Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Front nacional
09 jun 2005
medallas
Ahora nos queréis cambiar la historia, nosotros que paramos el golpe fascista del 18 de julio de 1936 y ahora les dais medallas a estos del Front nacional (no serán como los de Lepen), que cambio de la historia es este, aqui los únicos que se jugaron el tipo fueron los anarcas, pero que mentira es ésta. Basta ya de manipulación,haceis la historia a vuestro gusto, mira que resucito y me lio a hostias con todos estos canallas.
La Generalitat homenatja el Front Nacional de Catalunya

Redacció
BARCELONA

L'exdirigent Robert Surroca protesta per la presència d'un quadre del "rei dels espanyols", que "deu la corona a un tirà"



El govern català va homenatjar ahir els militants del Front Nacional de Catalunya (FNC), organització independentista clandestina nascuda el 1939 que va lluitar contra el franquisme i el nazisme, en un acte emotiu que va congregar prop de 200 persones al Palau de la Generalitat. Els 81 militants que van anar a l'homenatge van rebre la insígnia de la Generalitat de mans del conseller primer del govern, Josep Bargalló, que va agrair "la lluita i la dignitat" dels veterans independentistes en la defensa de Catalunya. La resta de militants del Front que no van poder assistir a l'acte rebran la distinció a casa seva.
En la resta dels parlaments, l'exdirigent del Front Nacional de Catalunya, Robert Surroca, va demanar al govern català que actuï "amb fermesa davant del nacionalisme espanyol, tant de dretes com d'esquerres". El president de l'Associació Patriòtica Catalunya 1640, Xavier Alcalde, va recordar que el govern espanyol, a diferència dels seus homòlegs francesos, anglesos i nord-americans, ha "menyspreat" fins ara els que van combatre el feixisme i només ara "comença a fer camí la recuperació de la memòria històrica".
L'acte no va estar privat d'una certa polèmica quan Surroca va expressar el seu "disgust personal" per la presència d'un retrat "del rei dels espanyols" al saló on va tenir lloc l'homenatge. "Un rei que no va tenir ni al seu favor haver estat refrendat democràticament, sinó que deu la corona a un tirà que l'hi va posar al cap amb les mateixes mans que havia signat la sentència de mort d'un president de Catalunya", va dir entre aplaudiments. Un altre dels honorats, l'exdirigent independentista Carles Castellanos, va negar-se a acceptar la insígnia mentre "aquest retrat segueixi aquí". L'acte es va acabar amb visques a favor de la República Catalana i de Catalunya lliure i amb el cant de l'himne

This work is in the public domain

Comentaris

per favor
09 jun 2005
aqui los únicos que se jugaron el tipo fueron los anarcas >> pero que mentira es ésta!!!
A veure si llegim més, deixem de somniar en mites morts i respectem la complexitat de la resistència antifeixista.
Re: Front nacional
09 jun 2005
Si hay que leer los libros de historia de formación nacional, que son los que habrás leído tú, y así te va
Re: Front nacional
09 jun 2005
Procuro tenir el màxim nombre de fonts, pravda. I també procuro sempre respectar la gent que està al mateix costat de la batalla contra el feixisme -encara que de vegades em costa veient la ceguera d'alguns tancats en la seva pròpia capelleta ...
Re: Front nacional
10 jun 2005
Escolta, puto analfabet de merda, si no saps de que parles el que pots fer es callar. O ets un altre madero infiltrat? Segons la teva logica infalible ,Herri Batasuna(Unitat Popular) tindria algo que veure amb el PP per lo de "popular" eh, lumbrera??
El Front Nacional de Catalunya era un partit molt petit, indepedentista d'esquerres (pero de veritat, no com ERC i EC i altres herbes) fundat durant la guerra civil(bastantes decades abans del Le Pen)i alguns dels seus fundadors eren gent de CNT, com Josep Serra i Estruch. Van formar part del maquis (Joan Cornudella)i durant tota la dictadura van patir la repressio mes bestia, morts i condemnats a mort, empresonats torturats... Quan la famosa "transicion" va ser un dels partits que mes van tardar a legalitzar (ara l'il.legalitzarien, segur!) i va ser victima en plena "democracia" de la persecucio (amb empresonaments i tot) del nazi terrorista don Rodolfo Martin Villa, aleshores Ministro del Interior.
I ara ha de venir un niñato de merda aqui a fer- se el savi sense tindre ni puta idea????
Per cert, on eres tu quan tots pringavem, pallasso??????
Re: Front nacional
10 jun 2005
No ensucies el nombre de Durruti, gilipollas!!
Estamos de "libertarios de bokilla" hasta los huevos
Re: Front nacional
10 jun 2005
Estos tambien estaban en la barricada el 19 de julio, con los de la CNT!
Es indignante que hable de "cambiar la historia"
un pedante que , precisamente, no tiene ni puta idea de historia.
De acuerdo con el comentario de mas arriba, no sera un madero el pajaro este? Este si que intenta cambiarla aprovechando la gran cultura del pueblo eppaññió.
Re: Front nacional
10 jun 2005
Ya basta de intromisiones catalanistas y catalanamierdas en la vangarudia libertaria
NI DIOS
NI PATRIA
NI REY
UNA SOLA BANDERA, BANDERA NEGRA POR ENCIMA DE TRIBUS
MOVIMIENTO ANTINAZIONALISTA LIBERTARIO
DURRUTI VIVE
Re: Front nacional
10 jun 2005
Quin poc coneixement de la història.

El primer grup que s'organitza (de tot l'Estat!) per combatre a la clandestinitat i militarment el franquisme és el Front Nacional de Catalunya.
És, per tant, un exemple en la lluita antifeixista.

És clar que aquesta organització tenia les seves mancances ideològiques, poc definides en el social i fins el marc nacional. Però va ser explícitament antifeixistes i coherentment van arriscar la seva vida lluitant contra la dictadura feixista.

En acabar l'anomenada "guerra civil" (agressió feixista!) només aquest grup va emprendre les armes organitzadament. A l'exili els partits de l'esquerra es dedicaven a criticar els pocs maquis que baixaven de forma voluntarista a lluitar a la gola del franquisme. Uns pocs. Però només el FNC ho féu organitzadament i a la vegada militarment.

Memòria i respecte per als nostres lluitadors!


Visca Catalunya lliure! i SOCIALISTA!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more