Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: corrupció i poder : especulació i okupació
[calsuis] resposta a l'alcalde
10 jun 2005
El govern local, a través d'ETV i el Diari d'Esplugues i en veu de l'alcalde Palacín, està trencant el compromís amb la resta de partits polítics del consistori i l'assemblea de Cal Suís respecte al futur de la masia de Finestrelles. Com no és la primera vegada, no sorprèn a ningú que mostrin la seva poca transparència i voluntat de diàleg.
L'ajuntament trenca els compromisos (una altra vegada...)

Entrevista a Lorenzo Palacín, alcalde d'Esplugues de Llobregat:
(PSOE majoria absoluta en solitari des de 1983)

pg.7, Diari d'Esplugues, maig 2005

***Hace más de un año que los vecinos ocuparon la masía de Cal Suís. ¿Se ha decidido ya el destino de este edificio del barrio de Finestrelles?

Hace nueve meses pedimos una visita con la consellera de Benestar Social para ofrecer el edificio y crear un servicio comarcal o local, porque nos lo había pedido la entidad Aided. La consellera nos visitará a finales de mayo, y nosotros se la ofreceremos para ver si pueden hacer un servicio para disminuidos. De momento, están ahí los vecinos, no vamos a entrar a la brava a desalojarlos, pero yo creo que si la Generalitat pudiera ofrecer un servicio que llegara a toda la ciudad sería mucho mejor. Y un servicio para una entidad como AIDED, creo que es necesario. Otra cosa es que la Generalitat diga que no y ya veríamos qué hacemos con Cal Suís.

aunque les hayan archivado.jpg


A la darrera reunió de l'assemblea amb els representants dels grups municipals (10 maig 2004) es van acordar vàries coses, totes en boca de la portaveu del PSC Pilar Díaz. Entre altres:

-el futur de Cal Suís serà consensuat i per unanimitat
-la publicació d'una nota a El Pont (maig 2004) sobre la negociació per decidir la destinació final de Cal Suís. A la nota s'assumia el compromís de que la masia no acolliria cap projecte que hipotequés el seu futur social.

Des del principi de l'ocupació de la masia, l'ajuntament no sap com fer-nos fora: des de la denúncia per la via penal durant els primers dies fins a trobar un projecte diferent que pogués justificar i legitimar la nostra sortida. Cal Suís ja era del poble i no de l'ajuntament i això els feia molt de mal. La regidora Imma Cano va trobar una entitat, la va enganyar i la va llençar contra l'assemblea per enfrontar a la gent del poble. Què millor que un projecte per nenes i nens amb disminució!

Sempre hem recolzat la lluita d'Aided i altres entitats per aconseguir un local i ho continuem fent, però l'ajuntament juga brut. A principis de curs, l'alcalde crida a la Generalitat per oferir la masia, quan tenen molts altres espais disponibles i que en més de 25 anys no s'han preocupat de resoldre necessitats com aquestes. El conflicte va més enllà de la idoneïtat de Cal Suís pel projecte d'Aided, doncs tothom tenim més o menys clar perquè la majoria absolutista no pot permetre un espai pel poble gestionat pel poble sense control governamental. Quin precedent més espantós!! Algú s'imagina La Baronda ocupada o les casetes de la plaça Santa Magdalena...

Un dels arguments més utilitzats per l'ajuntament és que Cal Suís no està obert a tothom, i això és fals. La finca està oberta 24 hores al dia com a parc públic i hort comunitari i a la casa pot accedir qualsevol persona a participar de les activitats, tallers i espais, veure la masia, passar una estona o reunir-se lliure i gratuïtament davant la manca de locals municipals per fer-ho. Els diferents projectes que s'apropen són benvinguts i cada dia creix la diversitat d'activitats.

Davant d'aquesta situació, les persones i col•lectius que participem a Cal Suís volem que es reconegui la nostra legitimat per seguir gestionant l'espai de manera oberta i assembleària, tal com fa més d'un any i mig que fem. Denunciem el trencament del diàleg de l'equip de govern des de fa més d'un any per tal de trobar una solució al conflicte. L'ajuntament menteix i trenca els compromisos ara com fa 20 anys quan l'ex alcalde Pérez va prometre que Cal Suís seria per l'associació veïnal de Finestrelles (la única sense local municipal) quan la masia fos municipal.

aqui va un arxiu en pdf d'un article a la revista precària de la vila d'esplugues 'entrebastidors' sobre el tema (desembre 04): morir matando

morir_matando_a_entrebastidors_des04.pdf
morir matando a entrebastidors des04.pdf (1,83 MiB)


La prepotència de l'ajuntament acaba on comença la nostra desobediència!!

Cal Suís és i serà del poble!

Assemblea de Cal Suís, 10 juny 2005

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat