Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
acte polític d'Endavant a València
15 jun 2005
acte polític

NI REFORMES NI ESTATUTS
CONSTRUCCIÃ NACIONAL

Dissabte 25 de juny, 20.00h
Ca Revolta (C/Sta Teresa, 10)

València

Intervindran:

Jaume Soler, Organitzador Nacional d'Endavant
Aquilâ¢les Rubio, militant del Comitè Local d'Alacant

Endavant (OSAN)


DAVANT DE LES ACTUALS REFORMES ESTATUTÃRIES :

10 RAONS
PER AVANÃAR CAP A LA INDEPENDÃNCIA I EL SOCIALISME


1.     Lâestat espanyol és un estat que ha negat històricament i continua avui dia negant els drets democràtics més elementals dels Països Catalans, entre els quals hi ha el Dret dâAutodeterminació. Des de lâanorreament per la força de les institucions i els Drets propis dels diferents territoris dels Països Catalans durant la Guerra de 1707-1715, però també prèviament en nombroses ocasions, lâestat espanyol, sota diferents formes i aparences, ha tingut com a objectiu la dominació i extermini del Poble català i els Pobles oprimits dins del seu territori.
2.     Les actuals reformes estatutàries en marxa a lâestat espanyol són una resposta, en clau de maquillatge polític, a lâesgotament de lâautonomisme. Les reformes estatutàries, lluny de ser fruit de la suposada bona voluntat de lâactual govern espanyol, responen a les dificultats que es plantegen al sistema autonòmic, després de 25 anys, per a continuar permetent el domini de la burgesia, lâopressió dels Pobles i lâacumulació capitalista al si de lâestat.
3.     Els estatuts no responen als interessos de les classes populars. Els estatuts són instruments per a aportar una minça descentralització i finançament a les burgesies regionalistes, i de cap de les maneres permeten ni permetran a les classes populars catalanes combatre les actuals condicions laborals, els alts preus i lâespeculació amb lâhabitatge, la destrucció del medi, els tancaments dâempreses... i, en general, millorar les condicions de vida.
4.     Lâestat espanyol, el seu ordenament jurídic i les seves institucions, no es poden reformar. No sâhi valen formulacions ârepublicanesâ? ni plantejaments federalistes, lâestat espanyol constitueix lâinstrument comú dâacumulació capitalista de les burgesies espanyoles i el seu territori un mercat que aquestes intenten homogenitzar per tal dâoptimitzar lâextracció de benefici. âEspanyaâ? no és una nació i per tant no hi pot haver emancipació de les classes treballadores de lâestat sense llibertat per als Pobles oprimits, i això passa per la destrucció del marc territorial de lâestat espanyol.
5.     No hi pot haver ordre internacional just sense lâexercici del Dret dâAutodeterminació dels Pobles. Només des dâuna nova concepció i perspectiva internacionalista es podrà superar lâactual (imperialista, desigual i polaritzant) estructuració del Món, per una basada en el respecte a la sobirania dels pobles, el reconeixement de tots els drets, tant individuals com col.lectius, i la justícia social.
6.     El conjunt de les forces autonomistes (CiU, ERC, BNV, PSM, PSOE i ICV/EUPV/EUIB) desitgen la âregeneracióâ? dâEspanya, no el trencament amb lâestat. Per a lâEsquerra Independentista, la âregeneracióâ? de lâestat és impossible. Amb els Estatuts no només no és possible d'alliberar-nos, sinó que tenen per funció evitar que poguem fer-ho.
7.     Lâestat espanyol és un estat en crisi. Lâestat espanyol es troba en una situació de crisi permanent, especialment accentuada per les tensions âterritorialsâ? i el seu endarreriment i dèbil industrialització.
8.     Els Estatuts divideixen els Països Catalans. Els actuals estatuts de les Illes Balears i Pitiuses, País Valencià i Principat de Catalunya, així com el dâAragó respecte a la Franja de Ponent, divideixen, sota la lògica del âdivideix i venceràsâ?, els Països Catalans, permetent la desestructuració dels diferents territoris i fent-hi avançar la regionalització. Aquesta situació, òbviament, sols beneficia la dominació externa i és quelcom que sâha de combatre amb totes les nostres forces.
9.     Sols es pot garantir la continuïtat per a la llengua i cultura catalanes des de la plena sobirania per al nostre Poble. La dramàtica situació de diglòssia i retrocés de la llengua catalana i la desestructuració de la cultura popular dels Països Catalans no es poden corregir sense la creació dâinstruments (potenciació de la indústria audio-visual, creació dâescoles nacionalsâ¦) als quals lâautonomisme no pot fer front.
10.     Lâaposta per la Independència i el Socialisme, i per la destrucció del Patriarcat, és lâúnic plantejament polític per un futur en lliberat. Només plantejant la superació de lâactual sistema socio-econòmic causant de les creixents desigualtats, potenciador de lâopressió de les dones, i trencant amb un estat imperialista podrem avançar vers la lliberatat individual i col.lectiva del conjunt de catalans i catalanes.

NI REFORMES NI ESTATUTS, INDEPENDÃNCIA I SOCIALISME

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more