu ordenament jurídic i les seves institucions, no es poden reformar. No sâhi valen formulacions ârepublicanesâ? ni plantejaments federalistes, lâestat espanyol constitueix lâinstrument comú dâacumulació capitalista de les burgesies espanyoles i el seu territori un mercat que aquestes intenten homogenitzar per tal dâoptimitzar lâextracció de benefici. âEspanyaâ? no és una nació i per tant no hi pot haver emancipació de les classes treballadores de lâestat sense llibertat per als Pobles oprimits, i això passa per la destrucció del marc territorial de lâestat espanyol.

5.No hi pot haver ordre internacional just sense lâexercici del Dret dâAutodeterminació dels Pobles. Només des dâuna nova concepció i perspectiva internacionalista es podrà superar lâactual (imperialista, desigual i polaritzant) estructuració del Món, per una basada en el respecte a la sobirania dels pobles, el reconeixement de tots els drets, tant individuals com col.lectius, i la justícia social.

6.El conjunt de les forces autonomistes (CiU, ERC, BNV, PSM, PSOE i ICV/EUPV/EUIB) desitgen la âregeneracióâ? dâEspanya, no el trencament amb lâestat. Per a lâEsquerra Independentista, la âregeneracióâ? de lâestat és impossible. Amb els Estatuts no només no és possible d'alliberar-nos, sinó que tenen per funció evitar que poguem fer-ho.

7.Lâestat espanyol és un estat en crisi. Lâestat espanyol es troba en una situació de crisi permanent, especialment accentuada per les tensions âterritorialsâ? i el seu endarreriment i dèbil industrialització.

8.Els Estatuts divideixen els Països Catalans. Els actuals estatuts de les Illes Balears i Pitiuses, País Valencià i Principat de Catalunya, així com el dâAragó respecte a la Franja de Ponent, divideixen, sota la lògica del âdivideix i venceràsâ?, els Països Catalans, permetent la desestructuració dels diferents territoris i fent-hi avançar la regionalització. Aquesta situació, òbviament, sols beneficia la dominació externa i és quelcom que sâha de combatre amb totes les nostres forces.

9.Només es pot garantir la continuïtat per a la llengua i cultura catalanes des de la plena sobirania per al nostre Poble. La dramàtica situació de diglòssia i retrocés de la llengua catalana i la desestructuració de la cultura popular dels Països Catalans no es poden corregir sense la creació dâinstruments (potenciació de la indústria audio-visual, creació dâescoles nacionalsâ¦) als quals lâautonomisme no pot fer front.

10.Lâaposta per la Independència i el Socialisme, i per la destrucció del Patriarcat, és lâúnic plantejament polític per un futur en lliberat. Només plantejant la superació de lâactual sistema socio-econòmic causant de les creixents desigualtats, potenciador de lâopressió de les dones, i trencant amb un estat imperialista podrem avançar vers la lliberatat individual i col.lectiva del conjunt de catalans i catalanes.

NI REFORMES NI ESTATUTS, INDEPENDÃNCIA I SOCIALISME

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
20 jun 2005
Estos tres dies de Pascua
son tres dies de chugar,
d'envolar el cachirulo
y les nits a festechar.
Ay chúmbala, cataca chúmbala,
ay chúmbala del polisó,
ay chúmbala les chiques guapes
y les lleches al rincó".
Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
20 jun 2005
quin comentari més brillant, mira que fer la transcripció fonètica del catatalà al swahili... els valencians estem contens que faces aquest favor a la nostra llengua, continua així... TARAROT!
Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
20 jun 2005
ARA HAURIEM DE PARLAR I CRITICAR ELS ACTES D'ENDAVANT DE MANERA TANT SECTÀRIA COM ES FA AMB ELS ACTES DE L'MDT I LES CUP?
Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
20 jun 2005
una coseta, no tindria més sentit publicar aquest acte a indymedia la plana o alacant, almenys per proximitat... La vocació d'autobombo d'alguns és una mica molesta
Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
20 jun 2005
Publicar aixó te molt de sentit perque aqui també li interessa a molta gent.

Es curiòs com alguns s'esveren tant amb les publicacions que fan d'altres, pero només aquests.

Gràcies Endavant del País Valencià per informar-nos del que feu per aquella banda als valencians del nord!!
Re: Acte polític d'Endavant contra el parany estatutari a València
21 jun 2005
Ho fem bàsicament pq com molta gent sap imc barcelona funciona molt més que qualsevols imc dels PPCC i de fet la gent del PV mirem més IMC-BCN que qualsevol altre. IMC-BCN funciona vullgueu o no com un imc-paisos catalans. I amés ho fem perque ens dona la gana, com si tinguerem que estar continuament donant explicacions!
Sindicato Sindicat