Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Mobilitzacions a Sallent per una actuació dels Mossos
08 jun 2005
cartell_puntesSALLENT.gif
La policia autonòmica de la Generalitat del Principat torna a estar en el punt de mira de la ciutadania. Aquest cop és a Sallent, on un jove s'ha vist embolicat en un procés judicial que ha desembocat en una multa. Els fets es remunten a l'actuació expeditiva dels Mossos durant el carnaval de 2002. Entre el 10, 11 i 12 de juny s'han previst una sèrie d'accions solidàries per sufragar les despeses de la multa imposada a Xavier Puntes.

Mobilitzacions a Sallent per les conseqüències d'una batussa amb els Mossos

Joves i entitats de Sallent s'han mobilitzat per aconseguir diners per pagar la multa imposada a Xavier Puntes condemnat per atemptat a l'autoritat. Els fets van ocórrer l'estiu de l'any 2002, durant la celebració del Carnaval. En la festa, hi va haver una baralla i Puntes va voler separar-la, però aleshores van intervenir els mossos d'esquadra, que van intervenir a cops de porra contra tots els presents. Puntes va tornar-s'hi tot mossegant un dels mossos, i aquests el van detenir i denunciar. La sentència va condemnar finalment Puntes a tres anys de presó per 'atemptat a l'autoritat' però fiscalia i advocat defensor van pactar una multa de 15.000 euros perquè no hagués d'ingressar a presó. A quatre joves més que també van intervenir en la batussa els han condemnat igualment a pagar una multa, encara que menor. Joves i entitats de Sallent consideren la sentència 'desproporcionada' i han organitzat una plataforma ciutadana de suport a Xavi Puntes per recollir diners per pagar la multa. Fins i tot l'ajuntament va aprovar per unanimitat una moció de suport a Puntes, que col·labora en moltes iniciatives locals, i ara ajuda en l'organització d'un festival que es farà el 10, 11 i 12 de juny per recollir diners per pagar la multa.

Manifest:

Companys i companyes Cridem a tothom a participar en el 'kap de setmana solidari' que es durà a terme a Sallent els dies 10, 11 i 12 d'enguany. Els fets del Carnaval d'estiu 2002 a Sallent, on hi va haver una baralla, amb la posterior intervenció contundent dels mossos d'escuadra, han desencadenat per al nostre comapany i vilatà Xavi Armengou,en una pena de presó, que de moment no cumplirà, per ser menor de dos anys, i en una sanció econòmica desmesurada, tant sols justificada davant del jutge per cobrir les lesions 'suposadament' produïdes als Mossos que van intervenir en aqeulls fets. Aquestes 'lesions' costen al Xavi, juntament amb els quatre companys també acusats d'impedir la detenció, 18.000 euros.

VOLEM CRIDAR BEN ALT que l'únic mal que va fer el Xavi va ser, posar pau, just uns minuts abans que els Mossos apareguessin en aquella baralla.

VOLEM CRIDAR BEN ALT que l'actuació dels Mossos va ser desmesurada i que trobem d'una injustícia molt gran, el fet de que es carregui tota la responsabilitat d'una mala actuació policial al nostre vilatà i als altres companys.

VOLEM CRIDAR BEN ALT com és el malestar d'estar acusat amb pena de presó i de tenir una sanció econòmica com aquesta per uns fets, que si no fos per l'aparició de la policia aquella nit, no haurien succeït. Cridem a tothom a la solidaritat i a la reflexió, a tots ens agrada gaudir de les festes populars dels pobles i comarques, i això, ens podria haver passat a nosaltres. LA INJUSTÃ?CIA IGUAL QUE LA JUSTÃ?CIA, ÃS PER A TOTS. SIGUES SOLIDARI I PARTICIPA-HI!!!!!!!!!!

(extret de vilaweb)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mobilitzacions a Sallent per una actuació dels Mossos
09 jun 2005
¿Pero a quién se le puede ocurrir morder a un policía? Este Xavi no está bien de la cabeza.
Re: Mobilitzacions a Sallent per una actuació dels Mossos
09 jun 2005
Els mossos van anar contra tothom que es movia per la plaça aquella nit.
Si t´estan fotent cops de porra a sac ja m´explicaràs a mi com et defenses!!! Tenien al xavi a terra agafat amb la porra pel coll. Tu mateixa.
Actuació policial totalment desproporcionada.
Re: Mobilitzacions a Sallent per una actuació dels Mossos
09 jun 2005
Aquest element independentista radical va ser reconduit, gràcies a una acció pedagògica selectiva i sostenible, contemplada en el Pla Director de Noves Tecnologies de la Societat del Coneixement. (de la bíblia del PSC...)
Re: Mobilitzacions a Sallent per una actuació dels Mossos
09 jun 2005
Tura Dimissió ¡JA!
Sindicato Sindicat