Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Acte polític d'Endavant contra l'estatut-farsa a València
14 jun 2005
NI REFORMES NI ESTATUTS
CONSTRUCCIÓ NACIONAL
NI REFORMES NI ESTATUTS
CONSTRUCCIÃ NACIONAL

Dissabte 25 de maig, 20.00h
Car Revolta (C/Sta Teresa, 10)

València

Intervindran:

Jaume Soler, Organitzador Nacional d'Endavant
Aquilâ¢les Rubio, militant del Comitè Local d'Alacant

Endavant (OSAN)

DAVANT DE LES ACTUALS REFORMES ESTATUTÃRIES :

10 RAONS
PER AVANÃAR CAP A LA INDEPENDÃNCIA I EL SOCIALISME


1.Lâestat espanyol és un estat que ha negat històricament i continua avui dia negant els drets democràtics més elementals dels Països Catalans, entre els quals hi ha el Dret dâAutodeterminació. Des de lâanorreament per la força de les institucions i els Drets propis dels diferents territoris dels Països Catalans durant la Guerra de 1707-1715, però també prèviament en nombroses ocasions, lâestat espanyol, sota diferents formes i aparences, ha tingut com a objectiu la dominació i extermini del Poble català i els Pobles oprimits dins del seu territori.

2.Les actuals reformes estatutàries en marxa a lâestat espanyol són una resposta, en clau de maquillatge polític, a lâesgotament de lâautonomisme. Les reformes estatutàries, lluny de ser fruit de la suposada bona voluntat de lâactual govern espanyol, responen a les dificultats que es plantegen al sistema autonòmic, després de 25 anys, per a continuar permetent el domini de la burgesia, lâopressió dels Pobles i lâacumulació capitalista al si de lâestat.

3.Els estatuts no responen als interessos de les classes populars. Els estatuts són instruments per a aportar una minça descentralització i finançament a les burgesies regionalistes, i de cap de les maneres permeten ni permetran a les classes populars catalanes combatre les actuals condicions laborals, els alts preus i lâespeculació amb lâhabitatge, la destrucció del medi, els tancaments dâempreses... i, en general, millorar les condicions de vida.

4.Lâestat espanyol, el seu ordenament jurídic i les seves institucions, no es poden reformar. No sâhi valen formulacions ârepublicanesâ? ni plantejaments federalistes, lâestat espanyol constitueix lâinstrument comú dâacumulació capitalista de les burgesies espanyoles i el seu territori un mercat que aquestes intenten homogenitzar per tal dâoptimitzar lâextracció de benefici. âEspanyaâ? no és una nació i per tant no hi pot haver emancipació de les classes treballadores de lâestat sense llibertat per als Pobles oprimits, i això passa per la destrucció del marc territorial de lâestat espanyol.

5.No hi pot haver ordre internacional just sense lâexercici del Dret dâAutodeterminació dels Pobles. Només des dâuna nova concepció i perspectiva internacionalista es podrà superar lâactual (imperialista, desigual i polaritzant) estructuració del Món, per una basada en el respecte a la sobirania dels pobles, el reconeixement de tots els drets, tant individuals com col.lectius, i la justícia social.

6.El conjunt de les forces autonomistes (CiU, ERC, BNV, PSM, PSOE i ICV/EUPV/EUIB) desitgen la âregeneracióâ? dâEspanya, no el trencament amb lâestat. Per a lâEsquerra Independentista, la âregeneracióâ? de lâestat és impossible. Amb els Estatuts no només no és possible d'alliberar-nos, sinó que tenen per funció evitar que poguem fer-ho.

7.Lâestat espanyol és un estat en crisi. Lâestat espanyol es troba en una situació de crisi permanent, especialment accentuada per les tensions âterritorialsâ? i el seu endarreriment i dèbil industrialització.

8.Els Estatuts divideixen els Països Catalans. Els actuals estatuts de les Illes Balears i Pitiuses, País Valencià i Principat de Catalunya, així com el dâAragó respecte a la Franja de Ponent, divideixen, sota la lògica del âdivideix i venceràsâ?, els Països Catalans, permetent la desestructuració dels diferents territoris i fent-hi avançar la regionalització. Aquesta situació, òbviament, sols beneficia la dominació externa i és quelcom que sâha de combatre amb totes les nostres forces.

9.Sols es pot garantir la continuïtat per a la llengua i cultura catalanes des de la plena sobirania per al nostre Poble. La dramàtica situació de diglòssia i retrocés de la llengua catalana i la desestructuració de la cultura popular dels Països Catalans no es poden corregir sense la creació dâinstruments (potenciació de la indústria audio-visual, creació dâescoles nacionalsâ¦) als quals lâautonomisme no pot fer front.

10.Lâaposta per la Independència i el Socialisme, i per la destrucció del Patriarcat, és lâúnic plantejament polític per un futur en lliberat. Només plantejant la superació de lâactual sistema socio-econòmic causant de les creixents desigualtats, potenciador de lâopressió de les dones, i trencant amb un estat imperialista podrem avançar vers la lliberatat individual i col.lectiva del conjunt de catalans i catalanes.

NI REFORMES NI ESTATUTS, INDEPENDÃNCIA I SOCIALISME

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte polític d'Endavant contra l'estatut-farsa a València
14 jun 2005
Perdó 25 de JUNY
Re: Acte polític d'Endavant contra l'estatut-farsa a València
14 jun 2005
si si, tots akests actes estan molt bé però.... per kuan la dinamita!!!???

hem de reventar d´estat expanyol ja!!!
Re: Acte polític d'Endavant contra l'estatut-farsa a València
14 jun 2005
millor sols que mal acompanyats ? cagun l'òstia...
Re: Acte polític d'Endavant contra l'estatut-farsa a València
14 jun 2005
perquè no comences tu? potser algú amb el teu nivell intelectual et seguirà i tot!

vinga, que ens falten una quants i unes quantes preses més per arribar als 900 d'EH! (900?)
Sindicato Sindicat