Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : sexualitats
El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
13 jun 2005
Entitats catòliques i grups conservadors han congregat uns centenars de persones en la mobilització contra la llei d'adopció i matrimoni per part de persones homosexuals aquest diumenge als Jardinets de Gràcia. Música, pancartes i lemes contra el tripartit i Zapatero han inundat una concentració en què es reclamava una 'pretesa normalitat', considerant, per exemple que "una família la formen un home i una dona", segons cridaven molts dels congregats.

Daniel Arasa, president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família, qualifica aquesta llei de "desastre". Segons Arasa s'ha de respectar els homosexuals i "potser a les unions d'homosexuals se'ls hi ha de reconèixer alguns drets però promoure les adopcions i els matrimonis gays està fora de lloc". A més a més, considera que "el que és normal i lògic, per poc sentit comú que hi hagi, és un home i una dona per formar una família".

Aquesta manifestació ha estat segurament una prova més del pols que els sectors ultraconservadors de la societat estan realitzant als governs de Madrid i Catalunya. A més a més, la majoria dels organitzadors han insistit en la necessitat que els grups catòlics es facin sentir en la manifestació convocada el pròxim dia 18 de juny, curiosament dia de reflexió de les eleccions gallegues que s'han de celebrar un dia després.

Llegeix www.transversalweb.com
Mira també:
http://www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
13 jun 2005
DANIEL ARASA
daniel.arasa ARROBA upf.edu

Neix a Tortosa (1944). Casat, pare de set fills. membre de l'Opus Dei. Periodista i Enginyer Tècnic Químic (Cursos dâEnginyer Superior).
Autor dâuna quinzena de llibres, la major part de temes històrics relacionats amb la participació de catalans i espanyols a la Segona Guerra Mundial, la guerra civil, lâexili, els maquis i el franquisme. Entre ells: âAños 40: los maquis y el PCEâ?; âLa invasión de los maquisâ?; âEls catalans de Churchillâ?; âLos españoles de Churchillâ?; âExiliados y enfrentados. El exilio español en Inglaterra 1936-1945â?; âLa guerra secreta del Pirineu. Espies, resistents i contrabandistesâ?;âLos españoles de Stalinâ?; â50 històries catalanes de la Segona Guerra Mundialâ? i âLos españoles en la Guerra del Pacíficoâ?.
Altres llibres són de temàtiques diferents, com âEl Baix Ebreâ?, âPere Llorens. Testimoni dâun segle de Barcelona i líder del Comerç catalàâ?, â100 poetes i la familiaâ?, âXalocâ? o âEl aborto es cosa mía, de dos, ..., de todosâ?. Es coautor dâaltres llibres.
Entre els premis rebut està el Carles Rahola, finalista del Premi Xarxa, premis periodístics del Comerç català, de lâarquebisbat de Barcelona, Microfon de Plata, i altres.
Durante més de 20 anys ha estat Cap de Redacció de lâagència Europa Press a Catalunya. També ha treballat a diversos diaris com âTarrasa Informaciónâ?, âLa Hoja del Lunesâ? i âEl Correo Catalánâ?. Ha col·laborat amb moltes altres publicacions.
En lâactualitat es col·laborador de âLa Vanguardiaâ?, âMetroâ?, âForum Libertasâ?, publicacions digitals del IESE (Instituto de Estudios Superiores de la Empresa) y de les emisores, COPE, COMRàdio i Ràdio Estel.
Desenvolupa activitats socials, com la promoció dâajut humanitari a nens pobres i orfes dâUcraïna i els ânens del carrerâ? del Paraguai, col·laboració amb entitats dâajut a immigrants i altres. Es president del Grup dâEntitats Catalanes (GEC) de la Familia i director de lâAssociació Cinemanet.
Es membre de diversos jurats de premis literaris i de cinema. Ha creat els premis cinematogràfics âRovira-Beletaâ? de guions realitzats per joves i els premis âFamiliaâ?.

DANIEL ARASA
daniel.arasa ARROBA upf.edu
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
13 jun 2005
La millor resposta:
Dissabte 2 de Juliol 18:30 Pça Universitat
Mani contra la homofóbia
a Daniel Arasa
13 jun 2005
Si us teniu per demòcrates com podeu convocar manifestacions en encontre dels drets de les persones? Es poden convocar manifestacions o protestes en contra de les injustícies, de la repressió, de la violació dels drets humans, de la manca de llibertats d’un col.lectiu o d’aquell altre, dels què promouen les guerres, del racisme, de la xenofòbia, de la tirania dels poderosos sobre els febles... Però manifestar-se en contra dels drets d’unes persones, siguin homes o dones, per a poder viure com ells volen, senten i estimen em sembla absolutament intolerable. En nom de quina llibertat es poden retallar drets?. O és que per a vosaltres un homosexual no és una persona?. Dieu que una família només la poden formar un pare i una mare... hipòcrites!. Quants nens han crescut per moltes diverses raons només amb la mare o el pare, ajudats pels avis o els oncles en el millors dels casos, i per això no han resultat persones "estranyes"?. Creieu (que no penseu) que un nen o nena en una família home-dona sera "millor" educada que en una composta per dos homes o dues dones?... Si no estic equivocat Franco va tenir una mare i un pare... i?
No voldria fer demagògia. Ja sé que l’exemple anterior ho és, però no prejutgeu les actituds de les persones, doncs penso que l’educació d’un nen o una nena poden resultar tan iguals amb una parella mixta com amb una d’homosexual. L’educació d’una persona és molt llarga i són molts els aspectes que forgen el caràcter i actituds de les persones al llarg de la vida. El que importa és l’estima que dues, o una, o tres persones puguin donar a un nen o nena en la seva infantesa, i aquesta no dependrà del sexe de qui li dóna.

Sr. Daniel Arasa: menys currículum i més humanisme.

Xavi
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
18 jun 2005
mira que n'ets d'incult, benvolgut Xavi. O potser no, però aleshores actues de mala fe. Aquesta mani no va contra els gays ni les lesbianes, ni els transexuals... a cadascú li agrada el que li agrada.
El que no pot ser és que se li doni el nom de matrimoni, perquè és una altra cosa. Defensar que "tenen dret" demostra incultura o, com a mínim, ignorància, que potser és pitjor.
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
19 jun 2005
no sé a qui preteneu enganyar erquè ja no enganyeu a ningú

des del moment en que el matrimoni es regula mitjançant lleis deixa de ser una qüestió religiosa per ser una qüestió legal i en teoria tothom té els mateixos drets i deures en una democràcia, o no? (a no ser que la puta boda la vulguis fer a l'esglesia i amb el cura fatxa o pederasta del teu poble, la puta esglesia com a institució privada té tot el dret a definir que entén per matrimoni, però des del moment en que pràcticament tot el seu finançament vé del diner públic potser haurien de fer certes concessions abans que la gent comenci a adonar-se de que mantenen a aquests buitres, aquesta lacra del passat, amb els seus impostos)
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
19 jun 2005
Dius: defensar que "tenen dret" demostra incultura o com a mínim ignorància (?). Abans em qualifiques d’inculte (no incult) i després de tenir mala "fe".
Em sembla que estàs una mica nerviós. Tanta po et fan els homosexuals?. Expliquem perquè sóc un ignorant o inculte. El fet que en l’actual legislació no hi hagi el dret de matrimoni (i dic matrimoni en el sentit civil, no religiós) per a gais i lesbianes no vol dir que com a éssers humans no tinguin el dret al matrimoni.
Tots tenim el dret universal a pensar, expressar-nos, a la informació, a votar, etc. etc., però si tens la desgracia de néixer en un país on hi ha una dictadura, del tipus que vulguis, que et retalla aquests drets no vol dir que tu, com a persona, no els tinguis i els reclamis en veu alta i clara.
Respecte a la mala fe... sencillament, sóc agnòstic i en temes de fe no hi entro, però pel que veig sí que hi ha que teniu molta mala llet.

Salut
Xavi.
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
19 jun 2005
2 de juliol... per fí... així que a la tarda tindrem festeta... quina sort que s'acaba el curs i puc gaudir d'aquestes trobades tan meravelloses... :D

Allà hi serem.

PD: on em puc comprar una bandera chachi així grandota de l'arc iris?
Re: El 'pancartisme' ultraconservador envaeix els Jardinets
19 jun 2005
vaja colla.
insisteixo. Una incultura que fa por. Us recomano que llegiu TOTS els informes jurídics que rebutjen, per inexistent, la possibilitat de dir matrimoni el que no ho pot ser.
Teniu un problema amb la obsessió contra l'església. De psiquiatra.
I estic bastant tranquil. Sembleu bastant alterats... o encetats?
Colera camping CNT