Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
GREFACSA...ja n'hi ha prou!! denuncia
16 jun 2005
Denuncia contra Grefacsa per abocaments il·legals i sense permis
La Plataforma Antiincineradora de Grefacsa, representada per les entitats ecologistes IPCENA i La Bassa Roja Amics de la Natura, van denunciar el 15 de juny de 2005 davant el Departament de Medi Ambient a Lleida i davant la C.H.E. a l’empresa de tractament de residus orgànics GREFACSA a Térmens (La Noguera) per l’abocament d’aigües residuals del seu procés a una sèquia que aboca al riu Corb, afluent del riu Segre, amb un volum que pot estar entorn als 500 m3/dia, en base a la producció de la indústria.



La Confederación Hidrogràfica del Ebro ha comunicat a la Plataforma Antiincineradora l’existència d’una autorització provisional d’abocament, de data 20/02/1998, que atribueix les tasques de vigilància i control a l’ACA, del Departament de Medi Ambient i Habitatge. En el punt 10è d’aquesta resolució de la CHE, referint-se al termini de vigència indica que l’autorització és tan sols de dos anys amb caràcter provisional, indicant que el titular haurà de sol·licitar la seva revisió.

Per tant, la Plataforma Antiincineradora denuncia a Grefacsa, perquè des del 20 de febrer de l’any 2000 no disposa de cap autorització d’abocament atenent que la resolució que li atorgava autorització provisional ja ha caducat, la qual cosa pressuposa un risc potencial de contaminació, tant orgànica com bacteriològica, per la composició dels residus i dels possibles afectats que aprofiten les aigües de la sèquia i del riu Corb.

Per això en la denúncia la Plataforma Antiincineradora demana a l’Administració que obri un expedient disciplinari i sancionador contra l’empresa i paralitzi la seva activitat tal i com recull l’article 106 de la Llei 6/01 del text refós de la Llei d’aigües, o donar per caducat o revocar l’autorització per caducada i se li exigeixi a Grefacsa la tramitació de sol·licitud d’autorització d’abocament atenent el que recull l’article 100 de la Llei 6/01 i posteriors amb els tràmits d’informació pública i la presentació dels informes corresponents.

Térmens - Vallfogona de Balaguer, a 15 de juny de 2005

Més informació en la icona FORUM de la web http://incineradora.tk


(NOTICIA EXTRETA DE http://www.nodo50.org/suportponent/article.php3?id_article=560 )

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat