Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
no más manipulación
08 jun 2005
Estoy hasto!
Para cuando un homenage de este pueblo a aquellos hombres que dieron su vida para parar el golpe fascista de 1936. Aquellos hombres como Durruti,los hermanos Ascaso,etc. qUE PASA QUE ERAN ESPAÑOLES Y ESTO NO QUEDA BIEN EN NUESTRA CATALUÑA IDEAL, mme dáis asco.
La Generalitat homenatja el Front Nacional de Catalunya

Redacció
BARCELONA

L'exdirigent Robert Surroca protesta per la presència d'un quadre del "rei dels espanyols", que "deu la corona a un tirà"El govern català va homenatjar ahir els militants del Front Nacional de Catalunya (FNC), organització independentista clandestina nascuda el 1939 que va lluitar contra el franquisme i el nazisme, en un acte emotiu que va congregar prop de 200 persones al Palau de la Generalitat. Els 81 militants que van anar a l'homenatge van rebre la insígnia de la Generalitat de mans del conseller primer del govern, Josep Bargalló, que va agrair "la lluita i la dignitat" dels veterans independentistes en la defensa de Catalunya. La resta de militants del Front que no van poder assistir a l'acte rebran la distinció a casa seva.
En la resta dels parlaments, l'exdirigent del Front Nacional de Catalunya, Robert Surroca, va demanar al govern català que actuï "amb fermesa davant del nacionalisme espanyol, tant de dretes com d'esquerres". El president de l'Associació Patriòtica Catalunya 1640, Xavier Alcalde, va recordar que el govern espanyol, a diferència dels seus homòlegs francesos, anglesos i nord-americans, ha "menyspreat" fins ara els que van combatre el feixisme i només ara "comença a fer camí la recuperació de la memòria històrica".
L'acte no va estar privat d'una certa polèmica quan Surroca va expressar el seu "disgust personal" per la presència d'un retrat "del rei dels espanyols" al saló on va tenir lloc l'homenatge. "Un rei que no va tenir ni al seu favor haver estat refrendat democràticament, sinó que deu la corona a un tirà que l'hi va posar al cap amb les mateixes mans que havia signat la sentència de mort d'un president de Catalunya", va dir entre aplaudiments. Un altre dels honorats, l'exdirigent independentista Carles Castellanos, va negar-se a acceptar la insígnia mentre "aquest retrat segueixi aquí". L'acte es va acabar amb visques a favor de la República Catalana i de Catalunya lliure i amb el cant de l'himne d'Els segadors.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: no más manipulación
08 jun 2005
Tranqui, que los de la FAI no eran el tipo de españoles que tú piensas: http://www.geocities.com/Athens/Crete/7892/anarquia/fai.htm

Por mi el homenaje cuando querais
Re: no más manipulación
08 jun 2005
ja toka. es ke ningu se n recorda dels ke van lluitar x la classe obrera?
Re: no más manipulación
08 jun 2005
¿Quién quiere un homenaje de la Generalitat?. Estoy seguro que ni Durruti, ni Ascaso, ni ningún anarquista se sentiría honrado, ni desearía un homenaje de esos.

Durruti, Ascaso y compañía, no pueden ser integrados a la normalidad "democrática" de estos fascistas reconvertidos. Reclamar un homenaje institucional para ellos, eso sí que es una tremenda manipulación.
Re: no más manipulación
08 jun 2005
Tal y como están las cosas, al final la Generalitat acabará haciéndole el homenaje a la FAI.
Re: no más manipulación
08 jun 2005
A Terrassa es va organitzar un homenatge!!

La CNT en el recuerdo. Medio millar de personas homenajean en Terrassa a los anarcosindicalistas que lucharon contra Franco

Gregoria Aramendiria, de 90 años, perdió el jueves a su marido, Marià Casasús. Ayer, junto con medio millar de personas, estaba en el centro cívico Francesc Macià de Terrassa para recordar a su marido, a los "compañeros" y a otros muchos anarcosindicalistas que lucharon contra Franco.

S�LVIA MARIMON (El País) [26.07.2004 07:41] - 117 lecturas - 4 comentarios

<b><a href="http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=4504";>+++ info >>>></a></b>
perdn el enlace
08 jun 2005
+++ info >>>>
Re: no más manipulación
08 jun 2005
Cal posar els punts sobre les is, aquesta gent feren una lluita formidable contra l'explotació obrera i contra el faixisme. Però també, iniciada la guerra, mataren a cents d'innocents sota l'acusació genèrica de burgesos, etc.
No tinc inconvenient a fer homenatges, sempre i quan no els presentin com a vides exemplars.
Re: no más manipulación
08 jun 2005
proposo que a tots els que el hi fa fàstic Catalunya i per contra hi viuen, que MARXIN.
salut
Re: no más manipulación
09 jun 2005
No marxarem perque Catalunya no ens fa fàstic.Ens fa vomitar imbècils com tu.
Ja ho deia Cioran: M,agradaria ser caníbal,però no pel gust de menjar-te,sinó pel plaer de vomitar-te
Re: no más manipulación
10 jun 2005
Els de la FAI al final es van especialitzar en matar catalans, de franquistes en van matar ben pocs.

Per la guerra als Països Catalans vam rebre de les dues bandes, el Franco ens assassinava per ser catalans i republicans i els republicans i anarquistes espanyols ens assassinaven per ser catalans.
Re: no más manipulación
10 jun 2005
pel d'abans: tu d'història no vas molt fort, no? et deuries quedar al tema de los etruscos i los cartagineses...
Sindicat Terrassa