Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : ecologia : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
Espaço Galego dos Països Catalans... a La Torna
17 jun 2005
PROJECÇOES DE "HAI QUE BOTALOS"
17 de Junho: Ateneu La Torna (19:30; com "queimada")

CERCAVILA ELECCIONS NETES A GALIZA JA!!!
18 de Junho, 17.30 h Rambles / Drassanes fins Plaça Sant Jaume

http://geo.ya.com/xornadagalcat/convoca.htm
www.haiquebotalos.com
Espaço Galego dos Països Catalans

A quarta-feira 8 de Junho apresentou-se no colégio de jornalistas de Catalunya a organizaçom assembleária "Espai Gallec dels Països Catalans/Espaço Galego dos Països Catalans"; com o objectivo de "visibilizar" a colectividade galega migrada ao arco mediterrâneo.

Seguindo o modelo de outras organizações de migrados em Catalunya como "Espai País Valencià", "Sa sargantana" ou "Altres andalusos", o Espaço Galego dos Països Catalans promove "umha cultura do espaço colectivo, de acçom e criaçom". Apostam polo modelo assambleário, pola participaçom no contexto "social, cultural e político catalão"; e polo artelhamento de novas redes de comunicaçom e acçom com grupos ou colectivos "de Galiza, da emigraçom e do resto da lusofonia".

Surgida da Jornada de Debate sobre a Galeguidade de Catalunya, realizada o passado 30 de Abril no Museu Marítim de Barcelona, a organizaçom abrangue um conjunto de indivíduos e colectivos galegos e catalães de diferentes sensibilidades, unidos pola vontade de achegar a realidade galega aos Països Catalans e vice-versa.

Na apresentaçom, informarom da sua primeira campanha: "Eleições limpas em Galiza já!", na que denunciam as irregularidades dos processos electorais galegos, assim como o contexto socio-laboral que provoca a emigraçom. Entregou-se um manifesto e um dossier à imprensa que ilustram as denúncias deste colectivo e se anunciarom os actos que se levarám a cabo dentro desta campanha:

1. Projecções de "Hai que botalos"
Quarta-feira 8 de Junho: CCCB (19:30)
Quinta-feira 9 de Junho: Antic Teatre (21:00)
Sexta-feira 10 de Junho: Carrer Joaquím Valls-Nou Barris (23:30)
Terça-feira 14 de Junho: Experimenten (19:30)
Quinta-feira 16 de Junho: Centre Garcilaso (19:30)
Sexta-feira 17 de Junho: Ateneu La Torna (19:30; com "queimada")
Sexta-feira 17 de Junho: Ateneu Popular Julia Romea-Sta. Coloma de Gramanet (19:30)

2. Ciclo de documentários em Sargadelos (passes às 19:30).
Segunda-feira 13 de Junho: "Hai que botalos" de Burla Negra e A Fraga Maldita.
Terça-feira 14 de Junho: "Prestige. El viaje a ninguna parte" de Jan Codina.
Quarta-feira: "Autopista, unha navallada á nosa terra", "O monte é noso" e "Condenados a beber" de Llorenç Soler. Neste mesmo dia projectara-se também a criaçom colectiva "O rio é noso".

3. Passa-ruas reivindicativo:
O sábado 18 de Junho. Sairá às 18:00 do Portal de Santa Madrona e acabará na Plaça de Sant Jaume.Eleccións limpas en Galiza, xa! / Eleccions netes a Galícia, ja!

En el marc de la Campanya Eleccions netes a Galiza ja!, el recentment constituït Espazo Galego / Espai Gallec dels Països Catalans celebrarà una cercavila reivindicativa el proper dissabte 18 de juny. L'acte, obert a la participació de tota la ciutadania, sortirà a les 17.30 h de Rambles/Drassanes i acabarà a la Plaça de Sant Jaume, recorrent abans les Rambles i el carrer Ferran.

Durant el recorregut, els participants escenificaran diferents situacions que se vénen donant a Galiza en tot els comicis i que impedeixen el normal desenvolupament dels processos electorals. El tragí de vots, les irregularitats en el cens electoral dels residents absents i el vot de l'emigració, la pressió sobre els mitjans de comunicació i el sistema caciquil seran objecte de mofa durant l'acte que finalitzarà amb la lectura d'un manifest a la Plaça de Sant Jaume.

La campanya Eleccions netes a Galiza ja! va començar el passat 9 de juny, coincidint amb la presentació en públic d'Espai Gallec dels Països Catalans. Els seus membres han denunciat l'absència de garanties per al desenvolupament de l'actual model de democràcia representativa a Galiza, la pressió directa sobre els mitjans de comunicació i la manca de participació ciutadana a la vida política gallega.

Des de la seva presentació, s'han organitzat diverses projeccions del film col·lectiu "Hai que botalos" (Cal fer-los fora), així com un cicle de cinema documental a la Galeria Sargadelos. A tots els seus actes, Espazo Galego s'ha preocupat per fer entendre la complexitat de la realitat gallega a la societat catalana, assenyalant la manca de preocupació per part de la Xunta de Galiza en matèria d'emigració, així com la inexistència de polítiques reals en ensenyament, promoció de la llengua, medi ambient, treball, habitatge o diversitat sexual.Espaço Galego dos Països Catalans
http://geo.ya.com/xornadagalcat/convoca.htm

La web dels valencians a l'altre banda de l'Ebre [al País Valencià del nord]
www.espaipaisvalencia.org

Joves de les Illes Balears a Barcelona
www.balearweb.net/sasargantana

Els Altres Andalusos
www.altresandalusos.org

Un film libre e colectivo sobre Galiza
www.haiquebotalos.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espaço Galego dos Països Catalans... a La Torna
17 jun 2005
Galiza ceibe!!

Hai que botalos!!
Re: Espaço Galego dos Països Catalans... a La Torna
17 jun 2005
Ateneu La Torna: St Pere Martir, 37 [Fontana]
Re: Espaço Galego dos Països Catalans... a La Torna
17 jun 2005
Països Catalans, Galiza, Euskal Herria... tres pobles, la mateixa lluita!!
Sindicato Sindicat