Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Pel civisme i la solidaritat: Girona ciutat antifeixista
13 jun 2005
Pel civisme i la solidaritat: Girona ciutat antifeixista
Article d'opinió de Toni Rico, membre de la CUP de Girona, publicat al diari "El Punt" on es denuncia la impunitat amb què actuen els grups feixistes.

Pel civisme i la solidaritat: Girona ciutat antifeixista

TONI RICO I GARCÃ?A
Membre de la CUP de Girona

A Girona, malgrat que ens estranyi, hi ha condicions perquè el feixisme organitzat avanci. Que quedi clara la nostra crida a les institucions i als agents socials perquè tots plegats posem fil a l'agulla. Comencem a eradicar el feixisme i, sobretot, les condicions que el propicien

Durant anys havíem cregut que les formes i maneres de l'extrema dreta violenta havien desaparegut dels nostres carrers. Tristament, però, tota una pila d'esdeveniments ens han fet repensar aquesta amenaça. L'aparició de nous moviments neonazis i neofeixistes arreu d'Europa ha estat un dels fenòmens més preocupants dels últims anys. Als Països Catalans, si bé és cert que encara no han adquirit tanta volada com a l'Estat francès o a Alemanya, ja han tret el nas en diversos incidents. El 26 d'abril, la premsa gironina ens informava de l'existència d'un grupuscle neonazi que es reunia a la plaça Assumpció de Sant Narcís. La presència d'aquests individus a Girona no és nova. De fet, ja fa molt de temps que l'esquerra independentista gironina ho està denunciant. Nosaltres hem estat víctimes de les seves intimidacions, d'atacs violents contra els nostres locals (el casal independentista El Forn ha estat objectiu diverses vegades) i els nostres militants. Ara són els veïns i veïnes de Sant Narcís que pateixen l'embat dels feixistes. Davant d'una situació tan clara d'inseguretat ciutadana, els veïns de Sant Narcís han demanat que la policia actuï contra els feixistes. La Candidatura d'Unitat Popular ho exigim. De fet, no entenem com pot ser que tothom sabés l'existència d'aquesta gent i que ni la Policia Municipal ni els Mossos d'Esquadra hagin actuat fins ara.

Malgrat tot, sembla que a la policia i a qui decideix la seva actuació els molesten més les actituds crítiques provinents de l'esquerra i de l'independentisme. Som nosaltres els criminalitzats i titllats de violents. Nosaltres, però, pensem en una societat en què prevalgui el diàleg i el respecte; no podem dir el mateix del feixisme organitzat. Esperem que qui ho hagi de fer reflexioni i que la nostra ciutat no hagi de passar per una situació tan tensional com la de Sabadell.

Però la CUP de Girona sabem que l'aparició de grups d'aquestes característiques no se soluciona només amb mesures policials. Creiem que es tracta d'un problema que prové directament de l'hegemonia ideològica de la nostra societat: la competitivitat, el liberalisme, la deshumanització de les relacions... La transmissió des de l'escola de valors com ara la solidaritat, el respecte cap a les persones grans, el reconeixement dels drets ciutadans i polítics a les persones nouvingudes, el menyspreu cap a actituds racistes i xenòfobes... aquestes i no d'altres han de ser la nostra lluita diària si volem sembrar la llavor del respecte. Més enllà, les condicions objectives de vida són també generadores d'aquestes situacions. Joves en situació laboral precària, desnaturalitzats lingüísticament i nacionalment i en barris amb poca atenció de les institucions constitueixen el caldo de cultiu per al feixisme. A Girona, malgrat que ens estranyi, hi ha condicions perquè el feixisme organitzat avanci. Que quedi clara la nostra crida a les institucions i als agents socials de la ciutat perquè tots plegats posem fil a l'agulla. Comencem a eradicar el feixisme i, sobretot, les condicions que el propicien.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more