Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Els representants europeus voten en contra que el català sigui llengua oficial a la Unió Europea
13 jun 2005
La reunió del comitè de representants permanents a la Unió Europea a Luxemburg no ha aprovat la proposta del memoràndum de l'estat espanyol que demanava l'oficialitat del català, el basc i el gallec. Que el govern espanyol hagués rebaixat la proposta inicial i no demanés ni que el català fos llengua de treball a les institucions de la Unió, no ha servit perquè els representants hi votessin a favor. La presidència de torn luxemburguesa ha presentat una proposta que té més possibilitats de ser aprovada, però encara aigualeix més el memoràndum presentat per l'estat espanyol i sols admet que el català es pugui emprar en alguns àmbits, sense valor jurídic i amb les despeses sempre a càrrec de l'estat espanyol. Segons aquesta proposta, les intervencions al Consell de la Unió en català, gallec o basc s'haurien de notificar en un termini raonable abans de la sessió i només es permetrien si els mitjans necessaris estiguessin disponibles.
Els serveis jurídics de la Unió han argumentat que és impossible de reformar el reglament de llengües actualment en vigor per a permetre l'oficialitat d'allò que el memoràndum espanyol diu que és 'la llengua anomenada català a Catalunya i Balears i valencià a la Comunitat Valenciana'.

Extret de : VILAWEB.COM

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els representants europeus voten en contra que el català sigui llengua oficial a la Unió Europea
13 jun 2005
Quina legitimitat tenen aquests! Xupa-sous de merda!
No els ha votat ni la seva mare! Prou d'aquesta Europa feixista que ens esclafa dia rera dia. Si Madrid ens cau lluny imagina't Brusel.les! Autogestió pels pobles! Visca Catalunya lliure!
Re: Els representants europeus voten en contra que el català sigui llengua oficial a la Unió Europea
14 jun 2005
i a mi què? jo vull una vivenda digna i un sou digne! no ser robat dia rere dia! si a a l'UE parlen català o no me la sua, perquè són una colla de corruptes, cobren 6.000/mes per tocar-se els ous i les figues, més corrupteles que tenen amb els viatges i les dietes. Com si parlen amb xino o amb la boca plena.
Sindicato Sindicat